Reclamă

Prăjitură cu nucă și cremă de ness

Ideală pentru o zi special petrecută alături de cei dragi, prăjitura cu nucă și cremă de ness va cuceri instant de la prima degustare. Nu necesită nici timp îndelungat și nici prea mult efort pentru preparare, iar ingredientele sunt simple și cunoscute.

Publicat: 21 septembrie 2021, 6:21 / Actualizat: 14 iunie 2022, 18:12

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu un desert senzațional. Nu este o prăjitură care trebuie să fie servită de către copii, dar pentru adulți este curcubeu pe cerul gurii. Nu rata să-ți impresionezi apropiații și familia cu un desert cu un gust intens.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prăjitura cu nucă și cremă de ness – Ingrediente

Prăjitura se compune dintr-un blat cu multă nucă, o cremă cu gust intens de ness și o glazură de ciocolată. Chiar dacă lista de ingrediente este mai mare decât la o rețetă clasică de prăjitură, simplitatea compensează din plin.

Ingrediente pentru blat:

  • 8 albușuri;
  • 1 praf de sare;
  • 200 gr zahăr;
  • 500 gr miez de nucă;
  • 150 gr făină;
  • 5 gr praf de copt.

Ingrediente pentru crema de ness:

Reclamă
  • 8 gălbenușuri;
  • 200 gr zahar;
  • 1 praf de sare;
  • 30 gr ness;
  • 250 gr unt cu 82% grasime;
  • 50 gr cremă de ciocolată.

Ingrediente pentru glazura de ciocolată:

  • 200 gr ciocolată amăruie;
  • 150 ml frișcă lichidă;
  • 50 gr miez de nucă.
Reclamă

Rețeta de prăjitură cu nucă și cremă de ness – Mod de preparare

Înainte de a te apuca de prepararea prăjiturii este necesar să ai ingredientele la temperatura camerei, în special ouăle și untul. Pentru o compoziție ca la carte, ouăle trebuie să stea cel puțin 30 de minute la temperatura camerei.

Cum prepari blatul de prăjitură cu nucă

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge cu unt sau tapetează cu hârtie de copt o tavă de 25x35cm.

Pune miezul de nucă într-o tigaie încinsă, fără adaos de ulei. Lasă-l să se rumenească la foc mic, amestecându-l constant, să nu se ardă. Apoi strivește-l cu sucitorul de aluaturi. Poți să folosești și robotul, dar cu mare atenție să nu se macine prea mărunt. Apoi, amestecă nuca, făina și praful de copt.

Presară puțină sare peste albușuri și mixează-le până devin cristaline. Adaugă zahărul treptat și mixează energic până când obții o bezea fermă.

Adaugă compoziția din nucă, făină și praf de copt peste bezeaua de albușuri și amestecă totul cu o spatula, folosind mișcări circulare, de jos în sus. Întinde compoziția pentru blat de prăjitură cu nucă și cremă de ness în tavă și pune-o la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă blatul cu nucă să se răcească bine și ocupă-te de crema de ness.

Cum prepari crema de ness

Pune într-un vas încăpător gălbenușurile, zahărul și ness-ul. Amestecă cu mixerul la viteză mare până când obții o cremă spumoasă. 

Așază vasul cu cremă pe baie de apă și fierbe crema la foc mic 6-8 minute sau până când capătă consistența unei budinci. Lasă crema să se răcească. Când este bine răcită, introdu mixerul în untul moale și mixează-l până când capătă cremozitate. Adaugă treptat peste unt crema răcită și mixează până când obții o cremă omogenă. Adaugă și crema de ciocolată pentru un plus de culoare, gust și cremozitate.

Întinde crema de ness peste blatul de prăjitură răcit și pune prăjitura la rece pentru cel puțin o oră înainte de a prepara glazura de ciocolată.

Cum prepari glazura de ciocolată pentru prăjitura cu nucă și cremă de ness

Glazura de ciocolată este opțională, dar prăjitura va fi mai gustoasă și mai aspectuoasă. Pune frișca într-un vas, pe foc. Las-o să se încălzească și adaugă ciocolata ruptă în ea. Amestecă bine până când ciocolata este topită și compoziția omogenizată. Apoi adaugă miezul de nucă copt. Amestecă bine compoziția și întinde-o peste crema de ness bine răcită. Dă din nou prăjitura la frigider până când se întărește glazura de ciocolată. Apoi o poți porționa frumos și savura împreună cu cei dragi.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×