Reclamă

Ruladă cu ciocolată și chili, un desert cu gust picant

Dacă ți-ai propus să testezi deserturi delicioase cu gusturi interesante, poți începe cu rețeta de ruladă cu ciocolata și chili, o prăjiură cu gust picant.

Publicat: 26 ianuarie 2022, 5:19 / Actualizat: 12 octombrie 2022, 15:08

Rulada se prepară foarte simplu, dintr-un blat de pandișpan cu pudră de cacao adăugată. Gustul cremei de ciocolată va fi îmbogățit cu fulgi de chili, în cantitatea dorită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea unui delicios desert cu gust picant.

Ruladă cu ciocolată și chili – Ingrediente

Nu sunt necesare ingrediente complexe pentru a prepara această minunată ruladă. Ai nevoie de câteva ingrediente simple pentru foaia de ruladă și alte câteva ingrediente pentru crema de ciocolată cu chili.

Pentru foaie de ruladă în tavă cu dimensiunile de 24/42 cm:

  • 5 ouă medii;
  • 100 gr făină;
  • 25 gr cacao;
  • 125 gr zahăr;
  • 50 ml ulei;
  • un praf de sare;
  • 20 ml esență de rom;
  • puțin zahăr pudră pentru după coacere.
Reclamă

Pentru cremă de ciocolată cu chili:

  • 400 gr ciocolată de calitate;
  • 450 ml frișcă lichidă, îndulcită;
  • 1 praf de sare;
  • 50 gr de unt, opțional;
  • 3 gr fulgi de chili.

Rețetă de ruladă cu ciocolată și chili – Mod de preparare

Reclamă

Începe cu prepararea foii de ruladă, care necesită trei etape: pregătirea compoziției, coacerea acesteia și răcirea.

Cum prepari foaia de ruladă cu pudră de cacao

Pentru a prepara foaia de ruladă cu cacao mai întâi separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Lasă albușurile pentru minim 10 minute la temperatura camerei, presărate cu puțină sare.

Între timp pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Amestecă gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr până când se deschid la culoare și devin spumoase. Adaugă uleiul și esența și omogenizează compoziția. Încorporează treptat făina cernută împreună cu pudra de cacao.

Mixează albușurile până când devin cristaline, apoi adaugă lingură cu lingură, restul din cantitatea de zahăr. Mixează compoziția energic până se transformă într-o bezea fermă. Încorporează treptat bezeaua de albușuri în compoziția de gălbenușuri, amestecând ușor cu o spatulă.

Unge tava cu ulei și așază în ea hârtie de copt, apoi întinde în ea compoziția pentru foaia de ruladă. Pune tava la cuptor și coace foaia de ruladă pentru 20-25 de minute la 180 de grade Celsius. Între timp, poți prepara crema pentru ruladă cu ciocolată și chili.

Cum prepari crema de ciocolată cu chili

Pune frișca lichidă într-o crăticioară cu pereți dubli. Așază crăticioara la foc de intensitate mică spre medie și lasă frișca lichidă să se înfierbânte. Urmărește ca aceasta să nu atingă punctul de fierbere, pentru a nu-și pierde din proprietăți. Stinge focul, rupe ciocolata în bucăți mici și adaug-o în frișca încălzită, împreună cu untul. 

Amestecă intens până când se topesc ingredientele solide și obții o compoziție omogenă, dar ușor cursivă. Adaugă un praf de sare și fulgii de chilli măcinați și lasă compoziția de ciocolată la răcit. Când este bine răcită, pune-o la frigider pentru 30 de minute.

Cum asamblezi delicioasa ruladă cu ciocolată și chili

Când crema de ciocolată este bine răcită, introdu mixerul în ea și amestecă intens până când aceasta capătă volum și cremozitate.

Scoate tava cu foaia de ruladă coaptă din cuptor și las-o 5 minute să se tempereze în tavă. Apoi acoper-o cu un ștergar bine umezit cu apă fierbinte, dar scurs. Mai las-o așa 10 minute. Apoi, presară puțin zahăr pudră peste foaia de ruladă și răstoarn-o pe o foaie de hârtie pergament. Îndepărtează ușor hârtia de copt de pe dosul foii de ruladă.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării în GALERIA FOTO!

Poză cu pasul de îndepărtare a hârtiei de copt de pe foaia de ruladă
După temperare, hârtia de copt se îndepărtează de pe foaia de ruladă / Profimedia Image

Întinde peste ea crema de ciocolată cu chili și uniformizeaz-o cu o spatulă de tort. Apoi ruleaz-o încet pe lungime și împachetează rulada în hârtia de copt. Pune-o la rece pentru cel puțin o oră, apoi o poți porționa.

Este foarte interesant gustul ușor picant al ruladei. Și dacă adori deserturile cu multă ciocolată, îți mai oferim o rețetă de tartă cu ciocolată și fructe de pădure.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×