Home // Lifestyle // Rețete // Ruladă cu ciocolată și chili, un desert cu gust picant
Ruladă cu ciocolată și chili, un desert cu gust picant
Dacă ți-ai propus să testezi deserturi delicioase cu gusturi interesante, poți începe cu rețeta de ruladă cu ciocolata și chili, o prăjiură cu gust picant.
Rulada se prepară foarte simplu, dintr-un blat de pandișpan cu pudră de cacao adăugată. Gustul cremei de ciocolată va fi îmbogățit cu fulgi de chili, în cantitatea dorită.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea unui delicios desert cu gust picant.
Ruladă cu ciocolată și chili – Ingrediente
Nu sunt necesare ingrediente complexe pentru a prepara această minunată ruladă. Ai nevoie de câteva ingrediente simple pentru foaia de ruladă și alte câteva ingrediente pentru crema de ciocolată cu chili.
Pentru foaie de ruladă în tavă cu dimensiunile de 24/42 cm:
Rețetă de ruladă cu ciocolată și chili – Mod de preparare
Reclamă
Începe cu prepararea foii de ruladă, care necesită trei etape: pregătirea compoziției, coacerea acesteia și răcirea.
Cum prepari foaia de ruladă cu pudră de cacao
Pentru a prepara foaia de ruladă cu cacao mai întâi separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Lasă albușurile pentru minim 10 minute la temperatura camerei, presărate cu puțină sare.
Între timp pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Amestecă gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr până când se deschid la culoare și devin spumoase. Adaugă uleiul și esența și omogenizează compoziția. Încorporează treptat făina cernută împreună cu pudra de cacao.
Mixează albușurile până când devin cristaline, apoi adaugă lingură cu lingură, restul din cantitatea de zahăr. Mixează compoziția energic până se transformă într-o bezea fermă. Încorporează treptat bezeaua de albușuri în compoziția de gălbenușuri, amestecând ușor cu o spatulă.
Unge tava cu ulei și așază în ea hârtie de copt, apoi întinde în ea compoziția pentru foaia de ruladă. Pune tava la cuptor și coace foaia de ruladă pentru 20-25 de minute la 180 de grade Celsius. Între timp, poți prepara crema pentru ruladă cu ciocolată și chili.
Cum prepari crema de ciocolată cu chili
Pune frișca lichidă într-o crăticioară cu pereți dubli. Așază crăticioara la foc de intensitate mică spre medie și lasă frișca lichidă să se înfierbânte. Urmărește ca aceasta să nu atingă punctul de fierbere, pentru a nu-și pierde din proprietăți. Stinge focul, rupe ciocolata în bucăți mici și adaug-o în frișca încălzită, împreună cu untul.
Amestecă intens până când se topesc ingredientele solide și obții o compoziție omogenă, dar ușor cursivă. Adaugă un praf de sare și fulgii de chilli măcinați și lasă compoziția de ciocolată la răcit. Când este bine răcită, pune-o la frigider pentru 30 de minute.
Cum asamblezi delicioasa ruladă cu ciocolată și chili
Când crema de ciocolată este bine răcită, introdu mixerul în ea și amestecă intens până când aceasta capătă volum și cremozitate.
Scoate tava cu foaia de ruladă coaptă din cuptor și las-o 5 minute să se tempereze în tavă. Apoi acoper-o cu un ștergar bine umezit cu apă fierbinte, dar scurs. Mai las-o așa 10 minute. Apoi, presară puțin zahăr pudră peste foaia de ruladă și răstoarn-o pe o foaie de hârtie pergament. Îndepărtează ușor hârtia de copt de pe dosul foii de ruladă.
Vezi mai multe imagini din timpul preparării în GALERIA FOTO!
Întinde peste ea crema de ciocolată cu chili și uniformizeaz-o cu o spatulă de tort. Apoi ruleaz-o încet pe lungime și împachetează rulada în hârtia de copt. Pune-o la rece pentru cel puțin o oră, apoi o poți porționa.
Este foarte interesant gustul ușor picant al ruladei. Și dacă adori deserturile cu multă ciocolată, îți mai oferim o rețetă de tartă cu ciocolată și fructe de pădure.