Reclamă

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic, decorat cu fructe proaspete

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic este o variantă delicioasă și rafinată a clasicului tiramisu, care combină aromele intense de ciocolată cu textura catifelată a cremei cu aromă subtilă de fistic. Această rețetă adaugă un plus de rafinament și culoare, fiind perfectă pentru iubitorii de fistic și ciocolată.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 28 octombrie 2024, 5:52

Această reinterpretare a rețetei clasice de tiramisu te cucerește prin contrastul de texturi și arome.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Crema de fistic este ușoară și catifelată, având o aromă subtilă de nuci. Aceasta se combină perfect cu gustul intens al cremei de ciocolată.

Pișcoturile înmuiate în cafea aduc un echilibru ușor amărui, în timp ce crema de fistic adaugă un gust sofisticat și delicat. Pudra de fistic și fructele proaspete accentuează rafinamentul desertului, creând un joc de gusturi și de culori.

Este un desert spectaculos, ideal pentru ocazii speciale, în care fiecare linguriță oferă o călătorie gustativă unică.

Reclamă

Descoperă și o rețetă de tiramisu cu fistic și căpșuni. Mai jos, îți prezentăm rețeta de tiramisu cu ciocolată și fistic, detaliată pas cu pas.

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic – Ingrediente

Chiar dacă acest tiramisu conține patru categorii de ingrediente, acestea sunt simple și accesibile, după cum vei constata mai jos.

Pentru crema de fistic:

  • 200 g mascarpone
  • 150 g cremă de fistic
  • 50 g zahăr pudră
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 praf de sare.
Reclamă

Pentru stratul de ciocolată:

  • 150 g ciocolată neagră (minim 70% cacao)
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt.

Pentru baza desertului:

  • 250 g pișcoturi
  • 300 ml cafea espresso
  • 1 linguriță lichior de migdale sau de cafea (opțional).

Pentru decor:

  • fructe de pădure
  • pudră de fistic.

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic – Mod de preparare

Începe cu prepararea cafelei, pentru a avea timp să se răcească înainte de folosire. Pregătește cafeaua după propriul gust și amestec-o după răcire cu lichiorul.

Continuă cu prepararea cremei de fistic. Într-un bol, mixează mascarpone cu zahărul pudră și crema de fistic până obții o consistență omogenă și cremoasă. Separat, bate frișca lichidă până devine fermă și încorporeaz-o treptat în crema de mascarpone cu fistic. Adaugă extractul de vanilie și amestecă ușor.

Pune crema la rece până când pregătești celelalte componente ale desertului.

Descoperă și o rețetă de cremă de fistic, preparată cu ușurință în casă.

Pentru stratul de ciocolată, pune ciocolata neagră împreună cu laptele și untul într-un bol așezat pe baie de aburi. Amestecă energic până când ingredientele solide sunt topite și obții o compoziție netedă și lucioasă. Lasă compoziția de ciocolată să se tempereze ușor, până când pregătești pișcoturile.

Cum montezi tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic

Înmoaie pișcoturile rapid în cafeaua espresso amestecată cu lichior (dacă folosești) și așază-le într-un strat uniform într-o tavă dreptunghiulară.

Peste pișcoturi, întinde un strat subțire de ciocolată. Peste aceasta, întinde un strat din crema de fistic. Opțional, poți presăra și fructe proaspete prin cremă. Repetă straturile până când se termină ingredientele, finalizând cu un strat generos de cremă de fistic.

La final, presară pudră de fistic peste tiramisu și așază frumos fructele proaspete. Pune deliciosul tiramisu la frigider pentru cel puțin 4 ore sau chiar peste noapte, pentru a permite aromelor să se întrepătrundă armonios.

Tot din categoria acestui desert delicios și foarte popular, îți mai recomandăm să încerci rețeta de tiramisu cu dovleac și mascarpone, la pahar.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fată care se bucură și zâmbește și care ține frunze în mână într-o zi însorită
Horoscop
2 zodii diurne vor avea noroc cu carul. Vezi dacă te numeri printre ele
Nativii guvernați de Soare sunt cei mai norocoși în această perioadă. Mai precis, 2 zodii diurne vor avea noroc cu carul din partea astrelor. Vezi dacă te numeri printre ele și ce spun specialiștii...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și reprezintă acea zodie care își schimbă viața începând cu luna noiembrie 2024
Horoscop
Zodia care își schimbă viața începând cu luna noiembrie 2024. Acest nativ are parte de multe reușite
Astrologii au dezvăluit care este zodia care își schimbă viața începând cu luna noiembrie 2024. Acest nativ are parte de multe reușite pe plan personal și profesional. Este o perioadă de bun augur pentru...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie violet și stă într-o pădure de tomană în timp ce citește dintr-o carte faptul că soarta se schimbă complet pentru două semne zodiacale începând cu 25 octombrie 2024
Horoscop
Soarta se schimbă complet pentru aceste semne zodiacale în ziua de 25 octombrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Soarta se schimbă complet pentru aceste semne zodiacale în ziua de 25 octombrie 2024. Aceste semne zodiacale vor experimenta abundența și bunăstarea. Luna se va alinia cu Uranus și va forma o situație plină...
4
fată frumoasă care face yoga într-o cameră însorită cu o pisică
Horoscop
Lecțiile de viață pe care le vor învăța zodiile până pe 27 octombrie 2024. Ce spun astrele
Nativii vor avea o vedere de ansamblu a ceea ce se întâmplă în jurul lor. Lecțiile de viață pe care le vor învăța zodiile până pe 27 octombrie 2024 vor rămâne cu ele o...
5
Nicole Kidman, cu părul blond prins la spate
Divertisment
Covorul roșu de la Academy Museum Gala 2024. Cum s-au îmbrăcat vedetele la eveniment
Covorul roșu de la Academy Museum Gala 2024 este din nou o sursă de inspirație pentru ținute de gală care să te scoată din anonimat. Vedetele au purtat cele mai spectaculoase look-uri pentru o...
PARTENERI
×