Această reinterpretare a rețetei clasice de tiramisu te cucerește prin contrastul de texturi și arome.
Crema de fistic este ușoară și catifelată, având o aromă subtilă de nuci. Aceasta se combină perfect cu gustul intens al cremei de ciocolată.
Pișcoturile înmuiate în cafea aduc un echilibru ușor amărui, în timp ce crema de fistic adaugă un gust sofisticat și delicat. Pudra de fistic și fructele proaspete accentuează rafinamentul desertului, creând un joc de gusturi și de culori.
Este un desert spectaculos, ideal pentru ocazii speciale, în care fiecare linguriță oferă o călătorie gustativă unică.
Descoperă și o rețetă de tiramisu cu fistic și căpșuni. Mai jos, îți prezentăm rețeta de tiramisu cu ciocolată și fistic, detaliată pas cu pas.
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic – Ingrediente
Chiar dacă acest tiramisu conține patru categorii de ingrediente, acestea sunt simple și accesibile, după cum vei constata mai jos.
Pentru crema de fistic:
- 200 g mascarpone
- 150 g cremă de fistic
- 50 g zahăr pudră
- 200 ml frișcă lichidă
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 praf de sare.