Reclamă

Tiramisu din cozonac rămas de la Paște. Rețeta rapidă și delicioasă din doar câteva ingrediente

Sărbătorile de Paște sunt despre bucuria de a petrece timp în familie, dar și despre preparatele gustoase pe care le punem pe masă. Gospodinele s-au întrecut în fiecare an în rețete gustoase. Vedeta mesei de Paște este, desigur, cozonacul. Dacă ți-a rămas prea mult cozonac, atunci nu-l arunca. Descoperă și tu o rețetă de tiramisu din cozonac rămas de la Paște.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 8 mai 2024, 7:20 / Actualizat: 8 mai 2024, 10:18

Rețeta de tiramisu din cozonac rămas de la Paște este rapidă și delicioasă. Vei avea nevoie de doar câteva ingrediente pentru a pune pe masă un desert de-a dreptul delicios. În plus, nu vei face risipă de alimente și te vei bucura de un răsfăț pentru întreaga familie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tiramisu din cozonac rămas de la Paște

Pentru rețeta de tiramisu din cozonac nu vei avea nevoie de foarte multe ingrediente. Tot ce trebuie să faci este să fii atentă la rețetă și să respecți indicațiile cofetarilor.

Pentru acest tiramisu rapid vei avea nevoie de două cutii de mascarpone, aproximativ 500 de grame, 400 de grame de cozonac, 250 de mililitri de cafea tare, 3-4 linguri de zahăr pudră, 3-4 ouă, cacao, lichior de ciocolată sau de tiramisu. Opțional la această rețetă poți adăuga esență de migdale.

Mai jos găsești și modul de preparare pentru această rețetă simplă și rapidă. Pentru început trebuie să amesteci gălbenușurile cu zahărul pudră. Albușurile se bat separat într-un alt recipient.

Peste gălbenușuri se toarnă mascarpone și se bate totul cu mixerul la viteză medie. Mai apoi se adaugă spuma de albușuri și se omogenizează totul cu atenție.

Reclamă

Esențele, lichiorul și cafeaua, se vor amesteca într-un bol separat pentru ca totul să se întâmple mai rapid. Taie cozonacul în felii de grosimi potrivite. Dacă este tăiat prea subțire, atunci acesta se va sfărâma atunci când este trecut prin cafea. Află și de ce se rupe aluatul de cozonac. Ce greșeală poți face atunci când îl prepari.

Dacă feliile sunt prea groase, atunci acestea nu vor putea să ofere rețetei tale consistența dorită. Pentru un plus de eleganță alege să construiești această rețetă în pahare transparente.

Decupează felia de cozonac după forma paharului, apoi trece-o prin cafeaua cu lichior și pune-o în tavă. Peste aceasta pune crema de mascarpone amestecată cu albușurile și gălbenușurile pregătite în prealabil.

Reclamă

După ce ai construit primul strat adaugă din nou o felie de cozonac, iar mai apoi un rând de cremă. La final trebuie să rămână crema peste care poți presăra puțină cacao, așa cum faci la rețeta clasică de tiramisu recomandată A1.ro. Această rețetă va cuceri cu gustul său deosebit încă din primele momente.

Cum se păstrează cozonacul pentru a rămâne proaspăt mai mult timp

Cozonacul ar trebui păstrat la temperatura camerei și învelit în foaie de hârtie curată. Mai apoi, publicația HelloTaste recomandă ca acesta să fie pus într-o pungă de hârtie.

Poți să-l pui și la frigider pentru că aromele se vor păstra proaspete mai mult timp. Totuși, ai grijă la aerul rece, acesta ar putea să deshidrateze cozonacul.

De aceea, este recomandat să ai grijă ca desertul tău să nu intre foarte mult în contact cu aerul. Nu este recomandat să păstrezi cozonacul pentur mai mult de o săptămână.

Cozonacul mai poate fi învelit, de asemenea, în folie alimentară de plastic și mai apoi într-un prosop de bumbac. În felul acesta îl poți păstra pentru mai mult timp la temperatura camerei. Cozonacul mai poate fi consumat până la o săptămână.

Înainte de a-l consuma este recomandat să-l verifici să nu aibă urme de mucegai.

De asemenea, cozonacul ar trebui să-și păstreze în tot acest timp armele. Dacă simți că ceva nu este potrivit, atunci aruncă cozonacul care ar putea să fie rânced.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
JLo, într-o rochie cu decolteu adânc
Divertisment
Jennifer Lopez face tot ce poate ca să atragă atenția în timp ce Ben e fericit cu mama copiilor săi. Cele mai recente imagini cu artista sunt greu de descris
Jennifer Lopez face tot ce poate ca să atragă atenția în timp ce Ben e fericit cu mama copiilor săi. Cele mai recente imagini cu artista sunt greu de descris, așa că cel mai...
2
O masă pe care se află un ghiveci cu bambus norocos
Timp liber
Cum se îngrijește corect bambusul norocos. Cele mai bune trucuri recomandate de experți
Te întrebi cum se îngrijește corect bambusul norocos? Mai jos îți venim în ajutor cu câteva sfaturi simple și utile. La final te vei bucura de frumusețea lui pentru o perioadă cât mai lungă...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 9 decembrie – 15 decembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii vor avea parte de o săptămână cu multe schimbări pe plan amoros. Este ultima săptămână cu Mercur retrograd, astfel că totul se va vedea acum la un alt nivel. Citește horoscopul săptămânii 9...
4
Meghan Markle, zâmbitoare pe covorul roșu
Familia Regală
Meghan Markle a apărut la brațul unui alt bărbat pe covorul roșu. Prințul Harry neagă divorțul, dar tot separat merg la evenimente
Meghan Markle a apărut la brațul unui alt bărbat pe covorul roșu este vestea momentului. Soția Prințului Harry a mers la un eveniment pentru a-l sprijini pe nașul Prințesei Lilibet, Tyler Perry, la Glam...
5
Porție de Quiche Lorraine pe o farfurie neagră, alături de quiche-ul secționat, tacâmuri și două solnițe
Rețete
Quiche Lorraine. Rețetă de tartă franțuzească cu bacon și smântână
Quiche Lorraine este o tartă sărată clasică, originară din Franța, ce combină un aluat fraged cu o umplutură cremoasă de smântână, ouă și bacon crocant. Textura sa echilibrată între crustă crocantă și interiorul moale...
PARTENERI
×