Reclamă

Tiramisu din cozonac rămas de la Paște. Rețeta rapidă și delicioasă din doar câteva ingrediente

Sărbătorile de Paște sunt despre bucuria de a petrece timp în familie, dar și despre preparatele gustoase pe care le punem pe masă. Gospodinele s-au întrecut în fiecare an în rețete gustoase. Vedeta mesei de Paște este, desigur, cozonacul. Dacă ți-a rămas prea mult cozonac, atunci nu-l arunca. Descoperă și tu o rețetă de tiramisu din cozonac rămas de la Paște.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 8 mai 2024, 7:20 / Actualizat: 8 mai 2024, 10:18

Rețeta de tiramisu din cozonac rămas de la Paște este rapidă și delicioasă. Vei avea nevoie de doar câteva ingrediente pentru a pune pe masă un desert de-a dreptul delicios. În plus, nu vei face risipă de alimente și te vei bucura de un răsfăț pentru întreaga familie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tiramisu din cozonac rămas de la Paște

Pentru rețeta de tiramisu din cozonac nu vei avea nevoie de foarte multe ingrediente. Tot ce trebuie să faci este să fii atentă la rețetă și să respecți indicațiile cofetarilor.

Pentru acest tiramisu rapid vei avea nevoie de două cutii de mascarpone, aproximativ 500 de grame, 400 de grame de cozonac, 250 de mililitri de cafea tare, 3-4 linguri de zahăr pudră, 3-4 ouă, cacao, lichior de ciocolată sau de tiramisu. Opțional la această rețetă poți adăuga esență de migdale.

Mai jos găsești și modul de preparare pentru această rețetă simplă și rapidă. Pentru început trebuie să amesteci gălbenușurile cu zahărul pudră. Albușurile se bat separat într-un alt recipient.

Peste gălbenușuri se toarnă mascarpone și se bate totul cu mixerul la viteză medie. Mai apoi se adaugă spuma de albușuri și se omogenizează totul cu atenție.

Reclamă

Esențele, lichiorul și cafeaua, se vor amesteca într-un bol separat pentru ca totul să se întâmple mai rapid. Taie cozonacul în felii de grosimi potrivite. Dacă este tăiat prea subțire, atunci acesta se va sfărâma atunci când este trecut prin cafea. Află și de ce se rupe aluatul de cozonac. Ce greșeală poți face atunci când îl prepari.

Dacă feliile sunt prea groase, atunci acestea nu vor putea să ofere rețetei tale consistența dorită. Pentru un plus de eleganță alege să construiești această rețetă în pahare transparente.

Decupează felia de cozonac după forma paharului, apoi trece-o prin cafeaua cu lichior și pune-o în tavă. Peste aceasta pune crema de mascarpone amestecată cu albușurile și gălbenușurile pregătite în prealabil.

Reclamă

După ce ai construit primul strat adaugă din nou o felie de cozonac, iar mai apoi un rând de cremă. La final trebuie să rămână crema peste care poți presăra puțină cacao, așa cum faci la rețeta clasică de tiramisu recomandată A1.ro. Această rețetă va cuceri cu gustul său deosebit încă din primele momente.

Cum se păstrează cozonacul pentru a rămâne proaspăt mai mult timp

Cozonacul ar trebui păstrat la temperatura camerei și învelit în foaie de hârtie curată. Mai apoi, publicația HelloTaste recomandă ca acesta să fie pus într-o pungă de hârtie.

Poți să-l pui și la frigider pentru că aromele se vor păstra proaspete mai mult timp. Totuși, ai grijă la aerul rece, acesta ar putea să deshidrateze cozonacul.

De aceea, este recomandat să ai grijă ca desertul tău să nu intre foarte mult în contact cu aerul. Nu este recomandat să păstrezi cozonacul pentur mai mult de o săptămână.

Cozonacul mai poate fi învelit, de asemenea, în folie alimentară de plastic și mai apoi într-un prosop de bumbac. În felul acesta îl poți păstra pentru mai mult timp la temperatura camerei. Cozonacul mai poate fi consumat până la o săptămână.

Înainte de a-l consuma este recomandat să-l verifici să nu aibă urme de mucegai.

De asemenea, cozonacul ar trebui să-și păstreze în tot acest timp armele. Dacă simți că ceva nu este potrivit, atunci aruncă cozonacul care ar putea să fie rânced.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
Gavin Rossdale și Xhoana X se sărută
Divertisment
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă cu fosta sa soție, Gwen Stefani
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă perfect cu fosta sa soție, Gwen Stefani. Paparazzi i-au surprins pe cei doi îndrăgostiți într-o vacanță...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Naomi Campbell într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta, în vârstă de 53 de ani,...
PARTENERI
×