Reclamă

Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte

Cozonacul necesită grijă și atenție. Umplutura acestuia joacă un rol cheie în reușita preparatului pe care îl vei pune pe masă. Mai jos găsești o rețetă simplă de umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Iată câteva trucuri pentru un preparat cu un gust aparte.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 29 aprilie 2024, 6:23

Există mai multe tipuri de cozonac. Cele mai multe rețete de cozonac sunt cu cacao, nucă și rahat, însă versiunile mai noi includ o umplutură delicioasă de ciocolată. Cel mai cunoscut cozonac cu umplutură de ciocolată este cozonacul Babka.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Babka se prepară în bucătăriile Europei de Est, de obicei în Polonia sau în alte zone precum în Israel. Textura acestui cozonac este mai puțin pufoasă decât a cozonacului clasic. Nu doar cozonacul Babka are umplutură de ciocolată. Există rețete care includ un amestec senzațional de ciocolată și nucă.

Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată

Pentru început vei avea nevoie de ingredientele necesare pentru aluat. Aluatul necesită foarte multă atenție.

Procesul este unul îndelungat și destul de pretențios. Ingredientele trebuie să fie de cea mai bună calitate și trebuie folosite doar după ce au ajuns la temperatura camerei.

Mai apoi are loc și procesul de frământare, însă poți încerca oricând și o rețetă de cozonac fără frământare.

Reclamă

După ce ai frământat aluatul trebuie să-l lași la dospit pentru a crește cât mai frumos, iar mai apoi urmează umplutura și împletirea cozonacului pentru a putea fi pus în formele speciale.

Pentru umplutură vei avea nevoie de 200 gr de unt, 200 gr de zahăr, 175 de ciocolată neagră cu 70 % cacao, 75 gr de cacao, 150 gr de nuci măcinate sau tocate mărunt, 1 linguriță esență de vanilie sau esență de rom, lapte sau apă pentru a obține consistența dorită.

Pune untul, zahărul și ciocolata într-o cărticioară, la foc mic. Amestecă bine ingredientele până când se topesc și ai obținut o compoziție omogenă.

Reclamă

Stinge focul și adaugă pudra de cacao, apoi amestecă intens. Amestecă apoi și nucile tocate mărunt. Adaugă esența de vanilie sau esența de rom.

Treptat adaugă puțin lapte dacă ți se pare că nu ai o umplutură suficient de fluidă.

Se umple cozonacul cu această compoziție de nucă înainte de a-l împleti sau a rula conform rețetei pe care o alegi. Îți propunem mai multe tipuri de umplutură pentru cozonacii de Paște. Aceste rețete sunt simple și rapide.

Ce să pui în aluatul de cozonac ca să iasă fraged

Nu doar umplutura este importantă, ci și aluatul. Gospodinele cunosc secretul aluatului perfect. Pentru aluatul clasic de cozonac a nevoie de ingrediente de calitate. Pe lângă făină și drojdie trebuie să mai adaugi și alte ingrediente în compoziția ta.

Cerne făina foarte bine înainte de a ou adăuga în cozonac. Găsești aici o rețetă pentru un cozonac tradițional. Pentru a avea aluatul pufos, gospodinele de pretutindeni recomandă să adaugi 2 – 3 linguri de untură.

Untura va face ca aluatul tău să fie mult mai pufos, iar cozonacul să aibă un gust spectaculos. La final îți vei impresiona familia și invitații cu feliile tale aburinde de cozonac cu nucă și ciocolată. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
cartonașe cu simboluri chinezești ținute în mână de o femeie
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Un nou capitol se deschide în fața lor
Specialiștii în astrologie vin cu informații prețioase în această perioadă. Află care sunt cele 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Celelalte sunt pregătite să-și asculte propriile sentimente și să nu se îndepărteze...
2
O femeie frumoasă care ține mână o inimă frântă
Horoscop
Zodii care au probleme cu dragostea în luna mai 2024. Nativii care nu reușesc să-și găsească marea iubire
Cele patru zodii care au probleme cu dragostea în luna mai 2024 trebuie să fie foarte atente la modul în care aleg să-și gestioneze sentimentele. Mulți nativi sunt pe punctul de a rupe o...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de tensiuni pe plan amoros în această perioadă. Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024 vine să aducă vești pentru toate cele 12 zodii în parte. Vor avea loc transformări...
4
O femeie frumoasă care doarme cu telefonul în mână
Sănătate
De ce nu e recomandat să dormi cu telefonul lângă pat. Ce spun specialiștii despre acest obicei
Sigur și ție ți s-a întâmplat să adormi cu telefonul în mână sau lângă tine. Specialiștii spun că acest obicei ar putea fi nociv pentru tine. Află de ce nu e recomandat să dormi...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă de mireasă și privește apusul de la marginea unui lac
Horoscop
4 zodii care se căsătoresc în 2024. Nativii care au noroc în dragoste
Astrologii vorbesc despre cele 4 zodii care se căsătoresc în 2024. Acești nativi au noroc când vine vorba de dragoste. Sunt pregătiți să-și întemeieze o familie și să se bucure de momente magice în...
PARTENERI
×