Cozonacul este unul dintre cele mai îndrăgite preparate. Acesta este nelipsit de pe mesele românilor în zilele de sărbătoare. Gospodinele de pretutindeni pregătesc acest desert în perioada sărbătorilor mari din an, dar și atunci când vor să le ofere celor dragi o surpriză gustoasă și dulce.
Ce să pui în aluatul de cozonac ca să iasă fraged
Cozonacul este nelipsit de pe mesele festive ale românilor. Pufos, cu crustă rumenită sau acoperit de zahăr, cozonacul nu poate să lipsească din viața noastră. Acest desert necesită un proces elaborat de pregătire.
Este unul dintre motivele pentru care gospodinele își dedică mult timp și multă iubire atunci când intră în bucătărie. Aluatul de cozonac trebuie făcut cu ingrediente de calitate, în caz contrar acesta nu va ieși la fel de pufos pe cât ai fi sperat.
Multe gospodine se confruntă cu probleme atunci când aleg să pregătească pentru prima dată rețeta de cozonac. Este o rețetă care necesită mult exercițiu pentru a avea parte de reușite extraordinare. Dacă ești la început de drum în bucătărie, poți încerca rețeta de cozonac fără frământare.
Rețeta este mult mai simplă și mai rapidă. Pentru aluatul clasic de cozonac vei avea nevoie de ingrediente de calitate. Aluatul perfect se obține doar dacă acesta este pregătit într-o încăpere cu o temperatură constantă, cuprinsă între 22-23 de grade.
Este important să alegi făină de înaltă calitate. Drojdia joacă și ea un rol la fel de important. Aceasta trebuie aleasă și ea cu mare atenție.
Dacă ești una dintre gospodinele care obișnuiește să pună unt sau ulei în compoziția aluatului de cozonac, bucătării specialiști susțin că ar trebui să înlocuiești aceste ingrediente cu ceva mult mai benefic pentru cozonacul tău.
Secretul pentru a obține cozonaci pufoși și gustoși este să pui în compoziția aluatului 2- 3 linguri de untură.