Reclamă

Brioșe din aluat rulat cu ciocolată, perfecte pentru porția de desert

Dacă îți place să prepari aluaturi dulci și să le modelezi sub diferite forme, încearcă și rețeta de brioșe din aluat rulat cu ciocolată. Îți vei surprinde familia cu un desert delicios și spectaculos.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 17 martie 2023, 6:46

Aluatul pentru brioșe face parte din categoria aluaturilor dospite, precum cel pentru cozonac. Însă nu necesită un timp de dospire îndelungat, iar modelarea brioșelor se face ușor, nu necesită tehnici complexe. Pentru umplerea aluatului, este necesar să folosești ciocolată de calitate și unt de calitate. Cu siguranță vei adora aceste brioșe, a căror rețetă ți-o oferim în cele ce urmează.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Brioșe din aluat rulat cu ciocolată – Ingrediente

Ingredientele folosite pentru delicioasele brioșe sunt simple și la îndemână, le deții deja în cămară și în frigider.

Pentru aluat:

  • 500 gr de făină
  • 2 gălbenușuri
  • 125 gr de zahăr
  • 250 ml de lapte
  • 150 ml de ulei
  • 7 gr drojdie uscată
  • coaja de la o lămâie
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 gălbenuș + 1 linguriță de lapte pentru uns.
Reclamă

Pentru umplut:

  • 400 gr de ciocolată amăruie
  • 100 gr de unt cu 82 % grăsime
  • 30 ml de lapte.

Brioșe din aluat rulat cu ciocolată – Mod de preparare

Începe cu aducerea pe masa de lucru a ingredientelor pentru aluat. Lasă-le 30-40 de minute să se încălzească la temperatura camerei, așa cum procedezi și ]n cazul rețetei de cozonac.

Reclamă

Cum prepari aluatul pentru brioșe

Pune făina într-un bol, dar nu înainte de a o trece prin sită. Creează o adâncitură la mijlocul ei și pune acolo drojdia uscată și o lingură de zahăr.

Încălzește laptele și toarnă puțin peste drojdie și zahăr. Amestecă-le bine, apoi acoperă bolul și lasă-l așa timp de10 minute, să se dezvolte drojdia.

În acest interval de timp, încălzește și uleiul, iar zahărul amestecă-l cu laptele cald, până la diluare. Amestecă și gălbenușurile cu sarea și diluează-le cu laptele călduț. adaugă și esența de vanilie și coaja de lămâie răzuită fin.

Peste drojdia dezvoltată adaugă treptat compoziția de gălbenușuri cu lapte, alternând cu uleiul încălzit. Amestecă bine totul, încorporând și făina din bol. Păstrează o mică parte din ulei pentru a unge masa de lucru cu el.

Frământă aluatul până când devine compact, dar nelipicios. Acoperă bolul și lasă aluatul la dospit 30 de minute.

Descoperă și o rețetă de aluat foietaj preparat în casă.

Cum formezi și coci brioșe din aluat rulat cu ciocolată

Topește ciocolata cu untul într-o crăticioară, în care adaugi și laptele. Amestecă bine, până când compoziția este omogenă.

Întinde aluatul pe masa unsă cu ulei într-o foaie dreptunghiulară, mai mare. Folosește sucitorul de aluaturi.

Împarte foaia în trei părți egale, pe lungime, iar pe partea de la mijloc întinde ciocolata topită și răcită. Împachetează celelalte două părți de aluat peste partea cu ciocolată. Pachetul de aluat mai împachetează-l odată, aducând marginile la centru, apoi îndoaie aluatul pe jumătate.

Trece cu sucitorul de aluatul peste pachetul format, până când obții din nou o foaie dreptunghiulară. Secționează foaia de aluat în două și rulează cele două jumătăți, separat.

Colaj de poze cu pașii de modelare a aluatului cu ciocolată
Aluatul uns cu ciocolată se împachetează și se întinde în foaie subțire, apoi se rulează / Profimedia Images

Din rulourile obținute, taie bucăți de 3-4 cm lungime. Așază-le în forme de brioșe, unse cu puțin ulei. Mai lasă-le 10-15 minute la odihnit, timp în care încălzești cuptorul la 180 de grade Celsius.

Unge brioșele cu ou la suprafață și coace-le pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-le să se răcească, decorează-le cu zahăr și servește-le alături de cei dragi.

Colaj de poze cu pașii de formare și coacere brioșe din aluat rulat cu ciocolată
Aluatul rulat cu ciocolată se taie în bucăți mici care se așază în forme de brioșe / Profimedia Images

Și dacă îți plac astfel de deserturi, îți mai oferim și o rețetă de muffins cu nutella, mai simple, dar foarte delicioase. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×