Reclamă

Scones. Brioșe scoțiene mici și delicioase, perfecte pentru micul dejun

Dacă te întrebi ce să mai prepari pentru un mic dejun delicios și consistent, îți oferim o rețetă de brioșe scoțiene, denumite scones.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 21 septembrie 2022, 6:04

Brioșele ies fragede și pufoase, se prepară rapid din ingrediente extrem de simple. Sunt perfecte savurate la mic dejun cu unt și dulceață, alături de un ceai bun sau cafea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pot fi preparate atât în variantă dulce, cât și în cea sărată, și pot constitui baza gustării din pauza de masă de la birou.

Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a te convinge singură de gustul delicios al acestor delicii simple și rapid de preparat.

Brioșe scoțiene pentru mic dejun – Ingrediente

  • 1 ou de mărime medie
  • 75 gr de unt
  • 300 gr de făină
  • 100 ml de lapte
  • 50 gr de zahăr
  • 7 gr de praf de copt
  • 50 gr stafide sau merișoare, opțional
  • 1 vârf de linguriță cu sare.
Reclamă

Rețetă de scones – Mod de preparare

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara un mic dejun delicios sub formă de brioșe. Însă, pentru reușita deplină a brioșelor, este necesar să alegi ingrediente de calitate. Optează pentru un unt cu peste 80% coeficient de grăsime.

Alege și făină de calitate, specială pentru produse de patiserie și panificație. Apoi, trece făina prin sită pentru a deveni mai pufoasă și aerată. Îți oferim în acest scop și un articol despre cum să păstrezi făina și sfaturi pentru depozitare corectă.

Înainte de a da start preparării aluatului pentru brioșe, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Adună pe masa de lucru toate ingredientele necesare, pentru a le avea la îndemână. Adună și ustensilele, astfel îți ușurezi din start munca și reduci din timpul alocat preparării.

Reclamă

Cum prepari aluatul pentru scones

Amestecă într-un bol făina cu praful de copt, sarea și zahărul. În alt bol, amestecă bine oul, apoi toarnă laptele rece și omogenizează ingredientele. Hidratează stafidele sau merișoarele în puțină apă caldă.

Taie untul rece în cuburi mici și adaugă-l peste făina din bol. Frământă cu vârfurile degetelor, ca pentru aluatul fraged de tartă, până când untul este încorporat în făină. Vei obține niște firimituri mai mari. Peste acestea, toarnă câte puțin din amestecul de ou cu lapte. Amestecă intens cu o spatulă, un tel sau mixer până când aluatul devine omogen.

Transferă aluatul pe masa presărată cu făină. Adaugă stafidele sau merișoarele bine scurse și continuă să-l frămânți doar până când nu se mai lipește de mâini. Dă formă sferică aluatului și împachetează-l în folie de prospețime. Pune-l la frigider pentru 30 de minute.

După acest interval de timp, transferă aluatul pe masa presărată cu făină, Cu ajutorul unui sucitor de aluaturi întinde-l într-o foaie de 7-8 mm grosime. Decupează cercuri din aluat, cu un pahar sau un inel metalic, cu diametrul de 7-8 cm.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării brioșelor în GALERIA FOTO!

Decupare scones cu un inel circular, din foaie de aluat
Aluatul se întinde într-o foaie de 7-8 mm grosime și se decupează cercuri cu un inel metalic sau un pahar / Profimedia Images

Transferă decupajele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace delicioasele scones pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius. Apoi le poți scoate pe un grătar de răcire.

După răcire, poți savura brioșele simple, sau decupate în jumătăți și tartinate cu un și dulceața preferată.

Dacă nu ai niciun borcan cu dulceață în cămară și ai timp de preparat, îți oferim și o rețetă de dulceață de gutui, plină de savoare și culoare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×