Brioșele ies fragede și pufoase, se prepară rapid din ingrediente extrem de simple. Sunt perfecte savurate la mic dejun cu unt și dulceață, alături de un ceai bun sau cafea.
Pot fi preparate atât în variantă dulce, cât și în cea sărată, și pot constitui baza gustării din pauza de masă de la birou.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a te convinge singură de gustul delicios al acestor delicii simple și rapid de preparat.
Brioșe scoțiene pentru mic dejun – Ingrediente
- 1 ou de mărime medie
- 75 gr de unt
- 300 gr de făină
- 100 ml de lapte
- 50 gr de zahăr
- 7 gr de praf de copt
- 50 gr stafide sau merișoare, opțional
- 1 vârf de linguriță cu sare.
Rețetă de scones – Mod de preparare
Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara un mic dejun delicios sub formă de brioșe. Însă, pentru reușita deplină a brioșelor, este necesar să alegi ingrediente de calitate. Optează pentru un unt cu peste 80% coeficient de grăsime.
Alege și făină de calitate, specială pentru produse de patiserie și panificație. Apoi, trece făina prin sită pentru a deveni mai pufoasă și aerată. Îți oferim în acest scop și un articol despre cum să păstrezi făina și sfaturi pentru depozitare corectă.
Înainte de a da start preparării aluatului pentru brioșe, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Adună pe masa de lucru toate ingredientele necesare, pentru a le avea la îndemână. Adună și ustensilele, astfel îți ușurezi din start munca și reduci din timpul alocat preparării.