Reclamă

Chifle pufoase cu stafide și miere

Pentru momentele de răsfăț culinar din pauzele de lucru, îți oferim o interesantă rețetă de chifle pufoase cu stafide și miere. Dintr-un aluat dospit, umplut cu stafide și coji de portocale confiate, poți prepara chifle dulci cu care te poți răsfăța la mic dejun, sau în pauza de masă de la serviciu.

Publicat: 20 ianuarie 2022, 7:19

Le poți savura ușor calde, sau reci, alături de o cană cu ceai, lapte sau cafea. Chiar prepararea durează mai mult, rezultatul final merită din plin efortul și timpul alocat. Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara aceste mici delicii culinare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chifle pufoase cu stafide și miere – Ingrediente

Ingredientele necesare pentru prepararea acestor chifle dulci sunt la îndemână, cu siguranță le deții în cămară și în frigider. Ai nevoie de ingrediente pentru aluat și ingrediente pentru glazură și decor.

Ingrediente pentru aluat de chifle:

  • 650 gr făină tip 650;
  • 20 gr drojdie proaspătă;
  • 1 ou de mărime medie;
  • 100 gr unt cu 82% grăsime;
  • 50 gr zahăr;
  • 250 ml lapte cald;
  • 1 praf sare.
Reclamă

Ingrediente pentru glazură și decor:

  • 100 gr făină;
  • 30 ml apă;
  • 20 gr unt topit, clarifiat;
  • 100 gr miere.

Rețetă de chifle pufoase cu stafide și miere – Mod de preparare

Împarte de la început ingredientele pe categorii, așa cum sunt prezentate în lista de ingrediente. Astfel le vei avea la îndemână în funcție de pașii de preparare și îți vei ușura munca.

Reclamă

Cum prepari aluatul pentru chifle dulci

Pune într-un bol drojdia cu o lingură de zahăr și amestecă-le până când se lichefiază. Adaugă 2-3 linguri de lapte clad și o lingură de făină, omogenizează amestecul și lasă-l deoparte 10 minute, să-și dubleze volumul.

Între timp, ocupă-te de celelalte ingrediente. Trece făina prin sită direct în bolul mixerului. Topește untul și lasă-l la temperat. Încălzește laptele, atât cât să suporte degetul mic temperatura de încălzire. Clătește stafidele în puțină apă caldă.

Sparge oul peste făina din bol, apoi adaugă maiaua de drojdie și începe să le amesteci, turnând treptat din laptele cald. Apoi toarnă și untul topit, în timp ce amesteci, iar la final, presară sarea și încorporează coaja de portocală și stafidele. Vei obține un aluat compact, dar nu foarte ferm. Acoperă aluatul cu un ștergar și lasă-l la dospit pentru 50-60 de minute, la loc cald.

Colaj de poze cu pașii de pregătire a aluatului pentru Chifle pufoase cu stafide și miere
Aluatul pentru chifle poate fi preparat mai rapid cu ajutorul unui mixer electric / Profimedia Images

Cum prepari unt clarifiat

Pentru a obține unt clarifiat, pune untul într-o crăticioară la foc de intensitate mică și lasă-l să se topească. Pe măsură ce se topește se formează spumă la suprafață. Îndepărtează această spumă până când untul topit va rămâne curat și limpede. Acesta este untul clarifiat, util la diferite aluaturi și souri.

Cum asamblezi și coci delicioasele chifle pufoase cu stafide și miere

Când aluatul și-a dublat volumul, scoate-l pe masa de lucru presărată cu făină. Modelează-l într-un rulou și decupează 10-12 bucăți din el. Formează din fiecare bucată de aluat câte o formă sferică și așază toate sferele în tava de copt tapetată cu hârtie pergament. Mai lasă chiflele să se mai dospească 15-20 de minute în tavă, timp în care pregătești o compoziție pentru decor.

Pornește și cuptorul la 180 de grade Celsius. Amestecă făina cu apa și untul clarifiat și pune acest amestec într-un săculeț de decorat torturi. Trasează cu această compoziție două dungi perpendiculare la jumătățile chiflelor.

Vezi mai multe imagini cu pașii de preparare a chiflelor în GALERIA FOTO!

Pasul de decorare a chiflelor înainte de coacere
Peste chifle se trasează două dungi perpendiculare cu o compoziție din făină cu apă și unt / Profimedia Images

Pune tava cu chifle la cuptor și coace-le la 180 de grade pentru 25-30 de minute. Lasă-le să se tempereze pentru 5-6 minute și glazurează-le cu miere din belșug. Le poți servi ușor calde, sau reci, după cum poftești.

Și dacă dorești să prepari și chifle sărate, pentru mic dejun, îți recomandăm o rețetă de chifle pufoase cu ricotta

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
Un cuplu de îndrăgostiți care stau unul în brațele celuilalt și se privesc în ochi la apus
Horoscop
4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Nativii care iubesc cu sinceritate
Astrologii spun că există 4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Acești nativi iubesc cu sinceritate și nu își pun niciodată sentimentele pentru partener la îndoială. Ei sunt nativii care te vor face să...
PARTENERI
×