Reclamă

Chifle pufoase cu stafide și miere

Pentru momentele de răsfăț culinar din pauzele de lucru, îți oferim o interesantă rețetă de chifle pufoase cu stafide și miere. Dintr-un aluat dospit, umplut cu stafide și coji de portocale confiate, poți prepara chifle dulci cu care te poți răsfăța la mic dejun, sau în pauza de masă de la serviciu.

Publicat: 20 ianuarie 2022, 7:19

Le poți savura ușor calde, sau reci, alături de o cană cu ceai, lapte sau cafea. Chiar prepararea durează mai mult, rezultatul final merită din plin efortul și timpul alocat. Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara aceste mici delicii culinare.

Chifle pufoase cu stafide și miere – Ingrediente

Ingredientele necesare pentru prepararea acestor chifle dulci sunt la îndemână, cu siguranță le deții în cămară și în frigider. Ai nevoie de ingrediente pentru aluat și ingrediente pentru glazură și decor.

Ingrediente pentru aluat de chifle:

  • 650 gr făină tip 650;
  • 20 gr drojdie proaspătă;
  • 1 ou de mărime medie;
  • 100 gr unt cu 82% grăsime;
  • 50 gr zahăr;
  • 250 ml lapte cald;
  • 1 praf sare.
Reclamă

Ingrediente pentru glazură și decor:

  • 100 gr făină;
  • 30 ml apă;
  • 20 gr unt topit, clarifiat;
  • 100 gr miere.

Rețetă de chifle pufoase cu stafide și miere – Mod de preparare

Împarte de la început ingredientele pe categorii, așa cum sunt prezentate în lista de ingrediente. Astfel le vei avea la îndemână în funcție de pașii de preparare și îți vei ușura munca.

Reclamă

Cum prepari aluatul pentru chifle dulci

Pune într-un bol drojdia cu o lingură de zahăr și amestecă-le până când se lichefiază. Adaugă 2-3 linguri de lapte clad și o lingură de făină, omogenizează amestecul și lasă-l deoparte 10 minute, să-și dubleze volumul.

Între timp, ocupă-te de celelalte ingrediente. Trece făina prin sită direct în bolul mixerului. Topește untul și lasă-l la temperat. Încălzește laptele, atât cât să suporte degetul mic temperatura de încălzire. Clătește stafidele în puțină apă caldă.

Sparge oul peste făina din bol, apoi adaugă maiaua de drojdie și începe să le amesteci, turnând treptat din laptele cald. Apoi toarnă și untul topit, în timp ce amesteci, iar la final, presară sarea și încorporează coaja de portocală și stafidele. Vei obține un aluat compact, dar nu foarte ferm. Acoperă aluatul cu un ștergar și lasă-l la dospit pentru 50-60 de minute, la loc cald.

Colaj de poze cu pașii de pregătire a aluatului pentru Chifle pufoase cu stafide și miere
Aluatul pentru chifle poate fi preparat mai rapid cu ajutorul unui mixer electric / Profimedia Images

Cum prepari unt clarifiat

Pentru a obține unt clarifiat, pune untul într-o crăticioară la foc de intensitate mică și lasă-l să se topească. Pe măsură ce se topește se formează spumă la suprafață. Îndepărtează această spumă până când untul topit va rămâne curat și limpede. Acesta este untul clarifiat, util la diferite aluaturi și souri.

Cum asamblezi și coci delicioasele chifle pufoase cu stafide și miere

Când aluatul și-a dublat volumul, scoate-l pe masa de lucru presărată cu făină. Modelează-l într-un rulou și decupează 10-12 bucăți din el. Formează din fiecare bucată de aluat câte o formă sferică și așază toate sferele în tava de copt tapetată cu hârtie pergament. Mai lasă chiflele să se mai dospească 15-20 de minute în tavă, timp în care pregătești o compoziție pentru decor.

Pornește și cuptorul la 180 de grade Celsius. Amestecă făina cu apa și untul clarifiat și pune acest amestec într-un săculeț de decorat torturi. Trasează cu această compoziție două dungi perpendiculare la jumătățile chiflelor.

Vezi mai multe imagini cu pașii de preparare a chiflelor în GALERIA FOTO!

Pasul de decorare a chiflelor înainte de coacere
Peste chifle se trasează două dungi perpendiculare cu o compoziție din făină cu apă și unt / Profimedia Images

Pune tava cu chifle la cuptor și coace-le la 180 de grade pentru 25-30 de minute. Lasă-le să se tempereze pentru 5-6 minute și glazurează-le cu miere din belșug. Le poți servi ușor calde, sau reci, după cum poftești.

Și dacă dorești să prepari și chifle sărate, pentru mic dejun, îți recomandăm o rețetă de chifle pufoase cu ricotta

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată frumoasă brunetă îmbrăcată cu o rochie roșie lungă se află pe gheață
Horoscop
Zodii ghinioniste în ziua de 25 mai 2022. Trei nativi se vor confrunta cu probleme
Cele trei zodii ghinioniste în ziua de 25 mai 2022 sunt Taurii, Gemenii și Fecioarele. Acești nativi vor avea parte de momente decisive la locul de muncă, dar și de critici din partea celor...
2
Angelina o ține în brațe pe Vivienne, la balconul unei camere, pe când fata era mică
Divertisment
Vivienne Jolie-Pitt seamănă perfect cu sora sa, Shiloh. Diferența de vârstă dintre cele două este de 2 ani
Vivienne Jolie-Pitt seamănă perfect cu sora sa, Shiloh. Vivienne și fratele ei geamăn, Knox, au fost fotografiați recent în timp ce își cumpărau înghețată în Los Angeles. Actrița a încercat mereu să-și țină copiii...
3
Două pahare și o sticlă cu socată, alături de o lămâie feliată și flori de soc
Rețete
Socată. Băutură răcoritoare tradițională românească
Luna mai este luna florilor, iar florile de soc se numără printre ele, fiind considerate unele dintre cele mai aromate. Nu ezita să profiți de proprietățile acestora, incluzându-le și în preparatele culinare. Începe cu...
4
O femeie care spală la chiuvetă o pensulă de machiaj
Sănătate
5 obiceiuri care dezvăluie multe despre igiena ta. Ce nu e recomandat să faci
Igiena ta are foarte mult de-a face cu sănătatea și bunăstarea. Dacă nu știi deja, igiena precară te poate răni în mai multe feluri. Iată o listă cu 5 obiceiuri care dezvăluie multe despre...
5
Porție de cheesecake cu căpșuni pe o farfurie albă
Rețete
Cheesecake cu jeleu de căpșuni, fără coacere
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fără coacere, îți oferim o rețetă de cheesecake cu jeleu de căpșuni, delicios și spectaculos. Deserturile sub formă de cheesecake sunt printre cele mai îndrăgite și...
PARTENERI
×