Covrigii turcești cu susan sunt extrem de populari pe tot teritoriul Turciei, dar și în Orientul Mijlociu. Sunt foarte gustoși, crocanți la exterior și acoperiți în întregime cu susan, dar foarte pufoși în interior.
Iar dacă te întrebi cum de stau semințele de susan lipite de covrigi, trebuie să știi că ai nevoie de un tip de sirop prin care aceștia sunt scufundați înainte de a-I trece prin susan.
Pekmez se numește siropul original turcesc, care este un fel de melasă și este preparat din must de fructe, în special de struguri. Se găsește în comerț în magazinele de condiment, îndeosebi în cele cu specific arăbesc. Însă, în lipsa acestuia poți folosi orice melasă, sau chiar miere polifloră, diluată cu apă.
Urmărește mai jos lista completă de ingredient și pașii necesari pentru a prepara și tu acești delicioși covrigi cu susan din bucătăria turcească.
Rețeta covrigilor Simit – Ingrediente
Rețetele de aluaturi din bucătăria turcească sunt recunoscute prin simplitatea ingredientelor necesare, așa cum vei observa și în rețeta covrigilor cu susan.
Ingrediente pentru aluat:
- 500 gr făină tip 550 sau 650
- 20 gr drojdie proaspătă( 7 gr drojdie uscată)
- 1 linguriță de zahăr
- 2 lingurițe de sare
- 350 ml apă
- puțin ulei
- puțină făină pentru masa de lucru