Dovleacul plăcintar este unul dintre ingredientele vedetă ale toamnei pe care îl poți include în diverse preparate, atât dulci cât și sărate. Poți prepara diferite rețete de plăcinte, tarte, biscuiți, ca în rețeta de față, dar și diverse rețete de creme pentru torturi și prăjituri. Îl poți include chiar și în rețete de aluaturi.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea celor mai delicioși și aromați biscuiți, în culorile toamnei.
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată – Ingrediente
- 1 ou mare;
- 200 gr zahăr brun;
- 100 gr zahăr vanilinat;
- 250 gr unt cu peste 80% procent de grăsime;
- 200 gr piure de dovleac copt;
- 300 gr făină;
- 250 gr fulgi de ciocolată;
- 5 gr bicarbonat de sodiu;
- 5 gr sare;
- 2 gr pudră de scorțișoară.
Rețetă de biscuiți cu dovleac copt și ciocolată – Mod de preparare
Începi cu pregătirea dovleacului care necesită timp de coacere, timp de răcire și timp de procesare.
Cum se coace dovleacul plăcintar
Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Taie dovleacul pe jumătate și îndepărtează-i semințele cu ajutorul unei linguri. Apoi taie jumătățile de dovleac în bucăți mai mici. Așază-le într-o tavă, pe hârtie de copt și pune tava la cuptor pe sertarul de la jumătatea cuptorului. Coace dovleacul pentru 50-60 de minute, la 200 de grade, sau până când se rumenește deasupra și pătrunde bine furculița în el. Lasă dovleacul copt să se răcească, apoi ia 2-3 bucăți din el, și transformă miezul într-un piure fin, cu ajutorul blenderului. Poți trece piureul de dovleac prin sită.
Când ai terminat cu pregătirea dovleacului, poți începe să prepari aluatul pentru biscuiți.