Reclamă

Rulouri cu scorțișoară. Rețeta celebrelor cinnamon rolls

Dacă nu ai încercat încă rețeta de rulouri cu scorțișoară, o poți pune pe listă pentru a o prepara într-un weekend. Rețeta celebrelor cinnamon rolls este ușor de preparat, rulourile sunt delicioase și le vei adora de la prima degustare. Rulourile cu scorțișoară pot fi savurate simple sau alături de cafea, de un ceai aromat sau o cană cu lapte.

Publicat: 26 octombrie 2021, 7:27

Rețeta rulourilor cu scorțișoară este originară din bucătăria suedeză, însă a fost adaptată și de bucătăria americană, care a adăugat, ulterior și glazura din cremă de brânză.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Indiferent că optezi să prepari rulourile simple sau cu glazură, vor fi delicioase și vor deveni cu siguranță unul dintre deserturile tale preferate. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a te răsfăța și tu cu un desert simplu, delicios și de efect.

Rulouri cu scorțișoară sau cinnamon rolls – Ingrediente

Pentru a prepara aceste rulouri delicioase cu scorțișoară ai nevoie să grupezi ingredientele în trei categorii: pentru aluat, umplutură și glazură.

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 gr făină
  • 250 ml lapte cald
  • 100 gr unt gras, la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 20 gr drojdie proaspătă sau 7 gr drojdie uscată
  • 50 gr zahar
  • 5 gr sare
Reclamă

Ingrediente pentru umplutura:

  • 200 gr zahăr brun
  • 100 gr unt gras, la temperatura camerei
  • 15 gr pudră de scorțișoară

Ingrediente pentru glazură:

Reclamă
  • 125 gr cremă de brânză
  • 50 gr zahăr pudră
  • 2-3 linguri de lapte
  • 2 lingurițe esența vanilie

Rețetă de rulouri cu scorțișoară – Mod de preparare

Începe prin a aduce la temperatura camerei toate ingredientele necesare aluatului și umpluturii. Apoi pregătește pe rând aluatul și compoziția pentru umplutură.

Cum prepari aluatul pentru rulouri

Pentru a prepara aluatul de rulouri, mai întâi încălzește ușor laptele și dizolvă în el drojdia, împreună cu o linguriță de zahăr. Lasă drojdia să se activeze timp de 10 minute.

Între timp, pune untul moale în bolul mixerului și adaugă peste el zahărul și sarea. Mixează aceste ingrediente până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă oul și omogenizează compoziția.

În alt bol încăpător pune făina trecută prin sită. Creează o adâncitură în mijlocul ei și pune acolo compoziția de unt. Toarnă treptat drojdia cu laptele, în timp ce amesteci intens și încorporezi făina în aluat.

Frământă aluatul mai întâi în vas, apoi continuă procesul pe masa de lucru, presărată cu făină. Când aluatul nu se mai lipește de mâini și de masă, acoperă-l cu folie de prospețime și un ștergar. Lasă-l la dospit timp de 40-50 de minute.

După acest interval, presară din nou făină pe masa de lucru și întinde aluatul pentru rulouri într-o foaie dreptunghiulară de 5-6 mm grosime. Lasă aluatul să se odihnească puțin, timp în care pregătești umplutura.

Amestecă într-un bol untul moale cu zahărul brun și scorțișoara.

Cum asamblezi și coci rulourile cu scorțișoară

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Acoperă tava de copt cu hârtie pergament.

Peste foaia de aluat întinde uniform compoziția cu scorțișoară. Rulează aluatul cu umplutura în interior, dar nu foarte strâns. Cu ajutorul unei sfori de bucătărie decupează ruloul în rondele de aproximativ 2 cm grosime.

Așază rondelele în tava de copt la distanțe de 2 cm unele față de altele. Lasă rulourile în tavă 10 minute, pentru a se mai dezvolta aluatul, și fixează-le cu scobitori pe care le înfigi la marginea aluatului rulat.

Colaj de poze cu pașii de formare a rulourilor cu scorțișoară
Aluatul pentru rulouri se porționează mai frumos cu ajutorul unei sfori de bucătărie / Profimedia Images

Pune lava în cuptor și coace delicioasele rulouri cu scorțișoară pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius.

Cum prepari glazura pentru rulouri

Pune în bolul mixerului crema de brânză cu zahărul.

Mixează-le până când zahărul se dizolvă. Adaugă esența și laptele, apoi pune crema de brânză în săculețul unui posh cu dui simplu. Glazurează rulourile cu crema de brânză, după ce aceseta se răcesc.

Servește-le alături de cei dragi și bucură-te de combinația de gusturi și arome.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
2
O femeie frumoasă cu ochii căprui și părul brunet pentru a ilustra ce culori de păr întineresc
Frumusețe
Culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Ce spun specialiștii în beauty
Specialiștii în beauty îți vin în ajutor cu câteva culori de păr care te întineresc dacă ai ochii căprui. Alegerea celei mai bune culori de păr pentru ochii căprui poate fi o provocare. Există...
3
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
4
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie în bol alb cu furculiță
Rețete
Salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie
Pentru o masă de prânz simplă, dar delicioasă sau chiar pentru cină, merită preparată o salată caldă de cartofi, cu kaizer și ceapă roșie. Rețeta este simplă și rapidă, perfectă pentru atunci când timpul...
5
O femeie frumoasă care se privește în oglindă și aplică unul dintre trucurile simple de frumusețe pentru femeiele care au peste 40 de ani
Frumusețe
Trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Sfaturi de la specialiștii în beauty
Frumusețea nu are vârstă. Specialiști în beauty îți vin și de această dată în ajutor cu câteva trucuri simple de frumusețe pentru femeile care au peste 40 de ani. Iată cum poți să-ți evidențiezi...
PARTENERI
×