Reclamă

Rulouri cu scorțișoară. Rețeta celebrelor cinnamon rolls

Dacă nu ai încercat încă rețeta de rulouri cu scorțișoară, o poți pune pe listă pentru a o prepara într-un weekend. Rețeta celebrelor cinnamon rolls este ușor de preparat, rulourile sunt delicioase și le vei adora de la prima degustare. Rulourile cu scorțișoară pot fi savurate simple sau alături de cafea, de un ceai aromat sau o cană cu lapte.

Publicat: 26 octombrie 2021, 7:27

Rețeta rulourilor cu scorțișoară este originară din bucătăria suedeză, însă a fost adaptată și de bucătăria americană, care a adăugat, ulterior și glazura din cremă de brânză.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Indiferent că optezi să prepari rulourile simple sau cu glazură, vor fi delicioase și vor deveni cu siguranță unul dintre deserturile tale preferate. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a te răsfăța și tu cu un desert simplu, delicios și de efect.

Rulouri cu scorțișoară sau cinnamon rolls – Ingrediente

Pentru a prepara aceste rulouri delicioase cu scorțișoară ai nevoie să grupezi ingredientele în trei categorii: pentru aluat, umplutură și glazură.

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 gr făină
  • 250 ml lapte cald
  • 100 gr unt gras, la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 20 gr drojdie proaspătă sau 7 gr drojdie uscată
  • 50 gr zahar
  • 5 gr sare
Reclamă

Ingrediente pentru umplutura:

  • 200 gr zahăr brun
  • 100 gr unt gras, la temperatura camerei
  • 15 gr pudră de scorțișoară

Ingrediente pentru glazură:

Reclamă
  • 125 gr cremă de brânză
  • 50 gr zahăr pudră
  • 2-3 linguri de lapte
  • 2 lingurițe esența vanilie

Rețetă de rulouri cu scorțișoară – Mod de preparare

Începe prin a aduce la temperatura camerei toate ingredientele necesare aluatului și umpluturii. Apoi pregătește pe rând aluatul și compoziția pentru umplutură.

Cum prepari aluatul pentru rulouri

Pentru a prepara aluatul de rulouri, mai întâi încălzește ușor laptele și dizolvă în el drojdia, împreună cu o linguriță de zahăr. Lasă drojdia să se activeze timp de 10 minute.

Între timp, pune untul moale în bolul mixerului și adaugă peste el zahărul și sarea. Mixează aceste ingrediente până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă oul și omogenizează compoziția.

În alt bol încăpător pune făina trecută prin sită. Creează o adâncitură în mijlocul ei și pune acolo compoziția de unt. Toarnă treptat drojdia cu laptele, în timp ce amesteci intens și încorporezi făina în aluat.

Frământă aluatul mai întâi în vas, apoi continuă procesul pe masa de lucru, presărată cu făină. Când aluatul nu se mai lipește de mâini și de masă, acoperă-l cu folie de prospețime și un ștergar. Lasă-l la dospit timp de 40-50 de minute.

După acest interval, presară din nou făină pe masa de lucru și întinde aluatul pentru rulouri într-o foaie dreptunghiulară de 5-6 mm grosime. Lasă aluatul să se odihnească puțin, timp în care pregătești umplutura.

Amestecă într-un bol untul moale cu zahărul brun și scorțișoara.

Cum asamblezi și coci rulourile cu scorțișoară

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Acoperă tava de copt cu hârtie pergament.

Peste foaia de aluat întinde uniform compoziția cu scorțișoară. Rulează aluatul cu umplutura în interior, dar nu foarte strâns. Cu ajutorul unei sfori de bucătărie decupează ruloul în rondele de aproximativ 2 cm grosime.

Așază rondelele în tava de copt la distanțe de 2 cm unele față de altele. Lasă rulourile în tavă 10 minute, pentru a se mai dezvolta aluatul, și fixează-le cu scobitori pe care le înfigi la marginea aluatului rulat.

Colaj de poze cu pașii de formare a rulourilor cu scorțișoară
Aluatul pentru rulouri se porționează mai frumos cu ajutorul unei sfori de bucătărie / Profimedia Images

Pune lava în cuptor și coace delicioasele rulouri cu scorțișoară pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius.

Cum prepari glazura pentru rulouri

Pune în bolul mixerului crema de brânză cu zahărul.

Mixează-le până când zahărul se dizolvă. Adaugă esența și laptele, apoi pune crema de brânză în săculețul unui posh cu dui simplu. Glazurează rulourile cu crema de brânză, după ce aceseta se răcesc.

Servește-le alături de cei dragi și bucură-te de combinația de gusturi și arome.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×