Checul este alegerea perfectă pentru atunci când îți dorești un desert simplu și ușor de preparat. Nu necesită ingrediente complexe, le ai tot timpul la îndemână și nu necesită tehnici de preparare laborioase. În plus, poți personaliza rețetele de chec după propriul gust. Poți adăuga aroma preferată, poți adăuga în compoziția de chec fructe proaspete, nuci, alune, sau migdale, chiar și fructe confiate. Însă, de cele mai multe ori, checurile simple sunt și cele mai delicioase.
Pornind de la rețeta clasică de chec, înlocuiești zahărul cu miere și uleiul cu unt și obții un minunat chec cu o textură densă și culoare apetisantă. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara acest delicios chec cu care îi poți răsfăța pe cei dragi în zilele răcoroase de toamnă și nu numai.
Rețetă de chec cu miere și aromă de scorțișoară – Ingrediente
- 4 ouă medii
- 250 gr de făină
- 200 gr de miere de albine
- 200 gr de unt la temperatura camerei
- 10 gr de praf de copt
- 50 ml de lapte
- 1 linguriță cu pudră de scorțișoară
- un praf de sare
Rețetă de chec cu miere – Mod de preparare
Începi prin a aduce toate ingredientele pe masa de lucru și a porni cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pune untul moale în bolul mixerului și adaugă peste el mierea de albine. Mixează bine toate aceste ingrediente până când ajungi la o compoziție omogenă. Adaugă, pe rând, ouăle și omogenizează compoziția după fiecare ou adăugat.
În alt bol încăpător amestecă făina cu praful de sare, pudra de scorțișoară și praful de copt.
Adaugă, treptat, acest amestec peste compoziția de unt cu miere. La final, adaugă laptele și omogenizează bine compoziția.