Reclamă

Rețetă de chec cu miere și aromă de scorțișoară

Transformă momentele petrecute alături de cei dragi în momente dulci, preparându-le o rețetă de chec cu miere și aromă de scorțișoară.

Publicat: 23 septembrie 2021, 7:17 / Actualizat: 3 februarie 2022, 12:38

Checul este alegerea perfectă pentru atunci când îți dorești un desert simplu și ușor de preparat. Nu necesită ingrediente complexe, le ai tot timpul la îndemână și nu necesită tehnici de preparare laborioase. În plus, poți personaliza rețetele de chec după propriul gust. Poți adăuga aroma preferată, poți adăuga în compoziția de chec fructe proaspete, nuci, alune, sau migdale, chiar și fructe confiate. Însă, de cele mai multe ori, checurile simple sunt și cele mai delicioase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pornind de la rețeta clasică de chec, înlocuiești zahărul cu miere și uleiul cu unt și obții un minunat chec cu o textură densă și culoare apetisantă. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara acest delicios chec cu care îi poți răsfăța pe cei dragi în zilele răcoroase de toamnă și nu numai.

Rețetă de chec cu miere și aromă de scorțișoară – Ingrediente

  • 4 ouă medii
  • 250 gr de făină
  • 200 gr de miere de albine
  • 200 gr de unt la temperatura camerei
  • 10 gr de praf de copt
  • 50 ml de lapte
  • 1 linguriță cu pudră de scorțișoară
  • un praf de sare

Rețetă de chec cu miere – Mod de preparare

Începi prin a aduce toate ingredientele pe masa de lucru și a porni cuptorul la 180 de grade Celsius.

Reclamă

Pune untul moale în bolul mixerului și adaugă peste el mierea de albine. Mixează bine toate aceste ingrediente până când ajungi la o compoziție omogenă. Adaugă, pe rând, ouăle și omogenizează compoziția după fiecare ou adăugat.

În alt bol încăpător amestecă făina cu praful de sare, pudra de scorțișoară și praful de copt.

Adaugă, treptat, acest amestec peste compoziția de unt cu miere. La final, adaugă laptele și omogenizează bine compoziția.

Reclamă

Tapetează o formă clasică de chec cu hârtie de copt și întinde compoziția pentru chec cu miere în ea. Niveleaz-o bine la suprafață, cu o spatula de tort sau cu dosul unei linguri.

Timpul de coacere pentru această rețetă de chec cu miere și aromă de scorțișoară este de 30-35 de minute la 180 de grade Celsius, sau până când trece testul scobitorii.

Lasă checul cu miere să se răcească înainte de a-l secționa. Vei obține un chec delicios, cu o textură densă și de culoarea chihlimbarului.

Chec cu miere și aromă de scorțișoară după coacere
Checul se poate decora cu zahăr, sau se poate servi simplu / Shutterstock

Poți decora checul cu zahăr pudră, dar îl poți lăsa și simplu pentru că este frumos colorat.

Cum faci testul scobitorii pentru a verifica coacerea perfecta a aluaturilor

Atunci când timpul de coacere specificat într-o rețetă este aproape de finalizare, scoate tava cu chec din cuptor și pune-o pe un grătar. Ia o scobitoare și înfige-o în centrul checului, apoi scoate-o imediat.

Trece degetele peste scobitoare și dacă se umezesc, checul mai necesită un timp de coacere. Prelungește timpul de coacere cu 10 minute, apoi mai faci odată testul scobitorii. Scobitoarea trebuie să iasă uscată din aluatul de chec copt.

Dacă te-am convins să prepari rețeta de chec cu miere, pentru următoarea dată când dorești ceva dulce, încearcă și rețeta de chec cu lămâie și iaurt.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
2
Femeie frumoasă, blondă, de peste 50 de ani, fotografie portret
Frumusețe
Tunsori de evitat dacă ai peste 50 de ani. Pot adăuga mulți ani pe chipul tău
Vremea frumoasă de afară te poate împinge pe drumul către un salon de înfrumusețare. Pe măsură ce vremea se încălzește, s-ar putea să vrei să te bucuri de o tunsoare complet nouă și nu...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
4
Lisa Rinna în timp ce ncearcă să se ascundă de fotografi
Divertisment
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta care s-a transformat complet în ultimii ani
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta din imagine spune că s-a transformat complet în ultimii ani. Chipul ei nu mai este același, dar este dispusă să-și repare greșelile. Lisa Rinna...
5
Ouă pe felii de pâine cu firișoare de ceapă
Sănătate
Ce trebuie să mănânci ca să slăbești la burtă. Alimente pentru un abdomen plat
Mulți oameni sunt în căutare de soluții pentru a obține un abdomen plat, mai ales acum că vremea s-a încălzit, iar hainele subțiri lasă la iveală orice acumulare de grăsime. Desigur, un abdomen plat...
PARTENERI
×