Atunci când vă este poftă de gogoși, dar timpul nu este prietenul vostru cel mai bun, există rețeta de gogoși cu iaurt. Cunoscute și sub numele de gogoși rapide, turnate cu lingura, acestea sunt delicioase și simplu de preparat.
Gogoșile clasice din aluat dospit, foarte îndrăgite de altfel, necesită timp și răbdare. Aluatul trebuie să stea la odihnit cel puțin o oră, iar modelarea gogoșilor nu e treabă ușoară.
Exită totuși o soluție mai rapidă pentru a prepara aceste delicioase gogoși, turnate cu lingura. Ies micuțe, rotunde, frumos rumenite și cu o textură mai densă decât clasicele gogoși. Urmăriți mai jos care sunt ingredientele necesare pentru aluat și pașii importanți pentru prepararea acestora.
Gogoși cu iaurt – Ingrediente
- 3 ouă
- 750 gr iaurt grecesc
- 150 gr zahăr
- 1 păstaie de vanilie
- coajă de lămâie
- 2 gr sare
- 500 gr făină
- 7 gr praf de copt
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru pudrat
Gogoși cu iaurt – Mod de preparare
Veți fi încântate de cât de rapid se prepară aceste gogoși, dar și de cât de gustoase sunt. Sunt mici, rotunde și frumos rumenite, adevărate bijuterii culinare.
Cum pregătim aluatul pentru gogoșile cu iaurt
În bolul mixerului spargem ouăle și adăugăm sarea și zahărul. Mixăm toate aceste ingrediente până obținem o compoziție spumoasă.