Reclamă

Rețetă de gogoși cu iaurt, turnate cu lingura

Rețeta de gogoși cu iaurt sau gogoși rapide, turnate cu lingura, e ideală pentru momentele în care nu ai timp să lași aluatul la dospit.

Publicat: 11 martie 2021, 14:37

Atunci când vă este poftă de gogoși, dar timpul nu este prietenul vostru cel mai bun, există rețeta de gogoși cu iaurt. Cunoscute și sub numele de gogoși rapide, turnate cu lingura, acestea sunt delicioase și simplu de preparat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gogoșile clasice din aluat dospit, foarte îndrăgite de altfel, necesită timp și răbdare. Aluatul trebuie să stea la odihnit cel puțin o oră, iar modelarea gogoșilor nu e treabă ușoară.

Exită totuși o soluție mai rapidă pentru a prepara aceste delicioase gogoși, turnate cu lingura. Ies micuțe, rotunde, frumos rumenite și cu o textură mai densă decât clasicele gogoși. Urmăriți mai jos care sunt ingredientele necesare pentru aluat și pașii importanți pentru prepararea acestora.

Gogoși cu iaurt – Ingrediente

  • 3 ouă
  • 750 gr iaurt grecesc
  • 150 gr zahăr
  • 1 păstaie de vanilie
  • coajă de lămâie
  • 2 gr sare
  • 500 gr făină
  • 7 gr praf de copt
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru pudrat

Gogoși cu iaurt – Mod de preparare

Reclamă

Veți fi încântate de cât de rapid se prepară aceste gogoși, dar și de cât de gustoase sunt. Sunt mici, rotunde și frumos rumenite, adevărate bijuterii culinare.

Cum pregătim aluatul pentru gogoșile cu iaurt

În bolul mixerului spargem ouăle și adăugăm sarea și zahărul. Mixăm toate aceste ingrediente până obținem o compoziție spumoasă.

Reclamă

Punem praful de copt în iaurt și amestecăm bine. Imediat, turnăm iaurtul peste spuma de ouă. Praful de copt se va activa în aciditatea iaurtului și va crea bule la suprafața acestuia. Omogenizăm compoziția și adăugăm aromele. Adăugăm coaja răzuită fin de la o lămâie bio, bine spălată. Putem adăuga și coajă de portocală, sau ne putem limita doar la vanilie.

La final, încorporăm făina, cernută în prealabil și adăugată treptat. Vom obține un aluat de consistența unei budinci.

Aluat pentru gogoși cu iaurt
Aluatul pentru gogoși cu iaurt are textura unei budinci / Shutterstock

Lăsăm aluatul să se odihnească 10-15 minute, pentru a se sparge bulele de aer create de reacția iaurtului la praful de copt.

Cum se coc delicioasele gogoși cu iaurt în aluat

După ce aluatul s-a odihnit cele 10-15 minute, punem uleiul la încins, într-un tuciuleț, sau ceaun. Putem folosi chiar o tigaie wok. Punem 400-500 ml de ulei, pentru a avea loc gogoșile să se scufunde în acesta.

Luăm o lingură clasică și o cană cu apă. Introducem lingura, mai întâi, în apa rece. Apoi, luăm din aluatul de gogoși cât cuprinde lingura și îl scufundăm în baia de ulei. Formăm astfel 7-8 gogoși, sau câte încap, dar ținem cont că aluatul se dezvoltă în timpul procesului termic.

Lăsăm gogoșile să se rumenească în uleiul încins, până se ridică la suprafață. Atunci vom ști că sunt coapte. Gogoșile se vor întoarce singure de pe o parte pe cealaltă, în timp ce se coc.

Cu ajutorul unei palete, sau spumiere, transferăm gogoșile coapte pe platou. Le pudrăm cu zahăr cu aromă de vanilie, cât sunt calde.

Gogoși cu iaurt rumenite și scoase cu o spumieră
Gogoșile cu iaurt se pudrează cu zahăr cât sunt calde / Shutterstock

Sfaturi pentru o reușită sigură a coacerii gogoșilor

Vom fi foarte atente la intensitatea focului. Pornim de la intensitate medie spre mare pentru primele 2-3 runde de gogoși, apoi reducem treptat intensitatea focului. Dacă pornim cu o intensitate mai mică a focului, riscăm să se îmbibe aluatul cu ulei. Iar dacă pornim de la început cu intensitate foarte mare a focului, riscăm să se rumenească gogoșile rapid și să rămână necoapte în interior.

Gogoși cu iaurt pe o farfurie albă, gata de servit
Gogoșile cu iaurt se rumenesc și se pudrează cu zahăr cu aromă de vanilie / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×