Vei obține un desert simplu și extrem de gustos, cu care îi poți răsfăța pe cei dragi. Baza desertului o ai deja din feliile de cozonac, la care mai adaugi câteva ingrediente simple și la îndemână. În plus, vei rezolva astfel și problema risipei alimentare, problemă cu care ne confruntăm, în special, după sărbători.
Budinca din felii de cozonac se poate prepara în multe moduri. O astfel de budincă se mai poate prepara chiar și din felii de pâine.
Îți oferim mai jos cel mai simplu mod, cu listă completă de ingrediente și pașii necesari preparării.
Budincă din cozonac – Ingrediente
- 4-5 felii învechite de cozonac
- 4 ouă
- 250 ml smântână de consum sau iaurt cremos
- 50 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
- 1 praf de sare
- 100 gr stafide
- 2 lingurițe cu rom, sau cu esență de rom
- 50 gr migdale, alune sau nuci
- 20 gr unt pentru uns forma de copt
- lapte condensat sau sos de vanilie, pentru servit.
Rețetă de budincă de cozonac – Mod de preparare
Înainte de a da start procesului de preparare a compoziției pentru acest delicios desert, lasă feliile de cozonac pe masa de lucru pentru 1-2 ore. Acestea se vor usca mai mult și vor absorbi mai bine compoziția în care se vor răsfăța în timpul tratamentului termic.
Între timp, pregătește celelalte ingrediente necesare desertului. Pune stafidele la hidratat în rom sau în esența de rom. Taie mărunt miezul de nucă, alunele sau migdalele. Taie-le la cuțit, nu le mărunți cu robotul. Te vei bucura și de un efect crocant în timpul savurării desertului.
Când feliile de cozonac s-au uscat, taie-le în cuburi. Unge cu unt interiorul unei forme termorezistente cu dimensiunile aproximative de 15/20 cm. Pune cuburile de cozonac în interiorul acesteia.