Reclamă

Budincă de cozonac. Un mod delicios de a folosi cozonacul învechit

Ți-a rămas puțin cozonac de la masa de Paște și s-a învechit, dar nu te înduri să-l arunci? Îți oferim un mod delicios de a folosi cozonacul învechit, preparând o rețetă de budincă de cozonac.

Publicat: 28 aprilie 2022, 6:06

Vei obține un desert simplu și extrem de gustos, cu care îi poți răsfăța pe cei dragi. Baza desertului o ai deja din feliile de cozonac, la care mai adaugi câteva ingrediente simple și la îndemână. În plus, vei rezolva astfel și problema risipei alimentare, problemă cu care ne confruntăm, în special, după sărbători.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Budinca din felii de cozonac se poate prepara în multe moduri. O astfel de budincă se mai poate prepara chiar și din felii de pâine.

Îți oferim mai jos cel mai simplu mod, cu listă completă de ingrediente și pașii necesari preparării.

Budincă din cozonac – Ingrediente

  • 4-5 felii învechite de cozonac
  • 4 ouă
  • 250 ml smântână de consum sau iaurt cremos
  • 50 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 100 gr stafide
  • 2 lingurițe cu rom, sau cu esență de rom
  • 50 gr migdale, alune sau nuci
  • 20 gr unt pentru uns forma de copt
  • lapte condensat sau sos de vanilie, pentru servit.
Reclamă

Rețetă de budincă de cozonac – Mod de preparare

Înainte de a da start procesului de preparare a compoziției pentru acest delicios desert, lasă feliile de cozonac pe masa de lucru pentru 1-2 ore. Acestea se vor usca mai mult și vor absorbi mai bine compoziția în care se vor răsfăța în timpul tratamentului termic.

Între timp, pregătește celelalte ingrediente necesare desertului. Pune stafidele la hidratat în rom sau în esența de rom. Taie mărunt miezul de nucă, alunele sau migdalele. Taie-le la cuțit, nu le mărunți cu robotul. Te vei bucura și de un efect crocant în timpul savurării desertului.

Când feliile de cozonac s-au uscat, taie-le în cuburi. Unge cu unt interiorul unei forme termorezistente cu dimensiunile aproximative de 15/20 cm. Pune cuburile de cozonac în interiorul acesteia.

Reclamă

Cum prepari compoziția pentru budincă

Într-un bol încăpător sau în bolul mixerului, sparge cele patru ouă. Adaugă un praf de sare și zahărul pudră cu aromă de vanilie. Adaugă cantitatea de zahăr în funcție de cât de dulce este cozonacul. Poți chiar să nu mai adaugi deloc zahăr și să servești delicioasa budincă de cozonac cu un sos dulce, cu dulceață sau cu glazură de ciocolată.

Amestecă bine ingredientele din bol până când obții o compoziție spumoasă. Adaugă și smântâna, omogenizează bine compoziția și toarn-o peste cuburile de cozonac din forma de copt. Adaugă și stafidele hidratate și nucile sau migdalele feliate. Amestecă ușor ingredientele și lasă compoziția să se relaxeze 10 minute. În acest interval de timp pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pune forma cu budincă din felii de cozonac la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius sau până când budinca este frumos rumenită la exterior.

Vezi mai multe imagini cu deliciosul desert în GALERIA FOTO!

Budincă din cozonac învechit coaptă în formă de ceramică albă
Cu cât sunt mai uscate feliile de cozonac cu atât se vor hidrata mai bine în compoziția de budincă / Shutterstock

Las-o să se răcească bine în forma de copt pentru a se putea porționa frumos.

O poți savura decorată cu zahăr pudră. Este extrem de delicioasă glazurată cu sos de ciocolată, sos de vanilie sau lapte condensat. Dacă nu ai timp să procuri lapte condensat îl poți prepara în casă. Îți oferim două rețete de lapte condensat, perfecte pentru creme de torturi și prăjituri.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×