Reclamă

Basque burnt cheesecake. Rețeta unuia dintre cele mai populare deserturi

Dacă adori prăjiturile care au în compoziția lor brânză, îți propunem să încerci și rețeta de basque burnt cheesecake. Cu siguranță, vei fi cucerită de gustul acestui desert special. Este un cheesecake copt în stil spaniol, la temperatură înaltă, pentru ca exteriorul să se caramelizeze. Astfel, gustul crustei va fi ușor amărui, dar se va completa perfect cu interiorul cremos și dulce al prăjiturii.

Publicat: 31 martie 2022, 6:08

Rețeta a fost creată în anul 1990 de Santiago Rivera, chef al restaurantului La Viña, din San Sebastian, un oraș situat în Țara Bascilor. Ulterior, a fost preluată în toată lumea și a devenit cea mai simplă și adorată rețetă de cheesecake. Publicația Times a declarat acest cheesecake „budinca care a cucerit internetul”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta, descoperind astfel cel mai simplu și gustos cheesecake.

Basque burnt cheesecake – Ingrediente

  • 15 gr unt, pentru forma de copt
  • 800 gr brânză cremoasă sau mascarpone
  • 225 gr zahăr tos
  • 5 ouă medii
  • 200 ml smântână lichidă
  • 100 gr făină albă
  • 30 ml esență de vanilie
  • 1 praf de sare.
Reclamă

Rețetă de cheesecake cu exterior ars – Mod de preparare

Pune crema de brânză în bolul mixerului și adaugă zahărul peste ea. Pornește mixerul și amestecă timp de un minut sau două, până când granulele de zahăr s-au dizolvat. Poți verifica dacă zahărul este topit luând puțin din cremă între vârfurile degetelor și frecând ușor. Dacă se simte granulația zahărului, continuă să amesteci încă un minut sau mai mult.

Adaugă pe rând cele cinci ouă și omogenizează compoziția după fiecare ou adăugat. Apoi, adaugă smântâna lichidă picurând câte puțină, în timp ce amesteci compoziția cu mixerul. Îndepărtează mixerul din bol și folosește în continuare o spatulă sau un tel.

Trece făina prin sită și adaug-o treptat în compoziția pentru cheesecake. Amestecă ușor cu spatula, în timp ce adaugi făina, pentru a obține o compoziție cremoasă și aerată.

Adaugă vanilia și un praf de sare și amestecă din nou până când obții o compoziție cremoasă și omogenă.

Reclamă

Cum coci deliciosul Basque burnt cheesecake

Pornește cuptorul la 215 de grade Celsius.

Folosește o formă de copt rotundă cu pereții detașabili cu un diametrul de 24 cm. Unge cu unt atât baza formei, cât și pereții laterali. Decupează dintr-o hârtie de copt un cerc cu diametrul de 24 cm. Mai decupează o fâșiie din hârtia de copt de dimensiunile pereților laterali ai formei. Așază cele două decupaje în forma de copt, cercul la bază și fâșia pe laterale. Presează-le pentru a se lipi uniform de tavă.

Acum poți să torni compoziția pentru cheesecake în tavă și niveleaz-o frumos la suprafață. Lovește ușor tava pe blatul de lucru pentru a elimina eventualele bule de aer din compoziție.

Coace deliciosul cheesecake timp de 30 de minute la 215 de grade Celsius.

Vezi mai multe imagini cu deliciosul cheesecake accesând GALERIA FOTO!

Colaj de poze cu pașii de preparare cheesecake cu exterior ars
După coacere, cheesecake-ul va avea exteriorul caramelizat în exces / Profimedia Images

După coacere, cheesecake-ul trebuie să fie foarte caramelizat la exterior și dezvoltat ca un sufleu. Scoate tava pe un grătar și lasă-l să se răcească în tavă pentru 30 de minute.

Îndepărtează apoi pereții laterali ai formei de copt. Prăjitura se va scufunda puțin în mijloc, dar nu te impacienta. Acesta este aspectul său tradițional.

Lasă cheesecake-ul să se răcească cel puțin 1 oră înainte de servire. Nu îl răci în exces pentru a nu se întări crema de brânză. Este delicios cât încă este cremos.

Poți decora cheesecake cu fructe de pădure și zahăr pudră. De asemeni îl poți savura glazurat cu dulceață de fructe.

Dacă te-am convins să prepari această minunată rețetă de basque burnt cheesecake, din bucătăria spaniolă, o poți chiar prepara pe post de pască fără aluat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×