Rețeta a fost creată în anul 1990 de Santiago Rivera, chef al restaurantului La Viña, din San Sebastian, un oraș situat în Țara Bascilor. Ulterior, a fost preluată în toată lumea și a devenit cea mai simplă și adorată rețetă de cheesecake. Publicația Times a declarat acest cheesecake „budinca care a cucerit internetul”.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta, descoperind astfel cel mai simplu și gustos cheesecake.
Basque burnt cheesecake – Ingrediente
- 15 gr unt, pentru forma de copt
- 800 gr brânză cremoasă sau mascarpone
- 225 gr zahăr tos
- 5 ouă medii
- 200 ml smântână lichidă
- 100 gr făină albă
- 30 ml esență de vanilie
- 1 praf de sare.
Rețetă de cheesecake cu exterior ars – Mod de preparare
Pune crema de brânză în bolul mixerului și adaugă zahărul peste ea. Pornește mixerul și amestecă timp de un minut sau două, până când granulele de zahăr s-au dizolvat. Poți verifica dacă zahărul este topit luând puțin din cremă între vârfurile degetelor și frecând ușor. Dacă se simte granulația zahărului, continuă să amesteci încă un minut sau mai mult.
Adaugă pe rând cele cinci ouă și omogenizează compoziția după fiecare ou adăugat. Apoi, adaugă smântâna lichidă picurând câte puțină, în timp ce amesteci compoziția cu mixerul. Îndepărtează mixerul din bol și folosește în continuare o spatulă sau un tel.
Trece făina prin sită și adaug-o treptat în compoziția pentru cheesecake. Amestecă ușor cu spatula, în timp ce adaugi făina, pentru a obține o compoziție cremoasă și aerată.
Adaugă vanilia și un praf de sare și amestecă din nou până când obții o compoziție cremoasă și omogenă.