Reclamă

Cheesecake la cuptor, cu jeleu de căpșuni

Dacă ești în pană de idei și nu mai știi cu ce desert delicios și spectaculos să-i surprinzi pe cei dragi, îți propunem să terstezi o rețetă perfectă de cheesecake la cuptor, cu jeleu de căpșuni.

Publicat: 7 iulie 2021, 12:15 / Actualizat: 5 august 2021, 16:23

Rețetele de cheesecake sunt destul de simple și ușor de preparat. Sunt și aspectuoase și foarte apreciate în toate bucătăriile lumii. Prăjiturile de acest gen sunt foarte cremoase și răcoroase, pot fi savurate în sezonul estival, alături de o băutură răcoritoare rece sau o cafea cu spumă de lapte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă sunt preparate în casă, deliciul este maxim, pentru că putem opta pentru combinația care să ne satisfacă gustul pe deplin. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi cu un desert delicios.

Cheesecake la cuptor, cu jeleu de căpșuni – Ingrediente

Ingredientele pentru un astfel de cheesecake se împart în trei grupuri: pentru bază, pentru cremă și pentru decor. Urmărește recomandările noastre pentru ca rezultatul să fie unul spectaculos și cu un gust de excepție.

Ingrediente pentru baza prăjiturii:

  • 300 gr biscuiți digestivi
  • 1/4 linguriță cu pudră de scorțișoară
  • 125 gr unt cu 82 % grăsime
  • 1 praf de sare
Reclamă

Ingrediente pentru crema de brânză:

  • 300 ml smântână lichidă
  • 4 ouă
  • 4 linguri amidon
  • 800 gr cream cheese (brânză tartinabilă)
  • 1 păstaie de vanilie
  • 400 gr smântână fermentată cu 20% grăsime
  • 200 gr zahăr
  • sucul și coaja de la o lămâie
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru jeleul de căpșuni:

Reclamă
  • 600 gr căpșuni
  • 150 gr zahăr pudră
  • 3 foi de gelatină sau 15 gr granule

Rețetă de Cheesecake la cuptor – Mod de preparare

Fiecare element care intră în componența prăjiturii cheesecake se pregătește separat, apoi se combină, iar rezultatul final va fi unul spectaculos și apetisant.

Cum se prepară baza de biscuiți pentru cheesecake

Primul pas presupune să pornești cuptorul la 200 de grade Celsius.

Rupe biscuiții, pune-i în recipientul unui robot de bucătărie sau al unui mini chopper și procesează-i până se transformă în pudră. Topește untul și adaugă-l peste biscuiți. Amestecă intens până când pudra de biscuiți absoarbe tot untul și obții un aluat nisipos.

Tapetează forma de copt pe interior cu unt și presară puțin zahăr pudră, apoi adaugă aluatul de biscuiți. Cu ajutorul degetelor, dispune aluatul de biscuiți atât la baza formei cât și pe lateralele acesteia. Punen forma cu stratul de biscuiți la cuptor pentru 10 minute la 200 de grade, timp în care pregătește crema pentru cheesecake.

Colaj de poze cu pașii de preparare strat de biscuiți pentru cheesecake
Stratul de biscuiți se rumenește separat la 200 de grade Celsius / Profimedia Images

Cum se prepară crema pentru cheesecake

Într-un bol, pune brânza tartinabilă și zahărul. Mixează bine, până când se topește zahărul. Adaugă smântâna fermentată și smântâna lichidă și se amestecă până se omogenizează compoziția. Încorporează, pe rând, ouăle, amidonul, vanilia coaja și sucul de lămâie.

Omogenizează bine compoziția și întinde-o peste stratul de biscuiți din forma de copt. Pune forma cu cheesecake la cuptor pentru 10 minute la 220 de grade Celsius. După acest interval, reduci temperatura la 110 grade Celsius și mai lași prăjitura în cuptor pentru 20-25 de minute. Las-o să se răcească în cuptor, pentru a nu se crăpa la contactul cu aerul rece.

Colaj de poze cu pașii de preparat crema de brânză
Crema pentru cheesecake la cuptor, cu jeleu de căpșuni se întinde peste stratul de biscuiți rumenit deja / Profimedia Images

Cum se prepară jeleul de căpșuni pentru cheesecake la cuptor

Spală bine căpșunile, scurge-le, apoi le cureți și le tai în sferturi. oprești 5-6 căpșuni pentru decor, restul le treci prin blender și le transformi în piure. Amestecă-le cu zahărul și pune-le la fiert pentru 2-3 minute. între timp, hidratezi foile de gelatină în apă rece, cât să fie acoperite și le scurgi. pune puțin piure de căpșuni ușor fierbinte peste foile de gelatină și amestecă până se diluează. Pune și restul de piure de căpșuni, omogenizează bine jeleul și toarnă-l peste crema de brânză răcită. Dă forma cu cheesecake la frigider până se întărește jeleul de căpșuni. Decorează-l cu felii din căpșunile oprite și porționează-l frumos.

Colaj de poze cu pașii de preparat jeleul de căpșuni
Jeleul de căpșuni se toarnă cald peste crema de brânză / Profimedia Images

Savurează-l cu poftă alături de cei dragi!

În cazul în care te-am inspirat cu această rețetă de cheesecake la cuptor, cu jeleu de căpșuni, îți recomandăm și o rețetă de cheesecake fără coacere cu jeleu de rodie.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×