Drobul face parte din meniul tradițional românesc pentru mesele Sărbătorilor Pascale. În mod clasic, se prepară din organe de miel cu multă verdeață și ouă fierte.
Însă, există și alte variante ale rețetei, în care este exclusă carnea de miel. O poți înlocui cu carne de pui sau de curcan. Poți opta și pentru o rețetă de drob fără carne, din ciuperci cu multă verdeață. Acesta este mai ușor și mult mai sănătos. Descoperă aici și o rețetă de drob de ciuperci.
Drobul se prepară cu ouă de găină, fierte, însă ouăle de prepeliță oferă drobului un aspect plăcut. Poți așeza câte două pe rând, pentru că sunt mai micuțe.
Descoperă mai jos rețeta drobului de pui, detaliată cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Drob de pui cu ouă de prepeliță – Ingrediente
- 400 gr ficat de pui
- 300 gr pipote și inimi de pui
- 8 ouă de prepeliță
- 5-6 linguri de ulei
- 3-4 ouă de găină
- 2 fire de usturoi verde
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de mărar verde
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1/4 linguriță de sare
- 1 vârf de linguriță cu piper măcinat.
Rețeta drobului de pui – Mod de preparare
Începe prin a consulta lista și aduna pe masa din bucătărie toate ingredientele necesare rețetei. Acestea necesită un timp de preparare, respectiv pregătire, înainte de a le amesteca, pentru a forma drobul.
Organele de pui se vor prepara la tigaie, ouăle se vor fierbe tari, iar verdețurile se curăță, se spală și se toacă mărunt.