Reclamă

Drob de pui cu ouă de prepeliță. Rețetă pentru masa de Paște

Dacă vrei să prepari drob pentru masa de Paște, dar nu dorești să folosești carne de miel, încearcă rețeta de drob de pui cu ouă de prepeliță. Este o variantă mai simplă și mai ușoară.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 26 aprilie 2024, 5:53

Drobul face parte din meniul tradițional românesc pentru mesele Sărbătorilor Pascale. În mod clasic, se prepară din organe de miel cu multă verdeață și ouă fierte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Însă, există și alte variante ale rețetei, în care este exclusă carnea de miel. O poți înlocui cu carne de pui sau de curcan. Poți opta și pentru o rețetă de drob fără carne, din ciuperci cu multă verdeață. Acesta este mai ușor și mult mai sănătos. Descoperă aici și o rețetă de drob de ciuperci.

Drobul se prepară cu ouă de găină, fierte, însă ouăle de prepeliță oferă drobului un aspect plăcut. Poți așeza câte două pe rând, pentru că sunt mai micuțe.

Descoperă mai jos rețeta drobului de pui, detaliată cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Drob de pui cu ouă de prepeliță – Ingrediente

  • 400 gr ficat de pui
  • 300 gr pipote și inimi de pui
  • 8 ouă de prepeliță
  • 5-6 linguri de ulei
  • 3-4 ouă de găină
  • 2 fire de usturoi verde
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de mărar verde
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1 vârf de linguriță cu piper măcinat.
Reclamă

Rețeta drobului de pui – Mod de preparare

Începe prin a consulta lista și aduna pe masa din bucătărie toate ingredientele necesare rețetei. Acestea necesită un timp de preparare, respectiv pregătire, înainte de a le amesteca, pentru a forma drobul.

Organele de pui se vor prepara la tigaie, ouăle se vor fierbe tari, iar verdețurile se curăță, se spală și se toacă mărunt.

Reclamă

Cum pregătești ingredientele pentru drob de pui cu ouă de prepeliță

Mai întâi, te vei ocupa de organele de pui. Curăță-le bine de grăsime și pielițe și secționează-le în jumătăți. Adaugă-le într-un bol și toarnă apă rece peste ele. Lasă-le în apa rece pentru aproximativ 10-15 minute, pentru a se coagula sângele din interiorul lor. După ce nu mai se scurge sânge din ele, toacă-le în bucăți mai mici.

Pune ulei într-o tigaie, la încins și rumenește ușor bucățile de organe în el. Condimentează-le cu sare și piper, apoi lasă-le la răcit.

Între timp, curăță ceapa și usturoiul verde și toacă-le în rondele. Toacă mărunt mărarul verde și pătrunjelul, iar cele 8 ouă de prepeliță fierbe-le și decojește-le. Descoperă aici cum și în cât timp se gătesc corect ouăle fierte moi sau tari.

Sparge trei ouă crude într-un bol și amestecă-le cu un praf de sare și unul de piper. Mai toacă odată organele de pui și amestecă-le într-un bol cu verdețurile. Încorporează și compoziția de ouă crude și omogenizează bine amestecul de ingrediente.

Cum formezi și coci drob de pui cu ouă de prepeliță

Înainte de a forma deliciosul drob, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Apoi, așază hârtie de copt într-o tavă clasică de chec.

Întinde în tavă jumătate din compoziția pentru drob. Peste aceasta, așază cele 8 ouă de prepeliță fierte, pe două rânduri longitudinale. Presează ușor ouăle să pătrundă pe jumătate în compoziție. Peste ouă adaugă și cealaltă parte din compoziția de drob. Niveleaz-o uniform la suprafață.

Amestecă un ou crud într-un bol și unge cu el suprafața drobului.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai drobului
Ouăle de prepeliță se așază pe două rânduri / Rețetefeldefel.ro

Introdu tava în cuptor și coace deliciosul drob de pui cu ouă de prepeliță pentru 30-40 de minute, la 200 de grade Celsius. După ce îl scoți din cuptor, lasă-l să se răcească mai întâi în tavă, pentru a nu se deforma. Apoi, îl poți transfera pe platou și porționa frumos.

Drob de pui cu ouă de prepeliță feliat
Drobul se porționează bine după ce se răcește complet / Rețetefeldefel.ro

Dacă nu excluzi carnea de miel din meniul de Sărbători, îți mai recomandă și rețeta de drob de miel pufos pentru Paște.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
O femeie în rochie albă, cu aripi în spate
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Loni Willison caută mâncare într-o pubelă albastră
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
PARTENERI
×