Reclamă

Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi

Pentru masa de Paște sau pentru momentele în care dorești să consumi carne de miel, îți recomandăm să încerci rețeta de pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Te vei bucura de o combinație de ingrediente delicioasă și foarte hrănitoare.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 14 aprilie 2023, 6:04

Chiar dacă ai de gătit trei preparate separate pentru această rețetă, toate se gătesc simplu și ușor. În plus, nu necesită ingrediente multe sau complexe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pulpa de miel o prepari la cuptor împănată cu usturoi și alte condimente. Spanacul îl prepari la tigaie cu ceapă și usturoi, iar gnocchi îi fierbi în apă cu sare.

Este una dintre acele rețete pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și interesantă. Urmărește mai jos rețeta completă pentru a o prepara și tu în apropierea Sfintele Sărbători Pascale sau cu alte ocazii.

Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi – Ingrediente

Împarte lista de ingrediente de la început în funcție de fiecare preparat în parte, pentru a te asigura nu ai omis niciun ingredient.

Reclamă

Pentru friptura de miel:

  • 1 pulpă de miel fără os
  • sare și piper
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 ceapă
  • 1 căpățână de usturoi
  • 3 crenguțe de rozmarin
  • 3-4 frunze de salvie
  • 30 gr de unt.

Pentru prepararea spanacului:

  • 250 gr baby spanac
  • 1 ceapă roșie
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • sare și piper.
Reclamă

Pentru gnocchi de cartofi:

  • 2 cartofi fierți
  • 1 albuș de ou
  • 3-4 linguri de făină
  • sare și piper
  • apă și sare pentru fiert.

Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi – Mod de preparare

Începe cu pregătirea fripturii care necesită mai mult timp de preparare la cuptor, iar în acest interval de timp te poți ocupa și de celelalte două preparate.

Cum prepari friptura din pulpă de miel

Curăță carnea de miel de toate tendoanele și pielițele, apoi tai-o în bucăți mai mici. Asezonează carnea pe toate părțile cu sare și piper. Cresteaz-o din loc în loc și introdu în crestături căței de usturoi curățați și crenguțe de rozmarin.

Într-un vas termorezistent, pune puțin ulei și adaugă ceapa tocată în franjuri și restul de usturoi curățat și tocat rondele. Adaugă și crenguțele de rozmarin rămase, frunzele de salvie și așază bucățile din carne de miel împănate.

Acoperă vasul cu folie de aluminiu și pune-l la cuptor pentru 40 de minute, la 175 de grade Celsius. Apoi, înlătură folia, adaugă untul și mai lasă carnea la preparat pentru 20 de minute. Pe parcurs, mai întoarce carnea de pe o parte pe cealaltă pentru a se rumeni frumos.

Colaj de poze cu pașii de preparare pulpă de miel la cuptor cu spanac
Pulpa de miel se crestează și se împănează cu usturoi și rozmarin / Profimedia Images

Descoperă și o rețetă de plăcinta ciobanului sau Shepherd’s pie. Rețetă din bucătăria englezească cu carne de miel, tocată.

Prepară garnitura pentru pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi

Pentru a prepara spanacul, mai întâi toacă ceapa roșie în franjuri și usturoiul în rondele. Pune-le la călit în ulei și când sunt pătrunse adaugă frunzele de spanac. Amestecă-le bine și lasă-le să se înmoaie ușor. Adaugă sare și piper după gust și stinge focul.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai spanacului
Spanacul preparat cu ceapă și usturoi la tigaie este garnitura perfectă pentru friptura de miel / Profimedia Images

Pentru a prepara gnocchi, după ce ai fiert cartofii, lasă-i să se tempereze și curăță-i. Dă-i pe răzătoarea mică, adaugă sare și piper, albușul de ou și făina. Adaugă făină până când aluatul nu se mai lipește de mâini.

Formează din aluatul de cartofi un șnur pe masa presărată cu făină și taie-l în bucăți mici. Fierbe gnocchi în apă clocotită cu sare până când se ridică la suprafață. Scoate-i cu o strecurătoare.

Colaj de poze cu pașii de preparare pentru gnocchi de cartofi
Gnocchii de cartofi se combină delicios cu spanacul și friptura de miel / Profimedia Images

Servește-i alături de pulpa de miel și spanacul preparat la tigaie, iar pentru ca meniul cu carne de miel să fie complet, poți prepara și rețeta de borș tradițional de miel.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×