Reclamă

Friptură de miel pentru Paște 2022. Descoperă secretele unu preparat delicios

Dacă nu te-ai decis încă ce tip de friptură să prepari pentru mesele organizate cu ocazia Sărbătorilor Pascale, îți oferim o rețetă de friptură de miel pentru Paște 2022. Te vei bucura alături de cei dragi de gustul delicios al celei mai fragede și suculente fripturi din carne de miel.

Publicat: 21 aprilie 2022, 6:54

Importante pentru reușita oricărei rețete de friptură este alegerea tipului de carne și a modului de preparare a acesteia. Un rol important în desăvârșirea gustului îl au și condimentele adăugate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sărbătorile reunesc familiile și prietenii la aceeași masă, pentru a petrece cât mai mult timp împreună. Pentru aceste momente speciale, îți dorești să prepari rețete simple și rapide. Sunt rețete care nu necesită o atenție deosebită în timpul preparării, ci doar puțină supraveghere, din când în când. La fel se va întâmpla și cu rețeta de friptură din carne de miel, pe care ți-o prezentăm mai jos, alături de lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.

Friptură de miel pentru Paște 2022 – Ingrediente

  • 1,5 kg coaste de miel pe același rack
  • 1 linguriță cu sare proaspăt măcinată
  • 1/2 linguriță cu piper, proaspăt măcinat
  • 3-4 crenguțe de rozmarin proaspăt
  • 1 linguriță cu boabe de coriandru
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 200 ml vin alb, demidulce
  • 50 ml ulei
  • 150 ml apă.
Reclamă

Friptură din coaste de miel – Mod de preparare

Mai întâi, pregătește carnea de miel și ingredientele necesare fripturii. Coastele de miel sunt alegerea perfectă pentru o friptură rapidă, delicioasă și foarte fragedă.

Curăță carnea de grăsime și tendoane, dar și capetele oaselor pentru un aspect mai apetisant. Presară peste carne sare și piper, proaspăt măcinate. Lasă carnea de miel să se odihnească 10 minute, pentru a pătrunde condimentele în ea.

Cum prepari o friptură de miel pentru Paște 2022

După ce carnea de miel s-a odihnit, pune o tigaie pe flacăra aragazului și unge-o bine cu ulei. Las-o să se înfierbânte și rumenește carnea de miel în ea pe toate părțile. Întoarce-o periodic până când este bine sigilată, inclusiv la capete.

Reclamă

Toarnă vinul peste carnea de miel, adaugă și apa în tigaie și presară boabele de coriandru măcinate. Mai adaugă puțină sare și piper, dacă consideri că este necesar. Adaugă în tigaie și crenguțele de rozmarin, dar și căpățânile de usturoi secționate în jumătăți. Pune-le cu partea secționată în sus, să se degaje mai bine aroma.

Mai adaugă puțin ulei și acoperă tigaia cu o folie de aluminiu. Pune-o la cuptor la 175 de grade pentru 30-35 de minute. Înlătură folia de aluminiu și mai lasă friptura de miel să se mai prepare pentru 15-20 de minute, astfel încâat să se rumenească frumos.

Păstrează friptura de miel acoperită până în momentul servirii. Pentru un aspect apetisant, porționează câte două coaste pentru o porție.

Poți servi delicioasa friptură de miel pentru Paște cu legume la cuptor, cu cartofi copți, sau cu un sos pesto de busuioc sau de leurdă.

Vezi mai multe imagini cu friptura de miel accesând GALERIA FOTO!

Tot pentru masa de Paște îți oferim și o minunată rețetă de drob de miel pufos, cu ouă fierte la interior.

Fripură de miel pentru Paște 2022, alături de pesto de leurdă
Friptura de miel este delicioasă servită cu sos pesto de leurdă / Profimedia Images
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×