Reclamă

Borș tradițional de miel. Rețetă pentru masa de Paște

Nelipsit de pe masa de Paște, deliciosul Borș tradițional de miel este unul dintre felurile principale foarte apreciate în bucătăria românească.

Publicat: 22 aprilie 2022, 6:06

Rețetele de ciorbă din carne de miel pentru masa de Paște și nu numai, se pot prepara în diferite moduri. Și borșul de miel se prepară după rețete speciale în diferite zone ale țării. În Moldova, se adaugă smântână și gălbenuș de ou. Însă, în zona de sud a țării, nu se folosește des smântâna în mâncăruri. Se mai mai folosește uneori, pentru a drege ciorbele, iaurt sau lapte bătut. De obicei, borșul de miel se servește simplu, doar cu ardei iute și cu 2-3 fire de ceapă verde.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru un gust delicios al ciorbei de miel, se folosește toată carnea cu oase, din care nu se prepară friptură. Se adaugă gâtul, capul, pulpele inferioare și spata de miel. De asemenea, se mai utilizează și resturile îndepărtate de pe carnea de friptură, grăsimea și tendoanele.

Ca și legume, sa adaugă o ceapă, un morcov, 1-2 cartofi și un ardei gras sau capia. Nu lipsește nici sucul de roșii, roșiile proaspete sau chiar zarzavatul pentru ciorbe, preparat la borcan de toamna.

Spre final de fierbere se adaugă borșul fierbinte și multă verdeață. Pentru un plus de aromă și prospețime, se adaugă atât leuștean cât și pătrunjel și mărar. Borșul de miel va ieși delicios datorită „bogăției de ingrediente”!

Reclamă

Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii de urmat pentru a-i răsfăța și tu pe cei dragi la masa de Paște, cu o ciorbă delicioasă din bucătăria tradițională românească.

Borș de miel pentru masa de Paște – Ingrediente

  • 3 litri de apă
  • 1 litru de  borş
  • 1 kg carne miel cu oase (gât, cap, pulpe inferioare, spată)
  • 1 ceapă
  • 1 morcov mare
  • 750 gr zarzavat pentru ciorbe sau suc de roșii
  • 1 legătură de leuștean verde
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 1/2 legătură de mărar verde
  • 1-2 fire de ceapă verde
  • sare și piper, după gust.

Rețetă de borș de miel tradițional – Mod de preparare

Începe cu porționarea oaselor cu carne de miel. Pune-le la fiert într-o oală cu 3 litri de apă. La început, lasă focul la intensitate mai mare, până când se formează spumă la suprafața apei. Înlătură această spumă cu o sită deasă. Șterge și oala acolo unde spuma a lăsat urme.

Reclamă

După ce spuma este înlăturată și apa este foarte limpede, adăugă puțină sare. Nu exagera cu cantitatea de sare deoarece și borșul este sărat. Adaugă apoi ceapa tocată mărunt și morcovul tăiat cuburi sau rondele.

Când carnea de miel este aproape fiartă și începe să se desfacă de pe oase, adaugă zarzavatul pentru ciorbe sau sucul de roșii. După 5-6 minute, adaugă cartofii curățați și tăiați în bucăți mari.

Fierbe borșul în altă oală pentru 15 minute. Adaugă-l în ciorba de miel când cartofii sunt aproape fierți. Mai apoi, adaugă și un ardei roșu tăiat în fâșii. Urmează leușteanul și mărarul, ambele tocate mărunt. Lasă mărarul și leușteanul să fiarbă în borșul de miel pentru 5-6 minute, apoi poți să stingi focul.

După stingerea focului, lasă deliciosul borș de miel tradițional să se odihnească timp de 10 minute. Apoi, poți adăuga pătrunjelul verde tocat mărunt, dar și cozile de la ceapa verde, tocate rondele.

Vezi mai multe imagini cu borșul de miel tradițional în GALERIA FOTO!

Oală cu ciorbă de miel pentru masa de Paște
Borșul de miel se prepară din mai multe tipuri de carne de miel cu oasele aferente / Shutterstock

Acoperă oala cu un capac să se întrepătrundă bine și aroma pătrunjelului în ciorba de miel.

În timpul servirii, pentru un plus de prospețime, mai poți adăuga pătrunjel verde și cozi de ceapă verde. Este delicios borșul de miel chiar și fără smântână, așa cum se prepară în zona Moldovei și Ardealului.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×