Reclamă

bucătăria românească

Clătite brașovene. Rețetă tradițională din bucătăria românească
Rețete
// 17 octombrie 2024

Clătite brașovene. Rețetă tradițională din bucătăria românească

Dacă adori clătitele servite la desert, cu siguranță te va cuceri și rețeta tradițională românească de clătite brașovene. Sunt clătite umplute cu carne tocată, apoi trecute prin ou și pesmet și prăjite în ulei.
Reclamă
Cornată. Rețetă de lichior din coarne de pădure
Rețete
// 1 octombrie 2024

Cornată. Rețetă de lichior din coarne de pădure

Cornată este denumirea unui delicios lichior din coarne, a cărui rețetă ți-o oferim detaliată mai jos. Este o băutură tradițională, foarte aromată, cu o culoare roșie intensă și o textură catifelată. Se prepară din coarne, zahăr și alcool. Cornata nu este doar o băutură delicioasă, ci și o parte din tradiția gastronomică românească, oferind o metodă excelentă de a conserva și valorifica fructele de toamnă.
Chisăliță de prune. Rețetă tradițională din Moldova
Rețete
// 15 august 2024

Chisăliță de prune. Rețetă tradițională din Moldova

Rețeta de chisăliță de prune face parte din tradiția bucătăriei românești, dar și a altor regiuni ale Europei de Est. Este un preparat simplu, dar savuros, făcut din prune fierte și zahăr, ce poate fi servit atât cald, cât și rece. Această rețetă se păstrează de generații în special în zonele rurale, unde prunele sunt din abundență.
Tocăniță de vinete. O rețetă simplă pentru un prânz sănătos
Rețete
// 14 august 2024

Tocăniță de vinete. O rețetă simplă pentru un prânz sănătos

Abundența de vinete de pe tarabele din piață te atrage și te gândești să profiți cât mai mult de gustul și proprietățile lor? Îți recomandăm să încerci și rețeta de tocăniță de vinete, pe care ți-o vom oferi detaliată mai jos.
Reclamă
Papanași cu iaurt în aluat, mai pufoși și mai ușori
Rețete
// 13 august 2024

Papanași cu iaurt în aluat, mai pufoși și mai ușori

Papanașii sunt un desert tradițional românesc, foarte apreciat pentru simplitatea și gustul lor delicios. Pot fi preparați în mai multe moduri, iar de data aceasta îți oferim rețeta de papanași cu iaurt în aluat.
Pastă din jumări. Rețetă tradițională ardelenească
Rețete
// 19 ianuarie 2024

Pastă din jumări. Rețetă tradițională ardelenească

În sezonul rece, una dintre cele mai apreciate rețete pe bază de preparate din carne este rețeta tradițională ardelenească de pastă din jumări. Este o rețetă de aperitiv foarte gustos, mai ales servit pe felii de pâine prăjită.
Pâine cu cartofi. Rețetă clasică, ardelenească
Rețete
// 15 noiembrie 2023

Pâine cu cartofi. Rețetă clasică, ardelenească

Dacă ți-ai propus să prepari pâine de casă și ești în căutarea unui preparat interesant, încearcă rețeta de pâine cu cartofi. Este o rețetă foarte apreciată, din bucătăria ardelenească.
Papanași fierți. Rețetă tradițională de papanași muntenești
Rețete
// 21 iunie 2023

Papanași fierți. Rețetă tradițională de papanași muntenești

Papanașii fac parte dintre deserturile tradiționale foarte îndrăgite de români. Există două feluri de papanași: moldovenești și muntenești. Cei moldovenești sunt papanași prăjiți, iar cei muntenești sunt papanași fierți.
Prăjitura Mălai dulce. Rețetă de prăjitură delicioasă cu mălai în aluat
Rețete
// 31 ianuarie 2023

Prăjitura Mălai dulce. Rețetă de prăjitură delicioasă cu mălai în aluat

Una dintre cele mai populare prăjituri cu tradiție în bucătăria românească este prăjitura Mălai dulce. Rețeta se prepară, în special, în zona Ardealului, dar a devenit populară de-a lungul timpului și în celelalte zone ale țării.
Prăjitura Carpați. O prăjitură delicioasă, spectaculoasă și foarte spornică
Rețete
// 24 noiembrie 2022

Prăjitura Carpați. O prăjitură delicioasă, spectaculoasă și foarte spornică

De pe un platou cu prăjituri festive, preparate pentru ocazii deosebite, nu poate lipsi prăjitura Carpați. Este o prăjitură gustoasă, spectaculoasă și foarte spornică. Rețeta acestui desert se numără printre cele mai îndrăgite, fiind scrisă în caietele îngălbenite de vreme ale mamelor și bunicilor noastre.
Borș tradițional de miel. Rețetă pentru masa de Paște
Rețete
// 22 aprilie 2022

Borș tradițional de miel. Rețetă pentru masa de Paște

Nelipsit de pe masa de Paște, deliciosul Borș tradițional de miel este unul dintre felurile principale foarte apreciate în bucătăria românească.
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
Rețete
// 19 aprilie 2022

Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță

Una dintre cele mai îndrăgite rețete cu carne de miel, pentru masa de Paște este rețeta de stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță. Dacă nu ai încercat-o încă, o poți prepara în perioada Sărbătorilor Pascale, respectând această rețetă gustoasă.
Sarmale tradiționale românești. Rețetă ca la mama acasă
Rețete
// 8 decembrie 2021

Sarmale tradiționale românești. Rețetă ca la mama acasă

Se apropie sărbătorile de iarnă și deja îți completezi lista cu preparate culinare pe care dorești să le pregătești? Nu uita să adaugi în meniu și rețeta de sarmale tradiționale românești, preparate ca la mama acasă.
Ciorbă de perișoare. Rețetă din bucătăria românească
Rețete
// 13 august 2021

Ciorbă de perișoare. Rețetă din bucătăria românească

Dacă nu știi ce supă sau ciorbă să mai prepari pentru masa de prânz, poți opta pentru o delicioasă ciorbă de perișoare, ca la mama acasă. Este una dintre cele mai îndrăgite rețete de ciorbă din bucătăria românească. O poți comanda la orice restaurant, fie că ești la munte sau la mare, dar este mai gustoasă și mai sănătoasă atunci când o prepari tu acasă.
Papanași moldovenești. Rețeta celui mai iubit desert tradițional
Rețete
// 3 februarie 2021

Papanași moldovenești. Rețeta celui mai iubit desert tradițional

Dacă vrei să transformi momentele petrecute alături de cei dragi în momente dulci, magice, răsfață-i cu papanași moldovenești, perfecți pentru a sărbători iubirea.
×