Reclamă
bucătăria românească
Rețete
// 18 octombrie 2024
Plăcintă cu mere și foi subțiri de casă. Desert cu tradiție în bucătăria românească
Această plăcintă cu mere și foi subțiri de casă este un desert tradițional foarte apreciat, având rădăcini în bucătăria românească și balcanică. Cu foi fine, crocante la exterior și umplutură aromată de mere, este o adevărată încântare, mai ales când este servită caldă, cu puțin zahăr pudră pe deasupra.
Reclamă
Rețete
// 17 octombrie 2024
Clătite brașovene. Rețetă tradițională din bucătăria românească
Dacă adori clătitele servite la desert, cu siguranță te va cuceri și rețeta tradițională românească de clătite brașovene. Sunt clătite umplute cu carne tocată, apoi trecute prin ou și pesmet și prăjite în ulei.
Rețete
// 1 octombrie 2024
Cornată. Rețetă de lichior din coarne de pădure
Cornată este denumirea unui delicios lichior din coarne, a cărui rețetă ți-o oferim detaliată mai jos. Este o băutură tradițională, foarte aromată, cu o culoare roșie intensă și o textură catifelată. Se prepară din coarne, zahăr și alcool. Cornata nu este doar o băutură delicioasă, ci și o parte din tradiția gastronomică românească, oferind o metodă excelentă de a conserva și valorifica fructele de toamnă.
Rețete
// 15 august 2024
Chisăliță de prune. Rețetă tradițională din Moldova
Rețeta de chisăliță de prune face parte din tradiția bucătăriei românești, dar și a altor regiuni ale Europei de Est. Este un preparat simplu, dar savuros, făcut din prune fierte și zahăr, ce poate fi servit atât cald, cât și rece. Această rețetă se păstrează de generații în special în zonele rurale, unde prunele sunt din abundență.
Reclamă
Rețete
// 14 august 2024
Tocăniță de vinete. O rețetă simplă pentru un prânz sănătos
Abundența de vinete de pe tarabele din piață te atrage și te gândești să profiți cât mai mult de gustul și proprietățile lor? Îți recomandăm să încerci și rețeta de tocăniță de vinete, pe care ți-o vom oferi detaliată mai jos.
Rețete
// 13 august 2024
Papanași cu iaurt în aluat, mai pufoși și mai ușori
Papanașii sunt un desert tradițional românesc, foarte apreciat pentru simplitatea și gustul lor delicios. Pot fi preparați în mai multe moduri, iar de data aceasta îți oferim rețeta de papanași cu iaurt în aluat.
Rețete
// 19 ianuarie 2024
Pastă din jumări. Rețetă tradițională ardelenească
În sezonul rece, una dintre cele mai apreciate rețete pe bază de preparate din carne este rețeta tradițională ardelenească de pastă din jumări. Este o rețetă de aperitiv foarte gustos, mai ales servit pe felii de pâine prăjită.
Rețete
// 15 noiembrie 2023
Pâine cu cartofi. Rețetă clasică, ardelenească
Dacă ți-ai propus să prepari pâine de casă și ești în căutarea unui preparat interesant, încearcă rețeta de pâine cu cartofi. Este o rețetă foarte apreciată, din bucătăria ardelenească.
Rețete
// 21 iunie 2023
Papanași fierți. Rețetă tradițională de papanași muntenești
Papanașii fac parte dintre deserturile tradiționale foarte îndrăgite de români. Există două feluri de papanași: moldovenești și muntenești. Cei moldovenești sunt papanași prăjiți, iar cei muntenești sunt papanași fierți.
Rețete
// 31 ianuarie 2023
Prăjitura Mălai dulce. Rețetă de prăjitură delicioasă cu mălai în aluat
Una dintre cele mai populare prăjituri cu tradiție în bucătăria românească este prăjitura Mălai dulce. Rețeta se prepară, în special, în zona Ardealului, dar a devenit populară de-a lungul timpului și în celelalte zone ale țării.
Rețete
// 24 noiembrie 2022
Prăjitura Carpați. O prăjitură delicioasă, spectaculoasă și foarte spornică
De pe un platou cu prăjituri festive, preparate pentru ocazii deosebite, nu poate lipsi prăjitura Carpați. Este o prăjitură gustoasă, spectaculoasă și foarte spornică. Rețeta acestui desert se numără printre cele mai îndrăgite, fiind scrisă în caietele îngălbenite de vreme ale mamelor și bunicilor noastre.
Rețete
// 22 aprilie 2022
Borș tradițional de miel. Rețetă pentru masa de Paște
Nelipsit de pe masa de Paște, deliciosul Borș tradițional de miel este unul dintre felurile principale foarte apreciate în bucătăria românească.
Rețete
// 19 aprilie 2022
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
Una dintre cele mai îndrăgite rețete cu carne de miel, pentru masa de Paște este rețeta de stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță. Dacă nu ai încercat-o încă, o poți prepara în perioada Sărbătorilor Pascale, respectând această rețetă gustoasă.
Rețete
// 8 decembrie 2021
Sarmale tradiționale românești. Rețetă ca la mama acasă
Se apropie sărbătorile de iarnă și deja îți completezi lista cu preparate culinare pe care dorești să le pregătești? Nu uita să adaugi în meniu și rețeta de sarmale tradiționale românești, preparate ca la mama acasă.
Rețete
// 13 august 2021
Ciorbă de perișoare. Rețetă din bucătăria românească
Dacă nu știi ce supă sau ciorbă să mai prepari pentru masa de prânz, poți opta pentru o delicioasă ciorbă de perișoare, ca la mama acasă. Este una dintre cele mai îndrăgite rețete de ciorbă din bucătăria românească. O poți comanda la orice restaurant, fie că ești la munte sau la mare, dar este mai gustoasă și mai sănătoasă atunci când o prepari tu acasă.
Rețete
// 3 februarie 2021
Papanași moldovenești. Rețeta celui mai iubit desert tradițional
Dacă vrei să transformi momentele petrecute alături de cei dragi în momente dulci, magice, răsfață-i cu papanași moldovenești, perfecți pentru a sărbători iubirea.