Reclamă

Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță

Una dintre cele mai îndrăgite rețete cu carne de miel, pentru masa de Paște este rețeta de stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță. Dacă nu ai încercat-o încă, o poți prepara în perioada Sărbătorilor Pascale, respectând această rețetă gustoasă.

Publicat: 19 aprilie 2022, 6:43

Stufatul este o mâncare tradițională românească preparată în special pentru sărbătorile Pascale. Se prepară din carne albă, precum este cea de miel sau iepure. Pe lângă carne, se adaugă mult usturoi verde, ceapă verde și pastă de roșii. În unele zone ale țării, cum ar fi în Muntenia, stufatul este nelipsit de pe masa festivă de Paște. Rețeta se prepară simplu, la cuptor sau la ceaun, cu ingrediente puține.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe lângă carne, ceapă, usturoi și pastă de roșii, un alt ingredient cheie folosit în această rețetă este vinul. Acesta ajută mult la frăgezirea cărnii și accentuează gustul preparatului.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii de preparare pentru una dintre cele mai gustoase rețete cu carne de miel.

Stufat de miel la cuptor sau ceaun – Ingrediente

Nu sunt necesare foarte multe ingrediente pentru a obține un gust delicios al stufatului, indiferent că este preparat la cuptor sau la ceaun.

Reclamă

Pentru stufat de miel:

  • 1 kg carne de miel
  • sare și piper, după gust
  • 30-40 ml de ulei
  • 3 legături de ceapă verde
  • 2 legături de usturoi verde
  • 400 gr pastă de roșii
  • 200 ml vin alb, demi-sec
  • 150 ml apă, opțional
  • 1 legătură de pătrunjel verde.

Pentru mămăliguță:

  • 1 litru de apă
  • 350 gr de mălai
  • 1/2 lingură de sare.
Reclamă

Rețetă de stufat de miel la cuptor sau ceaun – Mod de preparare

Pentru a prepara stufatul de miel cu mămăliguță, mai întâi trebuie să îți pregătești ingredientele. Folosește aceleași ingrediente indiferent de modul de preparare al stufatului. Porționează carnea în bucăți mai mici și asezoneaz-o cu sare și piper.

Curăță ceapa și usturoiul verde, clătește-le cu apă rece și toacă-le în bucăți mai mici. Le poți toca în rondele sau sub formă de bastonașe.

Cum prepari stufat de miel la cuptor

Pentru varianta de preparare a stufatului la cuptor, pune uleiul la încins într-o tigaie. Când este bine înfierbântat, rumenește carnea de miel pe toate părțile. Apoi, transferă carnea într-o tavă de cuptor. Adaugă ceapa verde și usturoiul verde, pasta de roșii și vinul.

Pune tava la cuptor, la 170 de grade Celsius, pentru aproximativ o oră (60 de minute). Încearcă carnea cu o furculiță, pentru a te asigura că este pătrunsă. Când s-a scurs aproape jumătate din timpului de preparare (30 minute), deschide cu grijă ușa cuptorului și întoarce carnea de pe o parte pe cealaltă.

La finalul, adaugă pătrunjel verde tocat mărunt.

Cum prepari stufat de miel la ceaun

Pentru varianta de preparare a stufatului la ceaun, după ce rumenești carnea pe ambele părți în uleiul înfierbântat, adaugă vinul și puțină apă. Lasă carnea să fiarbă până când se evaporă alcoolul, apoi transfer-o în alt vas și acoper-o.

Adaugă ceapa și usturoiul și amestecă-le până când se pătrund ușor. Apoi, adaugă pasta de roșii și carnea de miel. Dacă mai este nevoie, mai adaugă puțină apă, să fie carnea ușor acoperită. Mai lasă stufatul să fiarbă 10 minute, apoi poți stinge focul și presară pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Vezi multe imagini din timpul preparării stufatului de miel, accesând GALERIA FOTO!

Colaj de poze cu pașii de preparare și servire stufat de miel preparat la ceaun
Stufatul de miel poate fi preparat la ceaun sau la cuptor / Shutterstock

Cum prepari mămăliguța pentru stufat de miel la cuptor sau ceaun

Pune apa la fiert, într-un ceaun sau într-o crăticioară. Când apa atinge punctul de fierbere, adaugă o jumătate de lingură cu sare.

Amestecă intens până când sarea se diluează, apoi adaugă 2-3 linguri cu mălai. Amestecă din nou pentru a se desface bine mălaiul în apă și lasă compoziția să atingă punctul de fierbere. Din acest moment, adaugă mălaiul treptat în timp ce amesteci continuu cu o spatulă sau cu un tel, până când mămăliga este fiartă.

Servește deliciosul stufat de miel cald, cu mămăliguță caldă sau rece. Este delicios! Iar dacă adori preparatele cu carne de miel, îți mai oferim și rețeta de cotlete de miel cu ierburi aromatice.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
3
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
4
Cara Delevingne, într-o ținută casual, pe stradă
Divertisment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Vedeta care pare foarte afectată de eveniment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Cara Delevingne pare foarte afectată de eveniment. Fotografii au surprins-o în timp ce ieșea de la o clasă de Pilates. Modelul și...
5
Jonah Hill, imagine din tinerețe, dintrun film
Divertisment
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport. Fotografii au stat pe urmele lui și l-au pozat din toate unghiurile. Jonah Hill a...
PARTENERI
×