Această ciorbă îmbină armonios gustul natural al legumelor cu cel bogat și consistent al cărnii de vită. Aroma inconfundabilă a leușteanului și aciditatea borșului creează un contrast plăcut, completând echilibrul de arome. Fiecare lingură este reconfortantă, oferind o textură variată, de la legumele fragede la bucățile suculente de carne.
Această rețetă tradițională este mai mult decât o masă, este o amintire culinară din casele românești, aducând un strop de nostalgie și căldură pe orice masă. Dacă vrei să servești ciorba cu pâine delicioasă de casă, îți recomandăm să încerci rețeta de pâine ardelenească cu cartofi în aluat.
Mai jos, poți vedea rețeta detaliată pentru ciorba delicioasă din carne de vită.
Ciorbă de văcuță – Ingrediente
- 500 g carne de vită cu os (rasol, piept sau pulpă)
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1/2 țelină mică
- 1 ceapă mare
- 1 ardei gras roșu
- 2 cartofi medii
- 1 dovlecel mic
- 200 g roșii în bulion sau 2 roșii proaspete
- 1 mână de mazăre (opțional)
- 200 ml borș acru (sau zeamă de lămâie, după gust)
- 1 legătură leuștean proaspăt
- sare și piper, după gust.
Rețeta ciorbei de văcuță – Mod de preparare
Înainte de a porni aragazul pentru fierberea ciorbei, pregătește carnea și legumele enumerate în listă. Porționează carnea în bucăți mai mici, iar legumele curăță-le și toacă-le în cuburi sau bastonașe, după preferințe.
Dacă vrei, poți îndepărta carnea de pe oase pentru a o toca în cuburi. Oasele le vei adăuga în ciorbă pentru a oferi gust delicios acesteia.
Descoperă și o rețetă de ciorbă de perișoare cu dovlecei și tăiței.