Combinația de ingrediente, pe lângă gustul delicios, transformă ciorba într-un preparat foarte sănătos, plin de vitamine, minerale și antioxidanți esențiali pentru menținerea unei bune stări de sănătate. Poate fi servită caldă, dar este mult mai gustoasă și revigorantă rece, după ce va sta un timp la frigider.
Dacă nu dorești să acrești ciorba cu borș, poți încerca varianta cu mărar și suc de lămâie. Descoperă mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari preparării ciorbei.
Ciorbă de dovlecei cu borș – Ingrediente
- 2-3 dovlecei cruzi
- 1 ceapă
- 1-2 morcovi
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei grad galben
- 2-3 roșii mari
- 500 ml borș
- 2 litri de apă
- frunze de pătrunjel și de leuștean
- sare și piper după gust.
Rețeta ciorbei de dovlecei – Mod de preparare
Începe cu pregătirea legumelor necesare preparării ciorbei. Spală dovleceii și taie-i în cuburi mai mici. Morcovii curățați îi tai în rondele sau cubulețe mici. Curăță și toacă ceapa mărunt, iar ardeiul gras în cuburi. Opărește roșiile, descojește-le și taie-le în cubulețe.
Într-o tigaie mare, încinge uleiul și călește ceapa până devine translucidă. Adaugă morcovii și ardeiul gras și mai călește ingredientele încă 2-3 minute.
Adaugă roșiile și dovleceii și amestecă ușor ingredientele pentru câteva minute. Apoi, adaugă-le într-o oală cu apă fierbinte și lasă ciorba să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 15 minute sau până când toate legumele sunt pătrunse.