Aluatul colțunașilor este unul fraged, preparat după rețeta clasică. Combinația de brânză cu dovlecel este una foarte populară în rețetele de gustări și aperitive. Poți adăuga și alte ingrediente, care completează delicios gustul combinației respective. Poți adăuga ardei proaspăt sau copt, măsline și multe altele.
Din aceeași combinație de ingrediente, descoperă și o rețetă de sufleu de dovlecei cu brânză. Este o rețetă inspirată din bucătăria franceză.
Mai jos, descoperă rețeta colțunașilor, pentru a o prepara și tu pentru una dintre gustările zilei.
Colțunași cu brânză și dovlecel – Ingrediente
Rețeta nu este complexă, chiar dacă lista de ingrediente pare mai mare. Sunt ingrediente simple și foarte accesibile, atât pentru aluat, cât și pentru umplutură.
Pentru aluat:
- 125 gr de unt gras
- 1 ou de mărime medie
- 100 ml de apă rece
- 350 gr de făină
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 1 ou pentru una aluatul.
Pentru umplutură:
- 1 dovlecel de mărime medie
- 100 gr brânză telemea, sărată
- 200 gr brânză proaspătă de vaci
- 15 gr de unt
- 1/2 linguriță de ulei
- 1 ardei gras, roșu
- 1/2 legătură de mărar verde
- 2-3 frunze de busuioc
- 1 cățel de usturoi.