Reclamă

Dovlecei gratinați la cuptor cu roșii cherry

Pentru una dintre mesele principale ale zilei, prepară o rețetă de dovlecei gratinați la cuptor cu roșii cherry, simplă și extrem de delicioasă.

Publicat: 4 august 2021, 7:27

Dovleceii și roșiile sunt legumele vedete ale verii și se combină perfect în preparate simple și gustoase. Iar dacă la această combinație mai adaugi brânzeturi și câteva fire de verdeață, deliciul este maxim.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dovlecelul este un aliment foarte versatil din punct de vedere al modului de preparare. Poate fi consumat atât crud, în salate și sosuri reci, cât și procesat termic, în diverse preparate ce se gătesc într-un timp scurt. Rețetele cu dovlecei sunt simple și rapid de preparat, sunt ideale pentru atunci când timpul te presează și se apropie ora mesei. Îți oferim mai jos una dintre cele mai simple și gustoase rețete de dovlecei, cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Dovlecei gratinați la cuptor cu roșii cherry – Ingrediente

  • 2 dovlecei sau zucchini tineri
  • 300 ml suc de roșii
  • 200 gr roșii cherry
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare și piper, după gust
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 200 gr cașcaval
  • 50 gr mozzarella
  • 50 gr parmezan
  • 3-4 fire de pătrunjel verde
  • 3-4 fire de mărar verde
  • 5-6 frunze de busuioc

Rețetă de Dovlecei gratinați la cuptor – Mod de preparare

Începe prin a spăla bine dovleceii și a-i felia în rondele subțiri de 5-6 mm grosime. Așază rondelele de dovlecei pe o suprafață plană și presară sare peste ele. Lasă-le la odihnit 10-12 minute. În acest timp, se va elimina și excesul de apă din conținut. Apoi tamponează feliile de dovlecel cu prosoape de hârtie absorbantă.

Reclamă

Pune la încins o tigaie unsă cu ulei de măsline. Rumenește foarte puțin feliile de dovlecei, atât cât să fie ușor pătrunse, fără a se colora. Lasă-le deoparte până pregătești celelalte ingrediente.

Curăță usturoiul și dă-l pe răzătoarea mică. Spală frunzele de busuioc și rupe-le mărunt. Spală și roșiile cherry și lasă-le la scurs. Răzuiește cașcavalul, mozzarella și parmezanul și amestecă-le într-un bol. În alt bol, amestecă sucul de roșii cu usturoiul răzuit și frunzele de busuioc. Adaugă și puțin piper proaspăt măcinat și sare după gust.

Când ai toate aceste ingrediente pregătite pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Reclamă

Cum asamblezi ingredientele pentru dovlecei gratinați la cuptor cu roșii cherry

Ia o formă termorezistentă și unge-i interiorul cu puțin ulei de măsline. Pune la baza ei un strat subțire din sucul de roșii cu usturoi și busuioc. Peste acesta, așază un rând din rondelele de dovlecei. Unge-le cu puțin suc de roșii și presară peste ele din amestecul de brânzeturi. Urmează un alt rând din rondele de dovlecei unse cu sos de roșii, apoi brânzeturi și continui în același mod până când se termină ingredientele. Ultimul rând va fi din brânzeturi.

Strecoară din loc în loc și câteva roșii cherry, întregi, sau feliate în jumătăți. Stropește-le cu puțin ulei de măsline. Acestea vor da gust bun preparatului, dar și un aspect apetisant.

Pune forma cu ingredientele la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade Celsius sau până când brânzeturile de la suprafață se topesc și gratinează frumos dovleceii.

Poți savura delicioșii dovlecei gratinați la cuptor cu roșii cherry decorați cu verdeață tocată, atât calzi cât și reci, simpli, cu un sos de iaurt sau alături de salata preferată.

Tot din categoria rețetelor cu dovlecei simple și delicioase, îți recomandăm și rețeta de dovlecei pane cu usturoi.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×