Combinația de dovlecei cu brânză este una foarte îndrăgită și poate fi inclusă în mai multe categorii de preparate. Cele mai des preparate rețete în care se folosește această combinație sunt rețetele de aperitive. Poți folosi orice tip de brânză preferi sau chiar o combinație din mai multe tipuri.
Îți propunem să încerci și rețeta de budincă de dovlecei cu brânză și busuioc, pentru a te convinge de gustul delicios al acestei combinații. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru a combina dovleceii cu brânză și cu sos de roșii.
Rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii – Ingrediente
- 3 dovlecei de mărime medie,
- 300 gr brânză sărată,
- 300 gr brânză proaspătă,
- 100 gr cremă de brânză,
- 5-6 frunze de busuioc,
- 1/4 linguriță cu oregano uscat,
- 600 gr roșii proaspete,
- 1 ceapă,
- 2-3 căței de usturoi,
- 2-3 linguri de ulei de măsline,
- boia de ardei dulce și iute,
- sare și piper.
Rețeta rulourilor de dovlecei cu brânză – Mod de preparare
Primul pas pe care îl urmezi in prepararea rețetei constă în pregătirea compoziției de brânză pentru umplut rulourile de dovlecei. Amestecă într-un bol încăpător cele trei tipuri de brânzeturi. Adaugă peste acestea oregano uscat și bine sfărâmat, frunzele de busuioc verde, rupte mărunt și boiaua de ardei dulce și iute. Omogenizează compoziția și pune bolul la rece, acoperit, pentru a se degaja bine aromele în interior.
Pasul de preparare a sosului de roșii pentru rulouri de dovlecei cu brânză
Pune o oală cu 2 litri de apă la fiert. Când apa începe să clocotească, adaugă roșiile. Lasă-le 1 minut să se opărească, apoi scoate-le într-un vas cu apă rece, pentru a opri procesul termic. Decojește apoi roșiile, secționează-le, îndepărtează-le cotoarele și toacă-le mărunt.
Curăță ceapa și 2 căței de usturoi și toacă-le mărunt. Așază o tigaie adâncă sau o cratiță pe flacăra aragazului și adaugă uleiul de măsline în ea. Lasă-l să se înfierbânte, apoi adaugă ceapa și usturoiul. Presară puțină sare peste ceapă pentru a-și degaja gustul dulce, dar și sucul în ulei. Astfel, ceapa nu se va mai arde.