Reclamă

Rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii

Sosul de roșii este cel mai frecvent sos preparat în bucătărie, iar această preferință se datorează faptului că se combină cu aproape toate garniturile. Dacă vrei să-i testezi gustul într-un preparat simplu, dar delicios, îți oferim o rețetă de rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 1 septembrie 2022, 6:13

Combinația de dovlecei cu brânză este una foarte îndrăgită și poate fi inclusă în mai multe categorii de preparate. Cele mai des preparate rețete în care se folosește această combinație sunt rețetele de aperitive. Poți folosi orice tip de brânză preferi sau chiar o combinație din mai multe tipuri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți propunem să încerci și rețeta de budincă de dovlecei cu brânză și busuioc, pentru a te convinge de gustul delicios al acestei combinații. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru a combina dovleceii cu brânză și cu sos de roșii.

Rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii – Ingrediente

  • 3 dovlecei de mărime medie,
  • 300 gr brânză sărată,
  • 300 gr brânză proaspătă,
  • 100 gr cremă de brânză,
  • 5-6 frunze de busuioc,
  • 1/4 linguriță cu oregano uscat,
  • 600 gr roșii proaspete,
  • 1 ceapă,
  • 2-3 căței de usturoi,
  • 2-3 linguri de ulei de măsline,
  • boia de ardei dulce și iute,
  • sare și piper.
Reclamă

Rețeta rulourilor de dovlecei cu brânză – Mod de preparare

Primul pas pe care îl urmezi in prepararea rețetei constă în pregătirea compoziției de brânză pentru umplut rulourile de dovlecei. Amestecă într-un bol încăpător cele trei tipuri de brânzeturi. Adaugă peste acestea oregano uscat și bine sfărâmat, frunzele de busuioc verde, rupte mărunt și boiaua de ardei dulce și iute. Omogenizează compoziția și pune bolul la rece, acoperit, pentru a se degaja bine aromele în interior.

Pasul de preparare a sosului de roșii pentru rulouri de dovlecei cu brânză

Pune o oală cu 2 litri de apă la fiert. Când apa începe să clocotească, adaugă roșiile. Lasă-le 1 minut să se opărească, apoi scoate-le într-un vas cu apă rece, pentru a opri procesul termic. Decojește apoi roșiile, secționează-le, îndepărtează-le cotoarele și toacă-le mărunt.

Curăță ceapa și 2 căței de usturoi și toacă-le mărunt. Așază o tigaie adâncă sau o cratiță pe flacăra aragazului și adaugă uleiul de măsline în ea. Lasă-l să se înfierbânte, apoi adaugă ceapa și usturoiul. Presară puțină sare peste ceapă pentru a-și degaja gustul dulce, dar și sucul în ulei. Astfel, ceapa nu se va mai arde.

Reclamă

Când ceapa devine sticloasă, adaugă roșiile tocate. Fierbe sosul de roșii până când devine consistent. Potrivește-i gustul cu sare, piper, boia de ardei, oregano și frunze de busuioc.

Dacă vrei să sari peste etapa preparării sosului de roșii, poți folosi bulion de roșii cu ardei capia copți.

Pași necesari pregătirii dovleceilor pentru rulouri de dovlecei cu brânză

Spală dovleceii și secționează-i în felii transversale cu ajutorul unui feliator sau a unui cuțit cu lamă ascuțită. Pune o tigaie grill la încins, unsă ușor cu ulei de măsline. Prăjește ușor feliile de dovlecei, atât cât să devină moi și să se poată modela în rulouri.

Așază pe un tocător feliile de dovlecei ușor rumenite. La unul dintre capetele lungi ale acestora adaugă câte 2 linguri din compoziția de brânză. Apoi, rulează feliile de dovlecei cu brânza la interior.

Vezi mai multe imagini cu rulourile în GALERIA FOTO!

Rulouri din felii de dovlecei cu brânză așezate vertical pe un platou alb
Pentru un gust delicios și aromă plăcută, în compoziția de brânză sen adaugă busuioc, oregano și boia de ardei / Profimedia Images

Pune rulourile în sosul de roșii și lasă-le să fiarbă 8-10 minute, apoi stinge focul. Spre final de fierbere a delicioaselor rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii, mai răzuiește un cățel de usturoi și adaugă-l în sos.

La final de preparare, sau în timpul servirii, decorează mâncarea cu frunze proaspete de busuioc. Și tot din categoria rețetelor cu dovlecei îți mai recomandăm să încerci și rețeta de musaca de dovlecei cu carne tocată, la cuptor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×