Reclamă

Crochete de dovlecei la cuptor. O gustare delicioasă, de vară

Nu ezita să profiți de gustul dovleceilor de grădină în plin sezon al acestora, introducându-i în meniurile tale zilnice. În cazul în care ești în pană de idei, îți oferim o rețetă de crochete de dovlecei la cuptor, cu care te poți răsfăța toată vara.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 15 iulie 2022, 6:49

Dovleceii sunt sunt printre cele mai apreciate legume de vară. Sunt gustoși, sunt foarte accesibili și poți prepara din ei foarte multe rețete culinare. Poți pregăti supe delicioase, ciorbe acrișoare sau diferite garnituri și mâncăruri scăzute. Dar pot fi incluși și în rețete de aperitive, salate, chiar și în deserturi. De exemplu, clătitele cu dovlecei sunt delicioase atât în variantă sărată, cât și dulce.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Preparați sub formă de crochete, dovleceii sunt ideali de savurat la o șuetă cu prietenii sau cu familia. Crochetele sunt gustoase atât calde cât și reci. Pot fi savurate alături de diferite sosuri delicioase, dulci sau picante. Cel mai potrivit sos pentru crochetele de dovlecei este sosul grecesc din iaurt cu castraveți și usturoi.

Dacă te-am convins să prepari dovleceii sub formă de crochete îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.

Crochete de dovlecei la cuptor – Ingrediente

  • 2 dovlecei de mărime medie
  • sare pentru deshidratat
  • 2 ouă de mărime medie
  • sare și piper, după gust
  • 200 gr făină
  • 200 gr pesmet fin
  • opțional, puțină boia de ardei iute sau dulce.
Reclamă

Rețetă de dovlecei sub formă de crochete – Mod de preparare

Începe cu pregătirea dovleceilor, care necesită un timp de deshidratare înainte de a fi supuși tratamentului termic. Deshidratatea este necesară pentru a evita eliminarea de lichid în timpul coacerii și pentru ca dovleceii să fie crocanți.

Spală bine dovleceii și nu le îndepărta coaja. Taie-i în felii longitudinale de 5-6 mm grosime. Apoi, taie fiecare felie în bastonașe de 7-8 mm lungime. Dacă partea din interior cu semințe este mai zemoasă, poți să o înlături.

Așază bastonașele de dovlecei pe un tocător sau într-o tavă și presară sare peste ele. Lasă-le să se deshidrateze 10-15 minute. Apoi, presează-le cu prosoape de hârtie pentru a absorbi lichidul rezultat în urma deshidratării.

Reclamă

Cum prepari crochete de dovlecei la cuptor

Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Pregătește o tavă mare în care așezi hârtie de copt.

Pune făina într-un bol, iar în alt bol pune pesmetul fin. În al treilea bol, amestecă ouăle cu sare și piper până când se omogenizează compoziția. Trece bastonașele de dovlecei mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ouă și repetă procedeul. După ce le-ai trecut pe toate de câte două ori prin făină și prin ouă, trece-le prin pesmetul fin.

Vezi mai multe imagini cu crochetele de dovlecei în GALERIA FOTO!

Bastonașe de dovlecei trecute prin ouă și pesmet
Bastonașele de dovlecei se trec de câte două ori prin făină și ouă / Shutterstock

Așază-le apoi pe hârtia de copt din tavă, unul lângă altul.

Pune tava la cuptor și rumenește crochetele de dovlecei pentru 15 minute pe prima parte. Scoate tava, întoarce crochetele și mai rumenește-le pentru alte 10 minute și pe a doua parte.

Lasă crochetele de dovlecei să se tempereze, apoi le poți savura. Sunt delicioase trecute printr-un sos barbeque sau ketchup. Dar sunt la fel de delicioase și cu un sos de iaurt cu castraveți și usturoi.

Dacă ți-am stârnit pofta de preparate delicioase din dovlecei, îți mai recomandăm și o rețetă de dovlecei pane cu mujdei de usturoi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×