Dovleceii cruzi, bine scurși de lichid, se combină foarte bine cu granulele de soia hidratate și tocate. Câteva condimente și verdeață adăugate vor asigura un gust delicios acestor chiftele de post.
Granulele de soia sunt obținute din soia organică, ceea ce înseamnă ca sunt foarte bogate în proteine. Acestea sunt uscate, dar se rehidratează prin fierbere. Însă, cel mai important aspect legat de acest produs este faptul că absorb toate aromele și condimentele cu care intra în contact. Deci pot căpăta gusturile pe care le preferă fiecare dintre noi.
În perioadele de post sau în dietele veganilor, acestea reprezintă un înlocuitor perfect de carne și sunt folosite în diverse rețete culinare. Nu ezita să le introduci și tu în meniul tău de post, pentru a beneficia de multiplele lor proprietăți.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a te răsfăța și tu cu o porție de chiftele delicioase și sănătoase.
Chiftele de post la cuptor – Ingrediente
- 200 gr granule de soia
- 2 dovlecei cruzi
- 1 ceapă mare
- 3 căței de usturoi
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- 30 gr de fulgi de drojdie inactivă
- sare și piper
- 200 gr pesmet
- ulei de floarea soarelui, pentru uns
Rețetă de chiftele din dovlecei și soia la cuptor – Mod de preparare
În primul rând, pune granulele de soia la fiert în apă rece, cu puțină sare și puțin piper. Lasă-le să fiarbă timp de aproximativ 15 minute, pentru a se hidrata bine. Apoi pune-le la scurs într-o sită și lasă-le să se răcească. După răcire, presează-le în mâini pentru a te asigura că s-au scurs suficient. Acestea sunt ca un burete absorbant.
Curăță dovleceii de coajă și dă-i pe răzătoarea mică. Pune răzătura de dovlecei într-o sită și presară puțină sare peste aceasta. După 10 minute, scurge bine răzătura de dovlecei, presând-o în mâini.