Reclamă

Chiftele cu mozzarella și sos de roșii, la cuptor

Dacă ești în pană de idei și nu mai știi ce să pregătești pentru un prânz savuros, încearcă rețeta de chiftele cu mozzarella și sos de roșii, la cuptor. Este un preparat gustoas și consistent.

Publicat: 28 octombrie 2021, 7:07 / Actualizat: 29 martie 2022, 18:46

Rețeta nu necesită nici prea mult efort și nici prea mult timp de preparare. Chiftelele nu au nevoie de prăjire, doar se modelează, se așază în tava de cuptor unsă cu puțin ulei, apoi se rumenesc la cuptor. Se adaugă sosul de roșii și se gratinează frumos cu mozzarella.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos rețeta detaliată cu listă de ingrediente și modul de preparare, pentru a pregăti și tu un preparat perfect pentru masa de prânz.

Chiftele cu mozzarella și sos de roșii, la cuptor – Ingrediente

  • 1 kg carne tocată de porc + vită
  • 2 cepe medii
  • 1 căpățână de usturoi
  • 2 morcovi
  • 4 cartofi
  • 3 ouă
  • 1/4 linguriță de cimbru uscat
  • 1/4 linguriță de busuioc uscat
  • sare și piper, după gust
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1-2 linguri de ulei
  • 500 ml suc sau pastă de roșii
  • 1-2 ardei copți
  • 150 gr mozzarella
  • pătrunjel verde

Rețetă de chiftele cu mozzarella și sos de roșii – Mod de preparare

Tot ce trebuie să faci pentru această rețetă este să pregătești amestecul de ingrediente pentru chiftele. Modelează apoi chiftelele în forme sferice și gătește-le la cuptor până se rumenesc. Adaugă sosul de roșii, pe care îl condimentezi după gust. La final, presară din abundență mozzarella răzuită.

Reclamă

Cum pregătești compoziția pentru chiftele

Toacă cele două tipuri de carne și amestecă-le, asta în cazul în care nu le achiziționezi direct tocate. Curăță ceapa și usturoiul, curăță morcovii și cartofii.

Dă ceapa pe răzătoare și 3/4 din usturoi. Adaugă-le peste carnea tocată. Dă morcovii și cartofii pe răzătoare și scurge-i foarte bine de lichid. Toacă mărunt 3/4 din legătura de pătrunjel.

Reclamă

Adaugă și aceste ingrediente peste carnea tocată. Presară apoi o linguriță de sare, 1/4 linguriță de piper, cimbru și busuioc. Amestecă bine toate ingredientele, apoi încorporează pe rând ouăle.

Ia o formă termorezistentă, o tavă sau o tigaie încăpătoare și unge-o bine cu ulei. Cu mâinile umezite cu puțin ulei, modelează chiftele de mărimea unei mingi de ping-pong. Așază-le în forma de copt la mici distanțe și dă-le la cuptor, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute. Pentru o rumenire uniformă, întoarce chiftelele la jumătatea timpului de preparare.

Între timp, pregătește sosul de roșii și dă mozzarella pe răzătoare.

Cum prepari sosul pentru chiftele cu mozzarella și sos de roșii

Dacă ai deja pastă de roșii sau suc concentrat de roșii, amestecă-l cu sare, piper, 2-3 căței de usturoi, puțin cimbru și puțin busuioc și 1-2 ardei copți, tocați mărunt. Dacă nu dispui de acest suc de roșii, îl poți prepară din roșii proaspete. Curăță roșiile, trece-le prin blender împreună cu ardeii copți și condimentează-l după gust.

Toarnă sosul de roșii peste chiftelele rumenite și mai lasă-le la cuptor 12-15 minute sau până când sosul scade și devine consistent. Dacă folosești sos proaspăt de roșii, acesta necesită mai mult timp de preparare.

Presară mozzarella deasupra preparatului și mai lasă-l la cuptor 7-8 minute, atât cât să se topească brânza și să gratineze frumos chiftelele.

Servește delicioasele chiftele cu mozzarella și sos de roșii presărate cu pătrunjel verde, alături de pâine prăjită.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×