Rețeta nu necesită nici prea mult efort și nici prea mult timp de preparare. Chiftelele nu au nevoie de prăjire, doar se modelează, se așază în tava de cuptor unsă cu puțin ulei, apoi se rumenesc la cuptor. Se adaugă sosul de roșii și se gratinează frumos cu mozzarella.
Urmărește mai jos rețeta detaliată cu listă de ingrediente și modul de preparare, pentru a pregăti și tu un preparat perfect pentru masa de prânz.
Chiftele cu mozzarella și sos de roșii, la cuptor – Ingrediente
- 1 kg carne tocată de porc + vită
- 2 cepe medii
- 1 căpățână de usturoi
- 2 morcovi
- 4 cartofi
- 3 ouă
- 1/4 linguriță de cimbru uscat
- 1/4 linguriță de busuioc uscat
- sare și piper, după gust
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1-2 linguri de ulei
- 500 ml suc sau pastă de roșii
- 1-2 ardei copți
- 150 gr mozzarella
- pătrunjel verde
Rețetă de chiftele cu mozzarella și sos de roșii – Mod de preparare
Tot ce trebuie să faci pentru această rețetă este să pregătești amestecul de ingrediente pentru chiftele. Modelează apoi chiftelele în forme sferice și gătește-le la cuptor până se rumenesc. Adaugă sosul de roșii, pe care îl condimentezi după gust. La final, presară din abundență mozzarella răzuită.
Cum pregătești compoziția pentru chiftele
Toacă cele două tipuri de carne și amestecă-le, asta în cazul în care nu le achiziționezi direct tocate. Curăță ceapa și usturoiul, curăță morcovii și cartofii.
Dă ceapa pe răzătoare și 3/4 din usturoi. Adaugă-le peste carnea tocată. Dă morcovii și cartofii pe răzătoare și scurge-i foarte bine de lichid. Toacă mărunt 3/4 din legătura de pătrunjel.