Dacă nu mai știi ce preparate de post să mai gătești, gustoase și hrănitoare, chiftelele pot fi o alternativă perfectă. Nu se prepară greu, sunt foarte gustoase și se pot servi simple sau alături de garnitura preferată.
Combinația de ingrediente și condimente, o poți stabili după propriul gust. Poți opta pentru ingredientele din rețeta noastră sau poți adăuga și altele, precum ciupercile, măslinele etc.
Îți oferim mai jos o rețetă delicioasă de chiftele de post, cu lista completă de ingrediente și pașii necesari preparării ei.
Rețetă de chiftele de post – Ingrediente
- 2 cartofi mari
- 1 morcov
- 1 ardei gras, roșu
- 150 gr porumb dulce, din conservă
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de pătrunjel
- ½ legătură de mărar
- 5 căței de usturoi
- sare și piper
- 2 lingurițe boia de ardei
- 200 gr făină sau pesmet
- ulei pentru prăjit
Rețetă de chiftele din legume – Mod de preparare
Începe prin a te asigura că ai adus pe masa de lucru toate ingredientele menționate în listă.
Spală bine cartofii și pune-i la fiert într-o oală cu apă sufiecintă, cât să îi acopere. Adaugă și un vârf de linguriță cu sare. Aceasta va urgenta pătrunderea cartofilor și te ajută să mai economisești din timp. Lasă cartofii să fiarbă la foc mediu, doar atât cât să se pătrundă ușor dacă-i înțepi cu furculița. Nu este necesară fierberea completă, deoarece vor mai fi supuși odată tratamentului termic. Trece cartofii fierți prin jet de apă rece pentru a-i putea curăța mai rapid.
Curăță morcovul și dă-l pe răzătoare. Scurge bine morcovul răzuit și adaugă-l peste cartofii fierți, trecuți și ei prin răzătoare. Scurge boabele de porumb din conservă și trece jumătate din ele prin mașina de tocat. Le poți mărunți și cu ajutorul robotului de bucătărie, dar cu atenție să nu le transformi în piure. Curăță ardeiul și toacă-l în cuburi mici. Curăță ceapa verde și toac-o mărunt. Spală și verdeața, scurge-o bine și toac-o mărunt.