Din dovlecei cruzi poți prepara o varietate de rețete culinare, extrem de simple și rapide. Niciuna dintre acestea nu necesită multe ingrediente și nici costuri exagerate. Poți pregăti din dovlecei diferite salate, chiftele, supe-creme sau mâncăruri scăzute. Poți prepara și diferite aperitive, sosuri, zacuscă, dar și deserturi.
Dovleceii se pot combina cu o multitudine de alte ingrediente. Gustul lor va fi influențat de gustul celorlalte ingrediente, rezultând la final preparate savuroase. Dintre acestea, îți recomandăm și o rețetă de dovlecei gratinați la cuptor cu roșii cherry. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru una dintre cele mai simple, gustoase și spectaculoase rețete cu dovlecei.
Sticksuri de dovlecei în crustă de pesmet cu parmezan – Ingrediente
- 2 dovlecei verzi cruzi
- sare pentru deshidratat
- 50 gr unt topit sau ulei de măsline
- 3 ouă de mărime medi
- 200 gr făină
- sare și piper, după gust
- 100 gr pesmet panko
- 100 gr parmezan răzuit
- verdeață, pentru decor
- sos de iaurt sau ketchup pentru servit.
Rețetă de sticksuri de dovlecei în crustă – Mod de preparare
Începe cu aducerea pe masa de lucru a ingredientelor și ustensilelor necesare rețetei. Apoi, pregătește o tavă de cuptor în care așezi hârtie de copt și pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Spală bine dovleceii și taie-i mai întâi în jumătăți transversale. Îndepărtează partea cu semințe din interiorul jumătăților de dovlecei. Nu le îndepărta coaja decât dacă sunt mai maturi.
Porționează jumătățile de dovlecei în felii grosiere. Taie feliile în formă de bastonașe asemănătoare cu sticksurile. Așază bastonașele pe blatul de lucru și presară sare peste ele.
Lasă-le 10-15 minute la deshidratat, apoi tamponează-le cu prosoape de hârtie pentru a absorbi lichidul format la suprafața acestora.