Reclamă

Musaca de dovlecei cu carne tocată, la cuptor

Nu rata sezonul dovleceilor de grădină fără a prepara și delicioasa rețetă de musaca de dovlecei cu carne tocată, la cuptor.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 11 iulie 2022, 6:59

Consumul de dovlecei are multiple beneficii asupra sănătății organismului. Introdus regulat în alimentație, dovlecelul poate îmbunătăți digestia, pentru că este bogat în apă, fibre și mulți alți nutrienți. Este unul dintre alimentele recomandate de specialiștii în nutriție pentru o dietă sănătoasă și echilibrată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețetele cu dovlecei sunt foarte versatile. Poți combina dovlecelul cu absolut toate legumele pentru că are un gust neutru și nu va influența în mod evident gustul preparatelor.

Din dovlecel crud poți prepara diferite salate simple, cu iaurt, cu brânzeturi sau cu maioneză. Îl poți prepara la grătar feliat în rondele sau longitudinal. Îl poți savura pane alături de un sos de iaurt cu usturoi.

Nu uita nici supele, ciorbele sau supele creme din dovlecel. Dar se combină excelent cu ale ingrediente și în mâncăruri scăzute simple sau cu carne.

Reclamă

Îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru una dintre delicioasele rețetele cu dovlecei și carne.

Musaca de dovlecei cu carne tocată – Ingrediente

  • 2 dovlecei cruzi
  • 500 gr carne tocată, amestec (porc + vită)
  • sare și piper
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2-3 roșii coapte
  • puțin cimbru uscat
  • mărar verde și pătrunjel verde
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1-2 ouă
  • 1 lingură de smântână de consum
  • opțional, puțin cașcaval răzuit
  • verdeață pentru decor.

Rețetă de musaca de dovlecei cu carne tocată – Mod de preparare

Începe cu pregătirea umpluturii din carne tocată cu legume care necesită un timp preparare și un timp de răcire.

Reclamă

Cum prepari umplutura pentru musaca

Amestecă carnea tocată cu sare, piper și cimbru. Poți adăuga și alte condimente pe care le preferi. Curăță ceapa, usturoiul, morcovul și ardeiul. Clătește-le cu apă rece și toacă-le mărunt. Așază o tigaie încăpătoare pe flacăra aragazului și adaugă uleiul. Lasă uleiul să se înfierbânte și adaugă legumele tocate. Amestecă-le intens pentru a se căli uniform, iar când încep să se pătrundă adaugă carnea tocată. Amestecă intens pentru a se omogeniza amestecul de ingrediente și pentru a se prepara uniform.

Curăță roșiile și toacă-le mărunt. Adaugă-le în tigaie când carnea este bine pătrunsă. Amestecă din nou și lasă ingredientele să mai fiarbă pentru 10 minute. Lasă compoziția pentru umplutură să se răcească și ocupă-te de pregătirea dovleceilor.

Spală dovleceii, șterge-i bine cu prosoape de hârtie apoi tai-e-i în felii rotunde cu grosimea de aproximativ 5-6 mm. Așază rondelele de dovlecei pe masa de lucru și presară sare peste ei. Lasă-i să se deshidrateze bine, apoi tamponează-i cu prosoape de hârtie pentru a absorbi tot lichidul rezultat.

Pentru un gust delicios, dar și un aspect plăcut, poți rumeni foarte ușor rondelele de dovlecei pe un grill încins.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării în GALERIA FOTO!

Rondele de dovlecei trase la grill
Rondelele de dovlecei se rumenesc ușor la grill pentru un gust delicios și un aspect plăcut / Shutterstock

Cum montezi delicioasa musaca de dovlecei cu carne tocată

După ce compoziția de carne cu legume s-a răcit și ai pregătit dovleceii poți porni cuptorul la 200 de grade Celsius. Ia o formă termorezistentă și unge-o la interior cu puțin unt.

Așază la bază un rând din rondelele de dovlecei. Peste acestea întinde un strat din compoziția de carne cu legume, în care adaugi și verdeața tocată mărunt. Repetă straturile până când termini ingredientele. Ultimul strat va fi din rondele de dovlecei.

Amestecă într-un bol 1-2 ouă cu o lingură de smântână. Adaugă și câte un praf de sare și unul de piper și, opțional, 1-2 linguri de cașcaval răzuit. Întinde acest amestec deasupra ultimului strat de dovlecei.

Pune vasul cu musaca la cuptor pentru 12-15 minute, la 200 de grade Celsius. las-o să se tempereze, apoi o poți porționa și savura cu poftă la una dintre mesele principale ale zilei.

Porție de musaca din dovlecei pe o farfurie albă
Musacaua se porționează frumos după ce se temperează / Shutterstock

Și dacă ți-am stârnit apetitul pentru preparate cu dovlecei, îți mai oferim și rețeta de dovlecei gratinați la cuptor cu roșii cherry.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Schimbările astrale aduc modificări pentru toate zodiile. Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024 vine cu surprize în viața personală și profesională. Va avea loc Luna Plină și Eclipsa de Lună în zodia...
2
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
3
O femeie frumoasă care bea un pahar plin cu apă pentru a se hidrata
Sănătate
Câte pahare de apă sunt recomandate zilnic. Specialiștii au dezvăluit cantitatea necesară pentru a te hidrata
Află câte pahare de apă sunt recomandate zilnic. Pentru o bună funcționare a organismului este important să menții nivelul optim de hidratare. Corpul este alcătuit în proporție de peste 60% din apă. Așadar, apa...
4
O femeie care poartă o rochie albă și stă într-o pădure pentru a ilustra trăsăturile mai puțin cunoscute despre zodii
Horoscop
Trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Ce secrete pot ascunde nativii
Există unele trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Aceste secrete ale nativilor din zodiac sunt foarte bine păstrate. Astrologii dezvăluie detalii noi despre semnele care ne guvernează destinul. Cu toții cunoaștem „trăsăturile”...
5
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
PARTENERI
×