Consumul de dovlecei are multiple beneficii asupra sănătății organismului. Introdus regulat în alimentație, dovlecelul poate îmbunătăți digestia, pentru că este bogat în apă, fibre și mulți alți nutrienți. Este unul dintre alimentele recomandate de specialiștii în nutriție pentru o dietă sănătoasă și echilibrată.
Rețetele cu dovlecei sunt foarte versatile. Poți combina dovlecelul cu absolut toate legumele pentru că are un gust neutru și nu va influența în mod evident gustul preparatelor.
Din dovlecel crud poți prepara diferite salate simple, cu iaurt, cu brânzeturi sau cu maioneză. Îl poți prepara la grătar feliat în rondele sau longitudinal. Îl poți savura pane alături de un sos de iaurt cu usturoi.
Nu uita nici supele, ciorbele sau supele creme din dovlecel. Dar se combină excelent cu ale ingrediente și în mâncăruri scăzute simple sau cu carne.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru una dintre delicioasele rețetele cu dovlecei și carne.
Musaca de dovlecei cu carne tocată – Ingrediente
- 2 dovlecei cruzi
- 500 gr carne tocată, amestec (porc + vită)
- sare și piper
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 2-3 roșii coapte
- puțin cimbru uscat
- mărar verde și pătrunjel verde
- 2-3 linguri de ulei
- 1-2 ouă
- 1 lingură de smântână de consum
- opțional, puțin cașcaval răzuit
- verdeață pentru decor.
Rețetă de musaca de dovlecei cu carne tocată – Mod de preparare
Începe cu pregătirea umpluturii din carne tocată cu legume care necesită un timp preparare și un timp de răcire.