Reclamă

Musaca de dovlecei cu carne tocată, la cuptor

Nu rata sezonul dovleceilor de grădină fără a prepara și delicioasa rețetă de musaca de dovlecei cu carne tocată, la cuptor.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 11 iulie 2022, 6:59

Consumul de dovlecei are multiple beneficii asupra sănătății organismului. Introdus regulat în alimentație, dovlecelul poate îmbunătăți digestia, pentru că este bogat în apă, fibre și mulți alți nutrienți. Este unul dintre alimentele recomandate de specialiștii în nutriție pentru o dietă sănătoasă și echilibrată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețetele cu dovlecei sunt foarte versatile. Poți combina dovlecelul cu absolut toate legumele pentru că are un gust neutru și nu va influența în mod evident gustul preparatelor.

Din dovlecel crud poți prepara diferite salate simple, cu iaurt, cu brânzeturi sau cu maioneză. Îl poți prepara la grătar feliat în rondele sau longitudinal. Îl poți savura pane alături de un sos de iaurt cu usturoi.

Nu uita nici supele, ciorbele sau supele creme din dovlecel. Dar se combină excelent cu ale ingrediente și în mâncăruri scăzute simple sau cu carne.

Reclamă

Îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru una dintre delicioasele rețetele cu dovlecei și carne.

Musaca de dovlecei cu carne tocată – Ingrediente

  • 2 dovlecei cruzi
  • 500 gr carne tocată, amestec (porc + vită)
  • sare și piper
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2-3 roșii coapte
  • puțin cimbru uscat
  • mărar verde și pătrunjel verde
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1-2 ouă
  • 1 lingură de smântână de consum
  • opțional, puțin cașcaval răzuit
  • verdeață pentru decor.

Rețetă de musaca de dovlecei cu carne tocată – Mod de preparare

Începe cu pregătirea umpluturii din carne tocată cu legume care necesită un timp preparare și un timp de răcire.

Reclamă

Cum prepari umplutura pentru musaca

Amestecă carnea tocată cu sare, piper și cimbru. Poți adăuga și alte condimente pe care le preferi. Curăță ceapa, usturoiul, morcovul și ardeiul. Clătește-le cu apă rece și toacă-le mărunt. Așază o tigaie încăpătoare pe flacăra aragazului și adaugă uleiul. Lasă uleiul să se înfierbânte și adaugă legumele tocate. Amestecă-le intens pentru a se căli uniform, iar când încep să se pătrundă adaugă carnea tocată. Amestecă intens pentru a se omogeniza amestecul de ingrediente și pentru a se prepara uniform.

Curăță roșiile și toacă-le mărunt. Adaugă-le în tigaie când carnea este bine pătrunsă. Amestecă din nou și lasă ingredientele să mai fiarbă pentru 10 minute. Lasă compoziția pentru umplutură să se răcească și ocupă-te de pregătirea dovleceilor.

Spală dovleceii, șterge-i bine cu prosoape de hârtie apoi tai-e-i în felii rotunde cu grosimea de aproximativ 5-6 mm. Așază rondelele de dovlecei pe masa de lucru și presară sare peste ei. Lasă-i să se deshidrateze bine, apoi tamponează-i cu prosoape de hârtie pentru a absorbi tot lichidul rezultat.

Pentru un gust delicios, dar și un aspect plăcut, poți rumeni foarte ușor rondelele de dovlecei pe un grill încins.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării în GALERIA FOTO!

Rondele de dovlecei trase la grill
Rondelele de dovlecei se rumenesc ușor la grill pentru un gust delicios și un aspect plăcut / Shutterstock

Cum montezi delicioasa musaca de dovlecei cu carne tocată

După ce compoziția de carne cu legume s-a răcit și ai pregătit dovleceii poți porni cuptorul la 200 de grade Celsius. Ia o formă termorezistentă și unge-o la interior cu puțin unt.

Așază la bază un rând din rondelele de dovlecei. Peste acestea întinde un strat din compoziția de carne cu legume, în care adaugi și verdeața tocată mărunt. Repetă straturile până când termini ingredientele. Ultimul strat va fi din rondele de dovlecei.

Amestecă într-un bol 1-2 ouă cu o lingură de smântână. Adaugă și câte un praf de sare și unul de piper și, opțional, 1-2 linguri de cașcaval răzuit. Întinde acest amestec deasupra ultimului strat de dovlecei.

Pune vasul cu musaca la cuptor pentru 12-15 minute, la 200 de grade Celsius. las-o să se tempereze, apoi o poți porționa și savura cu poftă la una dintre mesele principale ale zilei.

Porție de musaca din dovlecei pe o farfurie albă
Musacaua se porționează frumos după ce se temperează / Shutterstock

Și dacă ți-am stârnit apetitul pentru preparate cu dovlecei, îți mai oferim și rețeta de dovlecei gratinați la cuptor cu roșii cherry.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×