Reclamă

Supă rece de dovlecei cu mentă 

Pentru că este sezonul dovleceilor de grădină, gustoși și hrănitori, îți oferim o rețetă de supă rece de dovlecei cu mentă. Te vei bucura de gustul plăcut și aromat al unei supe simple și ușoară în zilele călduroase de vară.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 5 iulie 2022, 6:00 / Actualizat: 14 iulie 2022, 10:47

Nu ai nevoie de multe ingrediente și nu vei petrece nici timp îndelungat în fața aragazului. Iar dacă nu ai nimic împotriva dovlecelului crud, poți prepara supa chiar și fără fierbere. Consumul de dovlecel oferă o multitudine de beneficii organismului. Având un conținut bogat în apă, dar și în fibre și nutrienți, dovlecelul este unul dintre alimentele recomandate de specialiștii în nutriție pentru o dietă sănătoasă și echilibrată. Acesta poate îmbunătăți digestia și ajută în cazul problemelor digestive. Poate preveni ulcerul, dar și cancerul de colon. Datorită conținutului bogat în antioxidanți și a proprietăților antiinflamatorii, dovlecelul poate avea un rol important în încetinirea procesului de îmbătrânire.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acestea sunt doar câteva exemple dintre importantele beneficii ale consumului de dovlecel. Sperăm să te convingem să-l introduci în diferite preparate culinare. Iar dacă ești în pană de idei cum să-l consumi, îți recomandăm să începi cu rețeta de dovlecei pane cu usturoi. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea supei de dovlecei.

Supă rece de dovlecei cu mentă – Ingrediente

  • 2 dovlecei cruzi
  • 1 ceapă
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 2 crenguțe de mentă
  • 500 ml iaurt grecesc
  • 1/2 legătură de mărar verde
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • sare și piper după gust.

Rețetă de supă răcoroasă din dovlecei cu mentă – Mod de preparare

Spală bine dovleceii și dă-i pe răzătoarea mare. Nu este necesar să le îndepărtezi coaja dacă sunt cruzi. Coaja conține și ea vitamine și ar fi păcat să nu beneficiezi de acestea. Pune dovleceii răzuiți într-o sită așezată deasupra unui vas. Presară sare peste ei. Astfel, aceștia se vor deshidrata ușor, iar lichidul se va scurge în vas.

Reclamă

În timp ce dovleceii se deshidratează, curăță ceapa și toac-o mărunt. Pune o lingură din uleiul de măsline într-o crăticioară, la încins. Când este înfierbântat, adaugă ceapa și amestec-o pentru 1 minut. Stoarce bine răzătura de dovlecei în mâini și adaug-o peste ceapa din tigaie.

Spală crenguțele de mentă și adaugă-le în tigaie. Amestecă intens ingredientele pentru supă rece de dovlecei cu mentă. Astfel se vor întrepătrunde bine gusturile și aromele acestora. Lasă dovleceii căliți să se răcească acoperiți, așa încât să se infuzeze cu aroma mentei. Apoi, înlătură crenguțele de mentă și pasează dovleceii cu ajutorul unui blender.

Curăță unul sau doi căței de usturoi, pisează-i bine presărați cu sare și adaugă puțin ulei de măsline, ca pentru rețeta de mujdei. Adaugă iaurtul și amestecă bine. pentru un plus de aromă poți adăuga și frunze de busuioc.

Reclamă

Spală mărarul verde și pătrunjelul verde și toacă-le mărunt. Adaugă-le în compoziția de iaurt cu ulei și usturoi. Adaugă acest amestec peste dovleceii pasați. Potrivește gustul cu sare, piper și suc de lămâie. Potrivește textura supei cu o parte din lichidul scurs de la dovlecei.

Pune supa la rece pentru cel puțin 30 de minute înainte de servire. Poți adăuga și câteva cuburi de gheață în timpul servirii pentru un plus de răcoare. Iar pentru un efect crocant, poți servi supa cu crutoane.

Vezi mai multe imagini cu delicioasa supă rece de dovlecei cu mentă în GALERIA FOTO!

Două porții de supă rece de dovlecei cu mentă servite cu crutoane în căni albe
Pentru un plus de consistență supa se poate servi cu crutoane / Shutterstock

Și dac ă te-am convins să prepari rețeta de supă rece de dovlecei cu mentă, îți mai oferim, din aceeași categorie, o rețetă de supă rece de avocado cu castravete.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×