Reclamă

Bulion de roșii cu ardei capia copți

Pentru că este sezonul roșiilor de grădină cu gust adevărat, îți recomandăm să testezi rețeta noastră de bulion de roșii cu ardei capia copți.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 9 august 2022, 6:06

Bulionul de roșii este o conservă care nu lipsește din cămara nimănui pentru că are multiple întrebuințări în bucătărie. Este cea mai concentrată conservă de roșii, cu gust intens și culoare deosebită. Ardeii copți adăugați în compoziția bulionului îl fac mai dens, mai gustos, dar și mai colorat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Te vei bucura de gustul bulionului de roșii, adăugându-l în diferite rețete de mâncăruri scăzute. Una dintre acestea este rețeta de sarmale tradiționale, mult adorată de toată lumea. Dar îl mai poți folosi la rețetele de pizza sau de tarte sărate.

Rețeta nu se prepară greu și nu necesită nici foarte multe ingrediente. Însă necesită un timp mai îndelungat de preparare pentru a deveni cât mai consistent.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu una dintre cele mai populare rețete de conserve din roșii.

Bulion de roșii cu ardei capia copți – Ingrediente

  • 5 kg de roșii bine coapte
  • 2,5 kg de ardei capia copți
  • 50 gr sare pentru murături, neiodată
  • 100-150 gr zahăr.
Reclamă

Rețetă de bulion clasic de roșii cu ardei – Mod de preparare

Rețeta pe care ți-o propunem este cea clasică, așa cum o preparau mamele și bunicile noastre. Diferența constă în modul de fierbere. Ele fierbeau bulionul în tuciuri de aluminiu așezate pe foc de lemne, în cantități mari. Preparat astfel bulionul este mult mai gustos, atât datorită vasului, cât și focului de lemne, dar și cantității mari de ingrediente. Metoda este folosită și în prezent în zonele rurale. Însă, în lipsa acestor facilități, poți prepara bulionul pe flacăra aragazului într-un ceaun sau într-o cratiță de inox cu baza dublă.

Rețeta bulionului clasic nu prevede condimente sau ierburi aromate. Dacă dorești o conservă de roșii aromată, poți încerca rețeta de sos de roșii concentrat pentru iarnă.

Reclamă

Cum prepari rețeta de bulion de roșii cu ardei capia copți

Începe cu spălarea roșiilor și ardeilor. Șterge ardeii cu prosoape de hârtie și așază-i într-o tavă de cuptor, la baza căreia pune hârtie de copt. Coace ardeii în cuptorul setat la o temperatură de 200 de grade Celsius, pentru 40 de minute. Pe la jumătatea timpului de coacere, întoarce ardeii de pe o parte pe cealaltă.

După coacere, curăță ardeii de coajă, de nervuri și de semințe și trece-i prin mașina de tocat.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării bulionului accesând GALERIA FOTO!

Ardei copți trecuți prin mașina de tocat
Ardeii copți se adaugă în bulionul de roșii spre final de preparare / Profimedia Images

În timpul cât se coc ardeii la cuptor ocupă-te de roșii. Toacă roșiile în cuburi și trece-le prin mașina de tocat cu separator de semințe. Pune pasta rezultată în cratiță și așaz-o pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Lasă pasta de roșii să fiarbă până când se formează spumă la suprafața ei. Înlătură spuma cu o sită deasă, apoi micșorează flacăra aragazului la intensitate minimă. Fierbe această pastă de roșii până când cantitatea ei se reduce la jumătate.

Adaugă ardeii copți și amestecă-i bine cu pasta de roșii.

Mai fierbe acest bulion de roșii cu ardei capia copți până când se reduce din nou și devine consistent. Adaugă sarea și zahărul spre final de fierbere. Amestecă intens până când acestea se topesc. Gustă bulionul și potrivește-l după propriu gust. Mai poți adăuga zahăr, dacă îl dorești mai dulce.

Pune bulionul fierbinte în sticle sau borcane sterilizate.

Borcan cu bulion de roșii cu ardei capia copți, alături de roșii proaspete
Bulionul se pune fierbinte în borcane sterilizate / Profimedia Images

După ce le închizi ermetic cu capacele din dotare, acoperă borcanele cu o pătură. Lasă-le acolo până când se răcesc. Apoi, le poți eticheta și transfera pe raftul din cămară.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×