Reclamă

Mâncare de fasole verde la borcan, pentru iarnă

Pentru că este sezonul păstăilor de fasole verde, bogate în nutrienți esențiali pentru sănătate, te poți bucura de gustul și proprietățile lor, conservându-le pentru iarnă. Îți oferim mai jos o rețetă simplă de mâncare de fasole verde la borcan.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 12 iulie 2022, 6:54

Fasolea este o leguminoasă bogată în fibre vegetale, dar săracă în calorii. Consumul de fasole verde îmbunătățește sistemul digestiv, pentru că are proprietatea de a se digera foarte ușor. Este bogată în vitamine și minerale, precum vitamina A, C, K, B6, potasiu, cupru, siliciu, calciu etc. Conține și acid folic, cu rol important in regenerarea celulară. Acidul folic contribuie la formarea celulelor roșii din sânge.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Consumul de fasole verde oferă o multitudine de beneficii sănătății organismului uman. Nu ezita s-o incluzi în meniurile tale zilnice. O poți prepara sub formă de salată de fasole păstăi cu usturoi, o poți include în supe și ciorbe, dar și în mâncăruri scăzute. Iar dacă vrei să o conservi pentru sezonul rece, urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari.

Mâncare de fasole verde la borcan – Ingrediente

Reclamă
  • 1 kg păstăi de fasole verde
  • 250 gr ceapă galbenă
  • 2-3 morcovi
  • 1 rădăcină de țelină cu lujeri și frunze
  • 5-6 grăunți de usturoi
  • 500 gr ardei gras
  • 750 gr pastă de roșii sau bulion
  • 300 ml ulei de floarea soarelui
  • 3 litri de apă
  • 1 lingură de sare pentru murături, neiodată
  • ¼ linguriță de piper măcinat
  • 1-2 crenguțe de cimbru.

Rețetă de mâncare de fasole păstăi la borcan – Mod de preparare

Începe cu pregătirea tuturor legumelor, pentru a le avea la îndemână când pornești aragazul. Spală păstăile de fasole verde în mai multe ape reci. Îndepărtează-le capetele ascuțite și rupe-le în bucăți mai mici.

Curăță ceapa, clătește-o cu apă rece și toac-o mărunt. Curăță usturoiul și toacă-l în rondele, iar morcovii curăță-i și dă-i pe răzătoare. Rădăcina de țelină după curățare se poate toca mărunt sau se poate da pe răzătoare ca și morcovii. Spală ardeii, curăță-i și toacă-i în cuburi. Spală și lujerii de țelină și frunzele și pune-le într-o sită la scurs. Clătește și crenguțele de cimbru și lasă-le la scurs. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți da start preparării conservei de fasole verde.

În plus, nu strică să ai în vedere care sunt alimentele neperisabile pe care e recomandat să le ai în casă în caz de urgență. Află aici ce poți adăuga pe lista de cumpărături.

Reclamă

Cum prepari mâncare de fasole verde la borcan, pentru iarnă

Așază o oală de aproximativ 5 litri pe flacăra aragazului. Pune în ea 3 litri de apă la fiert. Când apa atinge punctul de fierbere, adaugă sarea și amestecă până când se diluează. Lasă apa să atingă din nou punctul de fierbere și adaugă păstăile de fasole verde. Adaugă și lujerii de la țelină, fără frunze și crenguțele de cimbru.

Într-o tigaie adâncă, așezată și aceasta pe flacăra aragazului, pune uleiul să se încălzească. Adaugă ceapa și usturoiul și amestecă-le pentru a le căli ușor. Când ceapa devine translucidă, adaugă morcovii și rădăcina de țelină. Amestecă intens pentru omogenizarea amestecului de ingrediente.

Lasă-le și pe acestea la călit 5-6 minute, apoi adaugă ardeii și peste alte 5-6 minute, adaugă pasta de roșii. Adaugă și o ceașcă din apa care fierbe cu păstăile de fasole. Lasă sosul de roșii cu legume să fiarbă la foc de intensitate mică până în momentul când păstăile de fasole verde sunt pătrunse. Apoi, adaugă-l în oala cu păstăi de fasole verde. Mai fierbe mâncarea de fasole verde pentru 10-15 minute, atât cât să se întrepătrundă toate aromele. Gustă mâncarea și potrivește-i gustul cu sare și piper.

Pune mâncarea de fasole verde fierbinte în borcanele sterilizate, dar nu înainte de a îndepărta crenguțele de cimbru și lujerii de țelină. Așază deasupra, în borcane și frunze de țelină. Acestea vor desăvârși gustul delicios al mâncării.

Vezi mai multe imagini cu mâncarea de fasole verde în GALERIA FOTO!

Borcane cu mâncare de fasole verde la borcan, pentru iarnă
Înainte de închiderea borcanelor se adaugă și frunze de țelină pentru un plus de aromă / Shutterstock

Închide borcanele ermetic cu capacele aferente și așază o pătură peste ele. Lasă-le acolo până când se răcesc, apoi le poți transfera în cămară etichetate cu data preparării. Poți păstra delicioasa mâncare de fasole verde la borcan chir și 3 ani dacă borcanele sunt bine închise și sunt depozitate la loc răcoros.

Iar dacă adori și salatele cu păstăi de fasole verde, îți oferim și o rețetă de fasole verde la borcan pentru iarnă, conservată în saramură.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×