Conservate astfel, păstăile de fasole verde își păstrează gustul, dar și proprietățile. Bineînțeles că poți pune și câteva pachete cu fasole verde și la congelator, dacă ai spațiu. Atât fasolea verde conservată în saramură, cât și cea congelată pot fi folosite la salate, tocănițe, supe sau diferite aperitive.
Te poți bucura și în sezonul rece, de mult îndrăgita rețetă de fasole verde cu usturoi. Nu ai de făcut decât să încălzești conținutul unui borcan cu fasole verde conservată până la punctul de fierbere. Apoi scurgi păstăile și le amesteci cu mujdeiul de usturoi. Puțină verdeață proaspătă presărată deasupra va aduce un plus de prospețime preparatului.
Iar dacă optezi și pentru câteva pachete de fasole verde pentru congelator, poate îți este de ajutor articolul nostru despre cum se congelează fasolea verde. Mai jos, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru conservarea păstăilor de fasole verde.
Fasole verde la borcan pentru iarnă – Ingrediente
- 3 kg de fasole verde, păstăi
- 30 gr de sare neiodată
- 3 litri de apă
- lujeri de mărar pentru aromă (opțional).
Rețetă de fasole verde conservată pentru iarnă – Mod de preparare
În primul rând, asigură-te că ai în cămară sare neiodată, pentru murături. Aceasta este cea mai recomandată pentru conservarea legumelor.
Alege păstăi de fasole verde din cele mai crude. Acestea se conservă mai rapid și se vor menține fragede pe tot parcursul păstrării conservelor. Păstăile mai mature devin mai tari pe perioada conservării.
Începe prin a rupe vârfurile ascuțite ale păstăilor de fasole. Spală bine păstăile de fasole în 2-3 ape reci.