Un pachet de mix cu legume poate salva timpul pe care îl aloci gătitului în mod normal. Deși pot părea o alternativă nesănătoasă pentru organism acestea sunt de fapt pline de enzime. Sunt congelate imediat ce sunt culese, ajutând astfel păstrarea aromelor și culorilor naturale.
Cum se gătesc corect legumele congelate
Lisa Shepherd, nutriționistă și cercetătoare culinară, sugerează să pregătim legumele congelate în cel mai eficient mod. Majoritatea acestor produse congelate „se blanchează” prima dată, acest lucru înseamnă că legumele vor fi fierte timp de câteva minute pentru a le da o textură și o culoare care să le pună în evidență.
Specialiștii recomandă evitarea acestei tehnici culinare, deoarece afectează produsele și le scad valoarea nutritivă.
Important de reținut este momentul când se adaugă mixul de legume alături de alte produse pe care le gătești. Avantajul de a se găti rapid poate dăuna în final mâncării dacă legumele se adaugă mult prea repede.
Greșeli frecvente pe care le faci atunci când gătești legumele congelate
Decongelarea legumelor este un proces de lungă durată și care nu este întotdeauna necessar. Spre deosebire de carnea cogengelată, care este mult mai mare, legumele se pot găti în timp ce sunt deja cogelate. Tot ce trebuie să faci este sa optimizezi temperatura până ajunge la aproximativ 60 de grade. Savoarea va fi astfel păstrată și chiar sporită.
Legumele congelate nu se gătesc la cuptorul cu microunde
Pentru a evita înmuierea legumelor și pierderea consistenței pe parcursul gătitului, nu se recomandă decongelarea lor la cuptorul cu microunde. Cea mai potrivită metodă culinară ar fi ca legumele să fie sotate, pentru a-și păstra gustul și aromele.