Reclamă

Legumele congelate: greșeli frecvente pe care le faci atunci când le gătești

Un stil de viață echilibrat se bazează pe o dietă care include fructe și legume naturale și proaspete. De cele mai multe ori, însă, programul aglomerat și oboseala de peste zi nu mai lasă energie și pentru pregătirea unei cine cu două feluri. Dacă nu ai idee ce să pregătești familiei pentru masa de seară, legumele congelate ar putea fi un preparat gustos. Iar prețul avantajos constituie un prim argument de luat în calcul.

Publicat: 2 februarie 2021, 17:58 / Actualizat: 11 februarie 2021, 18:51

Un pachet de mix cu legume poate salva timpul pe care îl aloci gătitului în mod normal. Deși pot părea o alternativă nesănătoasă pentru organism acestea sunt de fapt pline de enzime. Sunt congelate imediat ce sunt culese, ajutând astfel păstrarea aromelor și culorilor naturale. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum se gătesc corect legumele congelate

Lisa Shepherd, nutriționistă și cercetătoare culinară, sugerează să pregătim legumele congelate în cel mai eficient mod. Majoritatea acestor produse congelate „se blanchează” prima dată, acest lucru înseamnă că legumele vor fi fierte timp de câteva minute pentru a le da o textură și o culoare care să le pună în evidență.

Specialiștii recomandă evitarea acestei tehnici culinare, deoarece afectează produsele și le scad valoarea nutritivă.

Important de reținut este momentul când se adaugă mixul de legume alături de alte produse pe care le gătești. Avantajul de a se găti rapid poate dăuna în final mâncării dacă legumele se adaugă mult prea repede.

Greșeli frecvente pe care le faci atunci când gătești legumele congelate

Reclamă

Decongelarea legumelor este un proces de lungă durată și care nu este întotdeauna necessar. Spre deosebire de carnea cogengelată, care este mult mai mare, legumele se pot găti în timp ce sunt deja cogelate. Tot ce trebuie să faci este sa optimizezi temperatura până ajunge la aproximativ 60 de grade. Savoarea va fi astfel păstrată și chiar sporită.

Legumele congelate nu se gătesc la cuptorul cu microunde

Pentru a evita înmuierea legumelor și pierderea consistenței pe parcursul gătitului, nu se recomandă decongelarea lor la cuptorul cu microunde. Cea mai potrivită metodă culinară ar fi ca legumele să fie sotate, pentru a-și păstra gustul și aromele. 

Reclamă

Dacă totuși timpul trece și masa nu este gata, se poate recurge la soluția cuptorului cu microunde. Dar se va folosi numai în cazuri de urgență și urmând câțiva pași simpli:

  1. Pentru legumele mai dure va fi nevoie de un timp aproximativ de 4-6 minute la microunde. Conținutul pachetelor congelate se va pune într-un bol de gătit, fără apă, pentru a se evita înmuierea lor. Brittany Linn, un dietetician înregistrat, recomandă testarea acestor metode de a găti produsele mai întâi pentru 60 de secunde. Se va crește apoi timpul până la obținerea consistenței dorite.
  2. Dacă preferați legumele mai moi, se poate adăuga puțină apă în bolul de gătit în care le veți pune. Astfel, vor căpăta o textură crocantă. Încălziți-le apoi la cuptorul cu microunde câte 60 de secunde.   

Depozitarea pe termen lung a produselor congelate poate afecta calitatea lor

Deși poate părea o idee bună să cumperi mai multe pachete de legume congelate odată, pe termen lung produsele pot fi afectate. Păstrarea la congelator se realizează pe un timp limitat, ori legumele se gătesc imediat după cumpărare. În caz contrar, pot suferi un fenomen de oxidare din cauza expunerii prea mult timp la aer.

Accesibilitate la o varietate de legume

Un alt avantaj al mixurilor de produse congelate este și gama largă de tipuri de legume din care se poate alege. Pe langă clasicele pachete de broccoli, morcovi si mazăre, ai libertatea să guști și asparagus, varză, ciuperci, păstăi, fasole fava și năut.

Clarence Birdseye, producătorul care a introdus aceste produse pe piața în 1920, a creat adevărate alternative culinare prin aceste legume congelate.

În cazul în care nu ai inspirație pentru cina din seara asta, legumele congelate se pot prepara sub o varietate de rețete. Fie că alegi să gătești o supă cremă sau una normală, fie că le folosești ca garnitură lângă un alt produs, cel mai important detaliu este să nu amesteci legumele proaspete cu cele congelate. Diferența de textură va fi ușor de remarcat, iar gustul nu va fi cel dorit. Cea mai preferată ustensilă de gătit pentru legumele congelate este tigaia.

Poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×