Portocalele, clementinele, merele, perele, castanele, dar și fructe foarte gustoase, pe care uneori le uităm, precum gutuia și rodia sunt recomandate.
Ce fructe și legume să mănânci în luna noiembrie
În luna noiembrie, putem aduce pe masă fructe gustoase, de calitate, bogate în nutrienți. Același lucru este valabil și pentru legumele cu numeroase proprietăți benefice, care ne însoțesc pe tot parcursul toamnei și iernii, precum: sfecla roșie, broccoli, varza, napii.
De acum înainte, misiunea posibilă este să consumăm fructe și legume de sezon. Este una dintre regulile de bază ale unei alimentații sănătoase. Pe de o parte, ne permite să ne bucurăm de gustul autentic al fructelor și legumelor, iar pe de altă parte, să beneficiem din plin de proprietățile lor nutritive, arată cei de la Healthline.com.
Consumul de fructe și legume de sezon îmbunătățește calitatea vieții și este, totodată, un gest eco-sustenabil. De fapt, în sezonul lor natural de coacere, fructele și legumele își păstrează o cantitate mult mai mare de nutrienți decât produsele crescute în afara sezonului, în sere.
În acest caz, trebuie subliniat că pentru a cultiva produse în afara sezonului este necesară utilizarea serelor încălzite, care implică consum de energie, pesticide și transport, ceea ce înseamnă costuri și poluare crescute.
Se apropie sezonul rece, iar primul lucru de care avem nevoie este o doză mare de vitamina C. Aliatele noastre principale sunt: portocale, mandarine și clementine, spun cei de la Ilovefruitandvegfromeurope.com. Acestea sunt foarte benefice, deoarece sunt bogate în fibre, au proprietăți antioxidante și o funcție importantă de stimulare a sistemului imunitar.
Recomandările specialiștilor în materie de diete sănătoase
Sfatul este să prepari un suc proaspăt, să-l savurezi sub formă de infuzie sau să îl folosești pentru a pregăti o salată delicioasă. Fructul cu cel mai mare conținut de vitamina C este kiwi. Este atât de bogat în vitamina C încât sunt suficiente doar două fructe pentru a acoperi întreaga necesitate zilnică.