Dieticienii susțin că anumite legume pot ajuta la reducerea grăsimii viscerale și astfel la stoparea creării de boli. Printre legume avem spanacul, conopida, varza de Bruxelles, varza.
5 legume pe care ar trebui să le consumi pentru a reduce grăsimea viscerală
Grăsimea viscerală este un tip de grăsime aflată adânc în interiorul abdomenului, în jurul organelor precum ficatul și intestinele. Spre deosebire de grăsimea subcutanată, care se află imediat sub piele și este vizibilă, grăsimea viscerală nu poate fi văzută. Totuși, creează numeroase probleme de sănătate „din umbră”.
Acest tip de grăsime este extrem de activ metabolic și eliberează compuși nocivi în fluxul sangvin, ceea ce duce la inflamații în întregul corp, arată cei de la Eatingwell.com. Dacă nu este ținută sub control, grăsimea viscerală poate crește riscul de boli cronice, precum afecțiunile cardiace, diabetul de tip 2 și cancerul.
Vestea bună este că există modalități prin care poți reduce grăsimea viscerală, iar consumul anumitor legume este una dintre ele.
„Legumele potrivite fac mult mai mult decât să umple farfuria. Ele contribuie activ la echilibrul hormonal, susțin detoxifierea ficatului, sănătatea intestinală și reduc semnalele inflamatorii din organism”, explică Erin Jowett, medic specialist.
„Alegerea strategică a legumelor este una dintre cele mai subevaluate metode de combatere a grăsimii abdominale și de restabilire a unui metabolism mai sănătos.”
Deși orice legumă este benefică, nutriționiștii spun că aceste cinci legume sunt deosebit de eficiente în combaterea grăsimii viscerale. Așa că nu uita să le treci pe lista ta de cumpărături chiar de azi, spun cei de la Parade.com.