Dacă cafeaua ta este puțin fadă, poate că aparatul tău trebuie curățat. Avem tendința să nu-l curățăm atât de des pe cât ar trebui, ceea ce poate duce la schimbarea gustului cafelei în timp.
Cum poți curăța aparatul de cafea cu oțet
Organizația de sănătate publică și siguranță a constatat că rezervorul de apă al aparatului de cafea este al cincilea cel mai contaminat loc din majoritatea locuințelor, cu chiar mai mulți germeni decât un robinet de baie.
Mai mult, depozitele de minerale și alte acumulări în timp pot încetini aparatul și pot duce la o ceașcă de cafea cu un gust noroios.
O curățare temeinică a aparatului de cafea este esențială pentru a avea o ceașcă cu o aromă intensă a cafelei. Probabil că ai deja acasă cel mai bun produs de curățare natural: oțetul distilat.
După ce elimini reziduurile uleioase și impuritățile cu o curățare temeinică, vei fi uimită de cât de mult se va schimba gustul cafelei tale. Frecvența curățării variază în funcție de cât de des utilizezi aparatul de cafea, spun specialiștii.
Cum cureți aparatul de cafea cu picurare
Acest aparat trebuie spălat zilnic. Spală coșurile, filtrele și carafelele în apă caldă cu săpun, manual sau în mașina de spălat vase.
Majoritatea carafelor termice necesită spălare manuală. Curăță aparatul de cafea temeinic lunar pentru a reduce acumularea de minerale și a împiedica mucegaiul și germenii să se instaleze.