Reclamă

Cum poți să folosești oțetul de mere pentru curățat. Sfaturi utile de la specialiști

Specialiștii au dezvăluit cum poți să folosești oțetul de mere pentru curățat. Acest ingredient poate face minuni în casa ta. Oțetul alb distilat tinde să atragă toată atenția atunci când vine vorba de curățenie, însă nu este singurul ingredient minune care poate să-ți ofere rezultatele mult așteptate.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 17 septembrie 2023, 6:56

Oțetul de mere se remarcă prin beneficiile sale pentru sănătate, dar puțini știu că acesta poate fi folosit pentru curățenie. Acesta poate fi transformat într-o soluție de curățenie pe care o poți folosi oriunde în casă. Descoperă mai departe cum poți să-ți cureți casa folosind oțetul de mere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți să folosești oțetul de mere pentru curățat

Oțetul de mere are beneficii pentru sănătate, dar este ideal și pentru curățenie. Oțetul de mere poate fi folosit pentru curățarea suprafețelor din interiorul casei, dar și a celor din exteriorul acesteia. Este important să-l diluezi corespunzător pentru a diminua riscul de a deteriora suprafețele pe care urmează să le cureți. Folosit așa cum trebuie, oțetul de mere poate să fie cel mai mare aliat al tău în curățenie.

Poți scăpa de buruiene

Acidul acetic din oțetul de mere descompune membranele celulare ale buruienilor. Astfel, dacă ai în curte buruieni care cresc pe lângă flori, specialiștii spun că poți să le stropești cu puțin oțet de mere.

Pentru această soluție vei avea nevoie de oțet de mere și o sticlă de pulverizare. Amestecă o cantitate egală de apă și oțet de mere și pulverizează pe buruienele pe care vrei să le usuci.

Reclamă

Poți îndepărta muștele de fructe

Muștele de fructe sunt acele insecte mici care dau târcoale alimentelor atunci când acestea sunt mult prea coapte. Muștele de fructe sunt atrase de mirosul de oțet de mere, susțin specialiștii.

Dacă te-ai săturat ca acestea să zboare în jurul fructelor tale, atunci poți face o soluție care să atragă muștele într-o capcană pentru ele. Într-un recipient mai adânc pune puțin oțet de mere, săpun de vase și o folie de plastic. Muștele se vor așeza pe aceasta și se vor scufunda în soluția pe care ai preparat-o.

Reclamă

Oțetul de mere poate curăța cu succes tocătorul

Tocătorul din bucătărie se murdărește extrem de rapid și poate ascunde o mulțime de bacterii. Acestea trebuie igeinziate și împrospătate, iar oțetul de mere în combinație cu bicarbonatul de sodiu poate face minuni.

Tot ce trebuie să faci este să freci tocătorul cu această soluție minune, iar mai apoi să-l treci pe sub un jet de apă. La final, unge tocătorul cu puțin ulei pentru a rehidrata lemnul.

Oțetul de mere poate să ajute la curățarea calcarului

Oțetul de mere este cunoscut pentru dizolvarea și îndepărtarea depozitelor de minerale precum calcarul. Acest produs natural de îndepărtare a mineralelor este folosit chiar și în lumea medicală, susțin specialiștii. Pune oțet de mere și apă în filtrul de cafea sau în ceainicul pe care urmează să-l cureți de calcar.

Lasă oțetul de mere diluat să parcurgă ciclul de pregătire. Apoi rulează un nou ciclu cu apă curată. În felul acesta aparatele tale vor fi curate din nou.

Oțetul de mere poate ajuta la curățarea gresiei

Oțetul de mere descompune cu ușurință reziduurile de săpun. Vei avea nevoie de oțet de mere diluat cu apă și de puțin bicarbonat de sodiu.

Pune toată soluția într-o sticlă cu pulverizator și apoi amestecă totul bine. Pulverizează pe suprafețele din baie pe care urmează să le cureți și freacă bine. Apoi curăță totul cu apă. La final vei avea parte de o baie curățată rapid și fără soluții care conțin substanțe toxice. 

Ce nu ar trebui să cureți cu oțet de mere

Oțetul de mere este acid și are pH-ul în jur de 3 sau 4, spun specialiștii. Dacă nu diluezi oțetul, atunci acesta poate deteriora materialele precum lemnul de esență tare. Oțetul de mere nu ar trebui folosit pe suprafețe din piatră naturală, cum ar fi granitul sau marmura.

Specialiștii de la Healthline susțin că oțetul de mere nu ar trebui combinat niciodată cu un înălbitor sau cu clor, deoarece acesta poate crea un gaz de clor care îngreunează respirația. Specialiștii recomandă să clătești întotdeauna suprafețele curățate cu oțet de mere. Acesta trebuie clătite cu apă de reziduurile care ar putea rămâne. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×