Oțetul de mere nu scade semnificativ glicemia atunci când este luat înainte de o masă cu conținut scăzut de carbohidrați sau bogată în fibre.
Ameliorează simptomele sindromului ovarian polichistic
Sindromul ovarian polichistic (PCOS) este o afecțiune hormonală asociată cu cicluri menstruale anormale, niveluri ridicate de hormoni androgeni, chisturi ovariene și rezistență la insulină.
Un studiu a constatat că femeile cu PCOS care au băut 1 lingură de oțet de mere amestecată cu aproximativ 100 ml de apă imediat după cină a îmbunătățit nivelul hormonilor din organism. Deși sunt necesare cercetări suplimentare pentru a confirma aceste rezultate, o lingură de oțet de mere în fiecare zi pare a fi o doză eficientă pentru ameliorarea simptomelor PCOS.
Ajută la pierderea în greutate
Deși sunt necesare mai multe cercetări cu privire la efectele pe termen lung ale oțetului, acesta poate ajuta la pierderea în greutate. Ajută la suprimarea apetitului atunci când este consumat împreună cu alimentele.
Într-un studiu din 2009, 1 sau 2 linguri de oțet de mere pe zi, timp de 3 luni, au ajutat persoanele supraponderale să piardă în medie între 1,2 kilograme și 1,7 kilograme.
Cu toate acestea, un studiu recent a concluzionat că nu există dovezi suficiente pentru a susține utilizarea oțetului de cidru de mere pentru pierderea în greutate. Prin urmare, este nevoie de mai multe cercetări.
Poți amesteca cantitatea de oțet într-un pahar cu apă. Îl poți bea înainte de mese sau îl poți amesteca cu ulei pentru a face un dressing pentru salată. Oțetul de mere este mai probabil să ajute la pierderea în greutate atunci când este combinat cu alte modificări ale dietei și stilului de viață.
Îmbunătățește digestia
Mulți oameni consumă oțet de mere înainte de mesele bogate în proteine pentru a îmbunătăți digestia.
Specialiștii spun că oțetul de mere crește aciditatea stomacului. Acest lucru ajută corpul să creeze mai multă pepsină, enzima care descompune proteinele.
Deși nu există cercetări care să susțină utilizarea oțetului pentru digestie, alte suplimente acide, cum ar fi betaina HCL, pot ajuta la creșterea semnificativă a acidității stomacului. Alimentele acide precum oțetul de mere pot avea efecte similare, dar sunt necesare mai multe cercetări.
Cei care iau oțet de mere pentru digestie beau de obicei 1 până la 2 linguri cu un pahar cu apă înainte de mese. În prezent, nu există însă dovezi care să susțină această cantitate.
Protejează organismul de boli
Alte motive pentru consumul oțetului de mere includ protejarea împotriva bolilor de inimă, reducerea riscului de cancer și combaterea infecțiilor.
Există dovezi științifice limitate care să susțină aceste afirmații și nu sunt disponibile doze recomandate pentru oameni. Studiile pe animale sugerează că oțetul poate reduce riscul de boli de inimă. Poate proteja împotriva cancerului și poate încetini creșterea bacteriilor în organism, dar nu au fost efectuate studii pe oameni.
Mai multe studii au descoperit că persoanele care mănâncă în mod regulat salate în care adaugă oțet au tendința de a avea un risc mai scăzut de boli de inimă. De asemenea, acumulează mai puțină grăsime pe abdomen, dar acest lucru s-ar putea datora altor factori.
E nevoie de mai multe cercetări pentru a afla care e cea mai bună doză de oțet pentru sănătatea organismului.