Reclamă

Ce se întâmplă în organismul tău atunci când consumi oțet de mere înainte de masă

Cât de mult oțet de mere bei zilnic poate depinde de motivul pentru care îl iei. O cantitate prea mare sau frecventă poate duce la efecte secundare, inclusiv distrugerea smalțului de pe dinți. Ce se întâmplă în organismul tău atunci când consumi o lingură de oțet de mere înainte de masă.

Publicat: 19 martie 2023, 8:11

Oțetul de mere a fost folosit în gătit și în medicina naturistă de mii de ani. Mulți susțin că are beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru scăderea în greutate, creșterea nivelului de zahăr din sânge, ameliorarea indigestiei și ajută la un risc scăzut de boli de inimă și cancer.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se întâmplă în organismul tău atunci când consumi oțet de mere

Poate fi dificil să știi cât de mult oțet de mere să consumi în fiecare zi. Recomandările de dozare pot varia. Consumul a 1–2 linguri de oțet de mere cu apă înainte sau după masă poate fi benefică, spun specialiștii.

Acest articol prezintă cât de mult oțet de mere ar trebui să bei pentru a obține diferite beneficii pentru sănătate.

Ajută la gestionarea zahărului din sânge

Oțetul de mere este adesea recomandat ca o modalitate naturală de a controla nivelul zahărului din sânge.

Reclamă

Când este luat înainte de o masă bogată în carbohidrați, oțetul încetinește rata de golire a stomacului. Previne creșterile mari ale zahărului din sânge.

De asemenea, îmbunătățește sensibilitatea la insulină. Acest lucru ajută corpul să elimine mai multă glucoză din sânge și în celule, scăzând astfel nivelul zahărului din sânge.

Doar o cantitate mică de oțet de mere este necesară pentru a avea aceste efecte. În general, administrarea a patru lingurițe sau 20 ml de oțet de mere înainte de masă s-a dovedit că reduce semnificativ nivelul zahărului din sânge după masă. Aceasta ar trebui amestecat cu apă și consumat chiar înainte de o masă bogată în carbohidrați.

Reclamă

Oțetul de mere nu scade semnificativ glicemia atunci când este luat înainte de o masă cu conținut scăzut de carbohidrați sau bogată în fibre.

Ameliorează simptomele sindromului ovarian polichistic

Sindromul ovarian polichistic (PCOS) este o afecțiune hormonală asociată cu cicluri menstruale anormale, niveluri ridicate de hormoni androgeni, chisturi ovariene și rezistență la insulină.

Un studiu a constatat că femeile cu PCOS care au băut 1 lingură de oțet de mere amestecată cu aproximativ 100 ml de apă imediat după cină a îmbunătățit nivelul hormonilor din organism. Deși sunt necesare cercetări suplimentare pentru a confirma aceste rezultate, o lingură de oțet de mere în fiecare zi pare a fi o doză eficientă pentru ameliorarea simptomelor PCOS.

Ajută la pierderea în greutate

Deși sunt necesare mai multe cercetări cu privire la efectele pe termen lung ale oțetului, acesta poate ajuta la pierderea în greutate. Ajută la suprimarea apetitului atunci când este consumat împreună cu alimentele.

Într-un studiu din 2009, 1 sau 2 linguri de oțet de mere pe zi, timp de 3 luni, au ajutat persoanele supraponderale să piardă în medie între 1,2 kilograme și 1,7 kilograme.

Cu toate acestea, un studiu recent a concluzionat că nu există dovezi suficiente pentru a susține utilizarea oțetului de cidru de mere pentru pierderea în greutate. Prin urmare, este nevoie de mai multe cercetări.

Poți amesteca cantitatea de oțet într-un pahar cu apă. Îl poți bea înainte de mese sau îl poți amesteca cu ulei pentru a face un dressing pentru salată. Oțetul de mere este mai probabil să ajute la pierderea în greutate atunci când este combinat cu alte modificări ale dietei și stilului de viață.

Îmbunătățește digestia

Mulți oameni consumă oțet de mere înainte de mesele bogate în proteine pentru a îmbunătăți digestia.

Specialiștii spun că oțetul de mere crește aciditatea stomacului. Acest lucru ajută corpul să creeze mai multă pepsină, enzima care descompune proteinele.

Deși nu există cercetări care să susțină utilizarea oțetului pentru digestie, alte suplimente acide, cum ar fi betaina HCL, pot ajuta la creșterea semnificativă a acidității stomacului. Alimentele acide precum oțetul de mere pot avea efecte similare, dar sunt necesare mai multe cercetări.

Cei care iau oțet de mere pentru digestie beau de obicei 1 până la 2 linguri cu un pahar cu apă înainte de mese. În prezent, nu există însă dovezi care să susțină această cantitate.

Protejează organismul de boli

Alte motive pentru consumul oțetului de mere includ protejarea împotriva bolilor de inimă, reducerea riscului de cancer și combaterea infecțiilor.

Există dovezi științifice limitate care să susțină aceste afirmații și nu sunt disponibile doze recomandate pentru oameni. Studiile pe animale sugerează că oțetul poate reduce riscul de boli de inimă. Poate proteja împotriva cancerului și poate încetini creșterea bacteriilor în organism, dar nu au fost efectuate studii pe oameni.

Mai multe studii au descoperit că persoanele care mănâncă în mod regulat salate în care adaugă oțet au tendința de a avea un risc mai scăzut de boli de inimă. De asemenea, acumulează mai puțină grăsime pe abdomen, dar acest lucru s-ar putea datora altor factori.

E nevoie de mai multe cercetări pentru a afla care e cea mai bună doză de oțet pentru sănătatea organismului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×