Reclamă

Băuturi care afectează digestia. De ce nu le recomandă specialiștii

Nutriționiștii atrag atenția aupra unor băuturi care afectează digestia. De la caz la caz, simptomele diferă, în funcție de persoană sau de cantitatea ingerată. Aceste băuturi pot să irite stomacul și perturbă fluxul sănătos al digestiei.

Publicat: 9 martie 2023, 6:59

Unele băuturi sunt compuse din substanțe care deranjează stomacul. În plus, ele au și capacitatea de a te deshidrata. Produsul de acid din stomac poate fi, la rândul său, impactat de băuturile pe care le consumi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Băuturi care afectează digestia

Un corp sănătos beneficiază de toți nutrienții de care are nevoie. De la o hidratare corectă, la gestionarea aportului de carbohidrați, grăsimi, proteine, fibre și vitamine, ai responsabilitatea de a-i da corpului tău ce are nevoie pentru a se dezvolta corespunzător. În plus, toate acestea sunt necesare pentru a evita, pe cât posibil, indigestia.

Obținerea combustibilului potrivit permite organismului să funcționeze mai eficient. Atunci când ai indigestie, care include simptome precum greața și balonarea, ceea ce nu trebuie să consumi devine la fel de important, scrie EverydayHealth.com.

Cafeaua

Cafeaua are beneficii asupra organismului, însă, în anumite situații, face parte din lista cu băuturi care afectează digestia. De fapt, consumul de cofeină poate încetini uneori procesul de digestie al organismului. Acest lucru se petrece din cauza capacității sale de a elibera și hormoni de stres, precum cortizolul, adrenalina și noradrenalina. Hormonii pot crește ritmul cardiac și, în același timp, îți pot crește nivelul de energie.

Reclamă

Atunci când se întâmplă acest lucru, alimentarea cu sânge care ar trebui să meargă în mod normal către intestine scade și un impact asupra ritmului în care corpul tău digeră ceea ce consumi. Studiile spun că persoanele care se confruntă cu sindromul intestinului sensibil pot dezvolta o sensibilitate în ceea ce privește consumul de cafea.

Alcoolul

Toate băuturile alcoolice afectează într-un fel sau altul sistemul digestiv. După cum explică specialiștii, alcoolul este toxic pentru mucoasa stomacului și modifică metabolismul ficatului. Alcoolul  în exces poate provoca indigestie, printre multe alte probleme de sănătate. Moderația este cheia, scrie EatThis.com.

Reclamă

Băuturile carbogazoase

Sucurile acidulate sau apa minerală carbogazoasă pot contribui la tulburări digestive. Băuturile carbogazoase pot provoca balonare pentru unele persoane sau arsuri ale stomacului.

De asemenea, rezultatul unor studii au arătat și faptul că folosirea paielor pentru a bea sucuri carbogazoase crește gazele și balonarea.

Băuturile energizante

Băuturile energizante pot fi bogate în zahăr, ceea ce poate avea efecte negative asupra sistemului digestiv. Există mai multe studii de caz care au legat consumul excesiv de băuturi energizante de gastrita cronică.

Băuturile energizante pot avea un efect similar cu cel al cafelei, din cauza cofeinei. Cu toate acestea, băuturile energizante sunt, de asemenea, adesea pline de îndulcitori artificiali sau alcooli de zahăr. Aceștia din urmă, nu pot fi digerați de bacteriile din intestin și pot provoca gaze și balonare în timp ce călătoresc prin sistemul nostru digestiv.

Lactatele

Atunci când lactoza nu este digerată corespunzător, cum este cazul persoanelor cu intoleranță la lactoză, apar gaze și balonare. Dacă se consumă prea multă lactoză, aceasta ajunge în intestinul gros. Scenariul posibil este destul de previzibil, căci sistemul digestiv poate declanșa diferite simptome supărătoare.

Află ce ingredient te poate ajuta să scapi de senzația de balonare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×