Reclamă

Gustări care țin de foame. Alimente bogate în fibre pe care să le consumi zilnic

Îți prezentăm o serie de gustări care țin de foame deoarece sunt bogate în fibre. Nutriționiștii recomandă să le consumi zilnic. Este vorba despre alimente extrem de sănătoase, gustoase și sățioase. Acestea sunt perfecte pentru tine, indiferent de momentul în care vrei să le consumi.

Publicat: 10 februarie 2023, 7:28

Fibrele sunt o parte esențială a unui plan alimentar sănătos și complet. Oferă multe beneficii pentru organismul tău, printre care și susținerea sistemului digestiv. În cazul în care nu știi ce anume trebuie să consumi pentru a te simți plină pentru întreaga zi, nutriționiștii au propus câteva idei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gustări care țin de foame

Dacă ți se întâmplă des ca după ce consumi un aliment să ți se facă și mai foame, înseamnă că nu ai mâncat suficiente fibre. Pentru a găsi o gustare perfectă pentru nevoile tale alimentare, este esențial ca alegerea ta să fie bogată în fibre. Acestea joacă un rol extrem de important în nutriție și sănătate.

De exemplu, fibrele ajută la eliminarea excesului de colesterol și la controlul nivelului de zahăr din sânge. Ba mai mult, potrivit specialiștilor, fibrele pot ajuta la detoxifierea hormonală, gestionând excesul de estrogen și la transportarea acestuia în afara organismului, scrie Eating Well.

Conform studiilor, adulții ar trebui să consume 25-38 de grame de fibre pe zi. În general, fructele, legumele și cerealele sunt toate alimente foarte bune, dense în fibre. Cu toate acestea, în cazul în care întâmpini probleme și nu știi ce să alegi, îți sugerăm o serie de gustări care țin de foame pe tot parcursul zilei:

Afinele

Reclamă

Afinele sunt bogate în compuși vegetali precum antioxidanții și fibrele. Cea mai mare parte a fibrelor găsite în afine este insolubilă, așadar, ajută la reglarea sistemului digestiv. Pentru a te bucura de o gustare bogată în fibre, pe bază de afine, nutriționiștii recomandă să le consumi ca atare sau alături de o porție de iaurt grecesc.

Mixul de nuci

Poate nu știai, dar nucile sunt o sursă excelentă sursă de proteine și grăsimi și au un conținut mare de fibre. Nucile amestecate oferă echilibrul perfect de proteine, grăsimi sănătoase și fibre, ceea ce ajută la menținerea constantă a nivelului de zahăr din sânge între mese.

Reclamă

Așadar, nucile sunt gustări care țin de foame, perfecte pentru orice moment al zilei. Află mai multe despre beneficiile nucilor de caju asupra sănătății tale.

Crackers din grâu integral

Această variantă poate fi o gustare extrem de delicioasă alături de brânză de vaci, ori hummus. O porție din acești biscuiți integrali poate conține între două și cinci grame de fibre, scrie publicația Popsugar.com.

Năut la cuptor

Fie că îi adăugi la un amestec savuros de fructe de pădure, fie că îi presari deasupra unei salate, năutul prăjit este o gustare excelentă, bogată în fibre. Așadar, face parte din lista de gustări care țin de foame mulțumită conținutului de fibre. În plus, este și foarte simplu de făcut. Ai nevoie de o conservă de năut, ulei de măsline și condimentele tale preferate.

Năutul trebuie clătit bine înainte, pentru a deveni crocant. În plus, clătirea năutului ajută la reducerea a 40% din cantitatea de sodiu. Ulterior, se așază într-o tavă, se presară condimentele și uleiul și se bagă la cuptor până formează o crustă crocantă.

Guacamole

Guacamole se prepară cu ajutorul unui avocado, roșii, ceapă și usturoi. Astfel, vei obține o gustare bogată în fibre și extrem de sățioasă. De asemenea, poți adăuga și ardei kapia pentru un gust mai bogat și mai fresh. Ardeii kapia conțin 2,5 grame de fibre, plus vitamine, minerale și antioxidanți.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×