Reclamă

Diferența dintre mandarine și clementine. Cum se deosebesc aceste citrice

Cu siguranță te-ai întrebat care este diferența dintre mandarine și clementine. Pentru că este sezonul rece, iar acestea sunt foarte populare în alimentația tuturor, am decis că este momentul să descoperi răspunsul corect cu privire la caracteristicile acestora.

Publicat: 21 ianuarie 2023, 7:48

Este destul de simplu, aproape imposibil să nu le fi confundat vreodată, indiferent de circumstanțe. Atât mandarinele cât și clementinele au caracteristici și beneficii asemănătoare. De aceea, merită să afli care este, într-adevăr, diferența dintre cele două.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Diferența dintre mandarine și clementine

Îți vom explica în acest articol cum se diferă cele două tipuri populare de citrice. Atât mandarina cât și clementina sunt ambele hibrizi ai mandarinului de dimensiuni mici. Acestea reprezintă al doilea cel mai mare grup de citrice cultivate, imediat după portocalele dulci. Acestea din urmă, includ, de asemenea, soiuri de dimensiuni mai mari precum portocalele roșii.

Mandarinele și clementinele au multe dintre caracteristici comune, de la dimensiune până la aromă, coajă și semințele din interiorul bucăților. Au, deci, un aspect asemănător, motiv pentru care este foarte ușor să le confunzi, scrie Madarine Grove.

Ce sunt mandarinele

Aceste citrice sunt originare din Asia de Sud-Est. Denumirea din limba engleză („tangerines”) a fost aleasă deoarece acestea au fost exportate prin portul Tanger din Maroc. Mandarinele sunt cultivate în climatele cu vreme caldă din toate zonele globului. Aceste citrice tolerează mult mai bine vremea rece, în comparație cu soiurile de portocale, de exemplu. Mandarinele au o coajă mai închisă la culoare, portocalie-roșiatică, moale și ușor de desfăcut.

Reclamă

Ce sunt clementinele

Clementina este un alt soi de mandarină, mai mică. Precum mandarinele, clementinele sunt fructe citrice, dulci și ușor de decojit. Acestea se disting mulțumită texturii mult mai strălucitoare și fine a cojii. De asemenea, acestea sunt și mai lucioase decât mandarinele și se decojesc mult mai simplu. Clementinele tind să aibă o formă ușor mai ovală decât mandarinele, cu un punct plat în partea de sus și de jos. Așadar, diferența dintre mandarine și clementine este dată de aspectul mai lucios al cojii, dar și de gustul puțin mai dulce.

În plus, precum mandarinele, clementinele tolerează bine frigul și sunt disponibile pentru consum din luna noiembrie până în luna aprilie.

Reclamă

Mandarinele și clementinele au beneficii comune

Fie că alegi să le consumi pentru gustul lor bun sau pentru a te mai energiza, mandarinele și clementinele au beneficii importante pentru sănătate. Cercetările privind beta criptoxantina, care este concentrată în ambele fructe, indică faptul că aceasta este mai ușor de absorbit în corpul tău decât alți compuși carotenici, inclusiv beta carotenul.

Fiind extrem de bogate în vitamina A, acestea ajută la creșterea funcțiilor sistemului imunitar. În plus, au proprietăți benefice asupra vederii și susțin dezvoltarea și creșterea celulelor. Atât mandarinele, cât și clementinele sunt bogate în fitocompuși care favorizează sănătatea și echilibrul în organism. Flavonoidele extrase din citrice au capacitatea de a reduce markerii de inflamație din corp. Mai mult decât atât, îmbunătățesc fluxul sanguin prin artere și ajută la creșterea densității osoase. Află mai multe beneficii ale consumului de citrice.

Cât despre conținutul de carbohidrații din mandarine și clementie, peste 65% dintre aceste fibre sunt solubile. Așadar, asigură beneficii la nivelul tractului digestiv și pot reduce colesterolul, scrie Healthline.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×