Reclamă

Gustări bogate în fibre pe care să le consumi. De ce este important să le adaugi în alimentația ta

Dieteticienii au publicat o serie de gustări bogate în fibre pe care să le consumi cu încredere. Este important să le adaugi în alimentația ta pentru că îți vor oferi senzația de sațietate. De asemenea, aceste gustări sunt recomandate pentru aportul necesar de energie pentru o zi întreagă de activități solicitante.

Publicat: 13 ianuarie 2023, 6:54

Fibrele sunt carbohidrați care provin din plante. Spre deosebire de cei obișnuiți, aceștia sunt carbohidrați care nu se transformă în glucoză în timpul digestiei. Așadar, au capacitatea de a controla nivelul de zahăr din sânge și se găsesc în alimente precum fructele și legumele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gustări bogate în fibre pe care să le consumi

Când vorbim despre gustări bogate în fibre pe care să le consumi nu ne referim la chipsuri de cartofi. Pentru a obține un nivel optim de energie și sațietate, apelează la alimente sănătoase cu un aport semnificativ de vitamine și minerale.

Fibrele sunt o parte esențială dintr-o alimentație completă. De asemenea, acestea au capacitatea de a crește numărul de bacterii intestinale și crește nivelul de protecție al organismului împotriva bolilor cronice. Mai mult decât atât, aceste alimente bogate în fibre sunt extrem de sănătoase și te vor ajuta să îți menții greutatea corporală normală. Îți recomandăm și o serie de alimente bogate în fibre pe care să le consumi zilnic.

Budinca de chia

Semințele de chia sunt mici, asemănătoare cu cele de mac. Doar două linguri din aceste semințe conțin un număr impresionant de proteine și grăsimi sănătoase pentru inimă. De asemenea, potrivit dieteticienilor, semințele de chia îți oferă aproape 35% din necesarul zilnic de fibre.

Reclamă

Semințele de chia pot fi consumate prin amestec cu laptele de orice origine. Astfel, poți adăuga în budinca ta diferite fructe, la alegere.

Smoothie-uri

Aceste băuturi pline de energie nu sunt dedicate doar dimineților. În cazul în care simți nevoia de a mânca ceva între mese, poți apela cu încredere la smoothie-uri. Poți adăuga cu ușurință o mulțime de ingrediente bogate în fibre, cum ar fi fructe, legume, verdețuri și semințe de chia. Creativitatea este permisă în această situație, pentru a obține cele mai bune arome, scrie Eating Well.

Reclamă

Salata de linte

O salată de linte face parte cu siguranță din categoria de gustări bogate în fibre pe care să le consumi cu încredere. Salata de linte este extrem de versatilă, bogată în arome gustoase și culori vii.

De asemenea, trebuie să mai știi, lintea are un conținut foarte bogat de fibre. În plus, aceasta se păstrează bine pentru consum în perioadă de o săptămână.

Hummus

Pasta de hummus cu usturoi este preparată din năut, tahini și condimente la alegere. Este un aliment extrem de bogat în fibre și foarte delicios. Poți folosi usturoi, ardei copți sau măsline pentru a da cea mai bună aromă a acestei paste, scrie Delish.com.

Salată mediteraneană

Salata mediteraneană este potrivită pentru tine dacă ai nevoie de ceva fresh, care să te ducă cu gândul la vară. Pentru a prepara o astfel de salată, poți folosi o conservă de năut și legume după bunul plac. Ai libertate deplină să alegi cele mai colorate alimente pe care vrei să le integrezi în salata ta. Niște zeamă de lămâie și condimente după bunul plac, vor da o aromă deosebită salatei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×