Reclamă

Alimente recomandate pentru întărirea sistemului imunitar. Ce poți consuma în perioada sezonului rece

Perioada sezonului rece aduce cu sine o mulțime de probleme când vine vorba de sănătatea organismului nostru. Persoanele care au un sistem imunitar slăbit au un risc mai mare de a face diferite forme de răceală. Astfel, este important să lupți împotriva virozelor și să încerci să te protejezi cât mai mult. Iată o listă cu alimente recomandate pentru întărirea sistemului imunitar.

Publicat: 7 ianuarie 2023, 6:33 / Actualizat: 7 ianuarie 2023, 10:10

În perioada sezonului rece trebuie să fim mult mai atenți la alimentele pe care le consumăm. Organismul nostru este supus mai multor procese, iar expunerea la temperaturile scăzute poate aduce cu sine și instalarea diferitelor viroze. Nutriționiștii sunt de părere că anumite alimente te pot ajuta să-i oferi sistemului imunitar un boost.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente recomandate pentru întărirea sistemului imunitar

Dacă îți dorești un sistem imunitar puternic, atunci este necesar să-i oferi organismului tău combustibilul ideal. Pentru a avea un organism capabil să lupte împotriva virozelor, atunci ai nevoie de cât mai mulți nutrienți. Vitaminele luate din alimente sunt cele mai importante în perioada sezonului rece. Uite ce alimente ar trebui să consumi mai des în lunile de iarnă și cum îți poți pune a punct o dietă echilibrată și sănătoasă.

Portocale

Protocoalele sunt ideale când vine vorba de întărirea sistemului imunitar. Citricele, în general, sunt bogate în vitamina C. Portocalele sunt cea mai bună sursă de vitamina C, spun specialiștii pentru EatThis,NotThat. Portocalele au un rol esențial în lupta împotriva răcelii.

Vitamina C conferă un boost sistemului imunitar și funcțiilor acestora. În plus, aceste fructe sunt bogate în antioxidanți, care ajută în lupta împotriva radicalilor liberi. Atât sucul de portocale, cât și fructul în sine, îți poate aduce aportul necesar de vitamina C.

Reclamă

Totuși, nutriționiștii sunt de părere că este bine să consumi suc de portocale preparat în casă. Cele din comerț ar putea avea un adaos considerabil de zahăr rafinat.

Lămâi

Lămâile nu puteau să lipsească dintr-un astfel de clasament. Acestea sunt bogate în antioxidanți și în vitamine. Ca și portocalele, aceste fructe sunt bogate în antioxidanți și stimulatori ai sistemului imunitar cum ar fi vitamina A, flavonoide, carotenoide și unele vitamine din complexul B.

Reclamă

Lămâile sunt fructe versatile și pot fi folosite într-o mulțime de rețete. În plus, sucul de lămâie poate fi inclus într-un pahar cu apă caldă pe care poți să-l servești în fiecare dimineață înainte de masă.

Usturoi

Usturoiul se află pe lista de alimente recomandate pentru întărirea sistemului imunitar. Acesta a fost asociat de-a lungul timpului cu întărirea sistemului imunitar. La fel ca ghimbirul, usturoiul are proprietăți antibacteriene și antivirale.

Specialiștii spun că usturoiul este asociat cu întărirea sistemului imunitar datorită prezenței alicinei din acesta. Alicina este un compus organosulfurat pe care planta îl folosește ca pesticid natural.

Afine

Afinele sunt bogate în flavonoide și hesperidină. Acestea ajută la prevenirea diferitelor infecții care pot apărea în corp. Pe lângă proprietățile antimicrobiene, s-a demonstrat că hesperidina are o serie de beneficii pentru sănătate.

Aceasta ar avea efecte antiinflamatorii, care pot ajuta la reducerea inflamației din organism și la ameliorarea simptomelor unor acțiuni precum artrita și astmul. Afinele sunt o sursă ideală de antioxidanți. Află mai multe despre alimentele bogate în antioxidanți și proprietățile lor benefice pentru organism.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×