Reclamă

Ce proteine e recomandat să consumi în decursul unei săptămâni. Nutriționiștii au publicat o listă detaliată

Dacă te-ai întrebat ce proteine e recomandat să consumi în decursul unei săptămâni, răspunsul a venit de la specialiști. Nutriționiștii au publicat o listă detaliată pentru a avea o dietă sănătoasă. Consumul de proteină de calitate te va ajuta să primești toți nutrienții de care ai nevoie pentru un stil de viață sănătos.

Publicat: 2 ianuarie 2023, 6:06

De asemenea, este estențial ca hrana pe care o prepari să fie și delicioasă. Astfel, vei reuși să îți construiești un meniu alimentar potrivit pentru nevoile și gusturile tale. În plus, foarte puțini nutrienți sunt la fel de importanți precum proteina pentru a avea o alimentație echilibrată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce proteine e recomandat să consumi în decursul unei săptămâni

Proteina este deosebit de importantă pentru organismul tău pentru că are proprietăți uimitoare. Contribuie la repararea mușchilor, la susținerea sistemului imunitar și la gestionarea greutății corporale. De aceea, proteina consumată zilnic este importantă pentru a-ți menține organismul sănătos.

În ceea ce privește cantitatea de proteină pe care trebuie s-o consumi în descursul unei zile, părerile sunt destul de împărțite, scrie Healthline.com. Cu toate acestea, proteina, fie animală, fie vegetală, nu trebuie să lipsească din alimentația ta.

Proteinele sunt alcătuite din aminoacizi, adică elemente esențiale pentru viață. Fiecare celulă a corpului tău conține proteină. Alături de carbohidrați și grăsimi, proteinele joacă un rol foarte important în dezvoltarea și menținerea organismului sănătos. Din cauza lipsei de aminoacizi din corp, organismul ar putea să piardă din masa musculară, iar sistemul imunitar să fie din ce în ce mai slăbit.

În cazul în care consumi zilnic proteine de origine animală precum carne, lactate, pește sau ouă, probabil că primești nivelul optim de aminoacizi. În cazul persoanelor ce țin diete pe bază de plante, s-ar putea ca nivelul de proteină consumat într-o zi să fie mai scăzut. Cu toate acestea, este important ca în dieta ta să fie intergrate proteinele de orice fel pentru a te menține în formă.

Reclamă

Fisticul

Fisticul este extrem de popular, mai ales pentru beneficiile pe care le aduce organismului. Este o sursă foarte bună de proteină. O porție de fistic furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali pentru organismul tău. De asemenea, fisticul este bogat și în fibre.

Spre exemplu, fisticul are un conținut mai mare de fibre decât o mână de broccoli. Fisticul este o sursă foarte bună de vitamina B6, fosfor și cupru. Dacă nu știi cum să-l integrezi în dieta ta, îți recomandăm un desert cu fistic pe care îl poți prepara acasă.

Reclamă

Lintea

Leguminoasele precum lintea conțin suficienți nutrienți pentru a avea un impact pozitiv și semnificativ asupra sănătății tale. Lintea este bogată în acid folic, potasiu și fier.

Așadar, lintea este o alternativă hrănitoare la proteina animală. Se poate consuma sub diferite forme alături de alte legume. Deci, este un aliment prietenos pentru dieta ta și îți oferă beneficii importante pentru dieta zilnică, sugerează Eating Well.

Iaurtul grecesc

Iaurtul grecesc conține o proteină mult mai calitativă decât alte tipuri de iaurt. Spre exemplu, 200 de grame de iaurt grecesc conțin 20 de grame de proteină. Iaurtul grecesc este o alternativă mult mai sănătoasă pentru maioneză sau smântână. De asemenea, poate fi folosit drept bază pentru diverse băuturi proteice sau smoothie-uri din fructe și legume.

Ouăle

Ouăle sunt pline de nutrienți importanți pentru corpul tău. Un ou de dimensiune medie conține 6 grame de proteină. În plus, ouăle sunt un aliment care poate fi folosit în mai multe combinații. De la salate, la dressing-uri, tarte și gustări sănătoase, ouăle reprezintă unul dintre cele mai importante alimente cu conținut ridicat de proteină de calitate.

Carnea de pui

În alimentația ta săptămânală este indicat să adaugi și carnea de pui sau de curcan. Carnea de pui este un aliment consumat foarte des. Fie că îți place supa de pui sau preferi rețete exotice cu carne de pui, specialiștii recomandă ca acest aliment să nu lipsească din dieta ta.

Carnea de pui conține vitamina B12 și colină, care împreună pot asigura buna dezvoltare a creierului. Ajută la buna funcționare a sistemului nervos și susține performanța cognitivă a adulților în vârstă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×